Format 'Mag ik Kussen?' verkocht aan Nederland

woensdag 23 maart 2011

De succesvolle comedyshow 'Mag ik u Kussen?' is vanaf half november ook op de Nederlandse televisie te zien. Productiehuis deMENSEN heeft het format van 'Mag ik u Kussen?' verkocht aan het Nederlandse productiebedrijf Skyhigh TV. Skyhigh TV en deMENSEN maakten vorige maand in opdracht van de AVRO een pilootaflevering van 'Mag ik u Kussen?' en die viel enorm in de smaak. De omroep bestelde bij Skyhigh TV meteen een reeks van negen afleveringen en zal die vanaf half november uitzenden op Nederland 3. Art Rooijakkers wordt de presentator.

Productiehuis deMENSEN, Canvas en Bart Peeters zijn uiteraard zeer trots dat hun programma na drie seizoenen op Canvas een vervolg krijgt in het buitenland. 'Mag ik u Kussen?' is na 'De Kijker Van Het Jaar' het tweede eigen format van deMENSEN dat op de Nederlandse openbare omroep uitgezonden zal worden.


Een zeer geslaagde pilot
Skyhigh TV is een onafhankelijk productiebedrijf dat al twaalf jaar televisie maakt voor diverse Nederlandse omroepen. 'Het Familiediner', 'Over Mijn Lijk', 'Model In 1 Dag' en 'Uit De Kast' zijn enkele van hun succesprogramma's. Skyhigh TV was al enige tijd geïnteresseerd in het format van 'Mag ik u Kussen?' en maakte vorige maand samen met deMENSEN een pilootaflevering met een Nederlandse bezetting: presentator Art Rooijakkers, gelegenheidsdame Victoria Koblenko en comedians Martijn Koning, Jandino Asporaat en Philippe Geubels.

Opdrachtgever AVRO was na visie zeer enthousiast en bestelde bij Skyhigh TV een reeks van negen afleveringen. Het programma wordt vanaf half november wekelijks uitgezonden op Nederland 3.

Bart Peeters: 'Sluimerend geniaal'
Presentator Bart Peeters is in de wolken met dit nieuws: 'Het is natuurlijk geweldig dat 'Mag ik u Kussen?' aan een internationale carrière begint. Het format is sluimerend geniaal. We weten al twee seizoenen hoe sterk het is in zijn eenvoud, maar in dit derde seizoen heeft het zelfs ons, de makers van het programma, nog een paar keer enorm verrast. Het is ongelooflijk wat er in die simpele setting allemaal kan ontstaan. Het programma is nu helemaal doorgebroken bij het grote publiek, met een gemiddelde van 400.000 kijkers per week, wat voor Canvas behoorlijk fenomenaal is.'

'Ik ben ook blij dat de internationale doorbraak in Nederland begint. Het aantal goed van de tongriem gesneden glamourdames heeft daar Hollywoodiaanse proporties. En ook qua comedy zijn het niet bepaald sukkelaars. Zelf verhuis ik uiteraard niet mee. Ik wil in Nederland nu vooral muzikaal doorbreken, televisie reserveer ik volgend jaar voor Vlaanderen. Maar Art Rooijakkers is een perfecte keuze. Hij was echt sterk tijdens de piloot. En bovendien jong en good looking, wat bij mij toch al even geleden is.'

Laatste en sterkste seizoen op Canvas
Op Canvas zet 'Mag ik u Kussen?' er na drie seizoenen definitief een punt achter. Volgende maandag, 28 maart, wordt de laatste aflevering uitgezonden. Op maandag 4 april volgt nog een compilatieaflevering. 'Mag ik u Kussen?' scoorde in dit derde seizoen trouwens beter dan ooit voorheen: elke week keken gemiddeld meer dan 400.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 15,75 procent. De aflevering met Kim Geybels van vorige maandag was met 491.728 kijkers de best bekeken ooit.

Vanaf 2 april herhalingen op Eén
De die hard fans van 'Mag ik u Kussen?' kunnen overigens nog enkele weken afkicken bij Eén: vanaf 2 april zendt Eén elke zaterdagavond omstreeks 22.00 u. zes weken lang de beste afleveringen uit van de eerste twee seizoenen. Gelegenheidsdames Natalia, Erika Van Tielen, Tom Lenaerts, Frieda Van Wijck, Elodie Ouedraogo en Philippe Geubels passeren nog één keer de revue.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 09:00
    Radio2 op VRT 1: WinWin
    07:50
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 09:40
    De Smurfen nieuw
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:05
    Plop & de Peppers
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 08:50
    Geen uitzending
    11:40
    How I Met Your Mother
  • 09:05
    Geen uitzending
    13:40
    All New Traffic Cops
  • 09:45
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 09:30
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 09:40
    Tot op het Bot: Het Rund
    04:50
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    07:10
    Criminal Minds
  • 09:45
    NCIS: Los Angeles
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 08:55
    The Block NZ
    02:10
    Geen uitzending
  • 09:25
    Dead Asleep
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 09:36
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 09:00
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 08:40
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:00
    Midsomer Murders
    02:05
    Dickensian
  • 09:39
    Goedemorgen Nederland
    02:00
    EenVandaag
  • 09:35
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 09:47
    Inui
    02:31
    Sophie & Jeroen