Het jaaroverzicht van TV-Visie: maart 2011

donderdag 22 december 2011

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2011 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag: maart 2011!

Maart was de maand dat er toch best wel wat kritiek was op bepaalde VRT-programma's. Zo herinneren we ons ongetwijfeld nog de Bart De Pauw-flop 'De Kazakkendraaiers' met Cath Luyten. Niet alleen was de humor soms wat van de wat belegen soort, de verborgen cameragrappen bleken niet altijd even zuiver. Sommigen werden gewoon carrément in scène gezet. Ook 'De Ronde', nochtans een Woenstijnvisser, kreeg een bak kritiek over zich heen. Zeker de bordeelscène was er voor sommigen serieus over. De kijkcijfers gingen dan ook in dalende lijn.

Slecht nieuws kwam er voor Justin Bieber en consoorten, want bij vtm werd het showbizzprogramma 'De Dagshow' al na een half jaar afgevoerd. Gelukkig beloofde vtm ons direct een nieuw mediaprogramma, deze keer van eigen makelij. Bij radiobroertje Q-Music liep de rekening dan weer fors op dankzij het geluid. Het wat bedenkelijke 'een geheugenkaartje in de playstation steken' was de uiteindelijke oplossing. Ons verbaast het niets dat niemand dit kon vinden zonder tips.

Hoe zou het nog met Debby en Nancy zijn, vragen we ons soms af. In maart werd hun grote terugkeer bij vtm aangekondigd, maar vandaag is het daarover opvallend stil geworden. Gelukkig maar, hoor ik u tot hier denken. Iets waar we als nieuwsvreters minder gelukkig mee zijn, dat is het dalende kijkcijfer voor 'Het Nieuws'. Een mens kan niet genoeg geïnformeerd zijn, nochtans. Vtm begon kort daarna met een forse investeringsactie in 'Het Nieuws'. Vooralsnog zonder veel resultaat.

Twee Vlaamse televisieformats gingen in deze maand over de grens. 'Mag Ik U Kussen?' werd verkocht aan Nederland, 'Benidorm Bastards' ging de grote plas over en werd verkocht aan NBC. Toch opvallend in een tijd waarin er steeds minder Vlaamse televisieformats worden uitgevonden. Het was dus weer een maart om nooit meer te vergeten.


DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australi. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers