Ketnet zet mee de schouders onder positieve 'Hope works'-video's

maandag 19 november 2018

Dinsdag 20 november is het kinderrechtendag. Als supporter van alle kinderen in Vlaanderen zet Ketnet z'n schouders onder het internationale Hope works-initiatief.

Het initiatief omvat twaalf online kindervideo’s, gaande van live-action tot animatie, die de wereld hoopvol voorstellen. Het project is het resultaat van een samenwerking tussen kinderzenders en mediabedrijven van over de hele wereld, waaronder ronkende namen als Dreamworks en de BBC.

Positieve filmpjes
Vandaag lijkt de wereld meer beangstigend dan ooit. We worden overstelpt met informatie, soms door gruwelijke berichten. Ook kinderen voelen zich daardoor soms bang, verward en machteloos. Het internationale initiatief Hope works wil hier iets aan doen, en Ketnet werkt eraan mee. Met twaalf filmpjes wil Hope works de jongste generaties helpen om geëngageerde, hoopvolle en zelfverzekerde mensen te worden. Ketnet biedt de inspirerende filmpjes online aan via ketnet.be.

Bruno Vanobbergen, Vlaams kinderrechtencommissaris: 'Kinderen zijn de toekomst, zegt men vaak, maar kinderen zijn er ook hier en nu. Kinderen voelen en beleven wat in de wereld gebeurt op hun eigen manier. Het is belangrijk om dit ernstig te nemen. Tegelijk moeten we kinderen hoop en vertrouwen geven zodanig dat ze enthousiast de wereld mee vorm willen geven. Die van vandaag. En die van morgen.'

Maarten Janssen, netmanager Ketnet: 'Ketnet wil als mediamerk voor kinderen een positieve impact hebben op de maatschappij. Ons doel is alle kinderen aanmoedigen en ondersteunen bij alle ups en downs van het opgroeien. Dat is waarom we absoluut Hope works willen steunen. Het initiatief is een sterk wereldwijd statement dat vertrekt vanuit de unieke kracht van kinderen. Hope works zal misschien niet onmiddellijk de hele wereld veranderen, maar het kan een positief zaadje planten bij kinderen vandaag; kinderen misschien de koningin, president of CEO van morgen worden...'

'Karrewiet'
Ook 'Karrewiet' draagt de hele week zijn steentje bij. In een reportage in het jeugdjournaal van dinsdag zullen de leerlingen van een klas vertellen hoe zij zich voelen als ze veel slecht nieuws te horen krijgen. Ze vertellen ook wat ze zelf leuk of hoopvol nieuws vinden en wat ze zelf doen om hun eigen leven of het leven van anderen mooier en hoopvoller te maken. Dinsdagnamiddag komt er ook een versie van de 'Karrewiet'-app online die helemaal in het teken staat van Hope works.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Kapitein Sullivan gaat verder met zijn pogingen om het politie- en het brandweerdepartement nader tot elkaar te brengen. Ben en Miranda hebben een eerlijk gesprek over hun huwelijk waardoor Miranda een moeilijke beslissing neemt.

'Station 19', om 21.25 uur op VIJF.

Dossiers