Voorbereidingen KetnetPOP in volle gang

woensdag 4 februari 2009

Twaalf voormalige 'Junior Eurosong'-kandidaten kregen half oktober een opdracht van Ketnet. Creëer net zoals jullie voorgangers van KetnetPOP 1, een heus popconcert en dat tegen de paasvakantie van 2009. Vanaf zondag 8 februari, acht afleveringen lang, volgt de docu-reeks 'KetnetPOP de making of' de kinderen bij de voorbereidingen. Het KetnetPOP-concert tijdens de paasvakantie in de Zuiderkroon is de kers op de taart.

Een uitdaging
Toen Ben Roelants de twaalf kandidaten half oktober verraste met een muzikale uitdaging, hadden ze nog geen flauw vermoeden dat ze twee weken later, tijdens de herfstvakantie 2008, al op afzondering moesten.

'KetnetPOP de making of' begint met het afscheid van de Juniors en hun ouders in het Centraal station van Antwerpen. Meteen staan onze jonge 'artiesten' er alleen voor. Een tocht naar een bestemming die zij niet kennen, één grote verrassing. Pas op de trein vernemen ze hun eindbestemming: het kasteel in Alden Biesen. Onder het alziend oog van presentator Ben Roelants en hun mentor en coach Frank Van Laecke, krijgen de kandidaten een week de tijd om zich voor te bereiden op hun opdracht.

Muziek maken
Vanaf  de tweede dag moeten de juniors zich klaarmaken voor het echte werk. Muziek maken! Meteen worden ze voorgesteld aan hun coaches die hen twee dagen begeleiden bij zang, dans, choreografie en muziekkeuze. De groep wordt opgedeeld en gaat aan het werk.

Teambuilding
De volgende dagen staan volledig in het teken van teambuilding en de voorbereidingen op hun concert in 2009. Een heuse skivoormiddag in het Nederlandse Snowworld, een nachtspel, een fuif en samen veel muziek maken doet de tijd voorbijvliegen.

Echte sterren zijn (en gaan bekijken)
De laatste dag van hun verblijf in Alden Biesen komen de ouders en pers voor het eerste toonmoment…KetnetPOP 2 is een feit ! Maar nu begint pas het echte werk: nadenken over decor, licht, styling en uiteraard foto's. Een fotoshoot in een echte professionele studio staat ook op het programma. Affiches en flyers zijn klaar en worden opgehangen in de stad. Maar dat verloopt niet vlekkeloos. Om van de emotie te bekomen organiseert Ben Roelants een echte meet & greet met Regi en Linda van Milk Inc. De juniors wonen het concert bij, en doen heel wat tips op voor hun eigen concert in april.

Repeteren, repeteren,...
De Juniors moeten nu volop repeteren, want de datum van de concerten komt dichterbij. Ze moeten een setlist samenstellen en hun cd inzingen. Tussendoor staat er ontspanning op het programma. De deelnemers gaan op bezoek bij de Ketnetband en daar doen ze nog leuke inspiratie op voor de show.

De juniors trekken er nog een laatste keer samen op uit en dan wordt het extra hard zwoegen: een sponsor zoeken, techniek en licht bespreken met de firma die hun show gaat filmen, tekenen van de contracten, release van hun cd,...

De groepsleden
Volgende kinderen, uit vorige edities van de Belgische preselecties voor het Junior Eurovisiesongfestival, zitten in het tweede avontuur van KetnetPOP:

 • Jessica Rul : Eurokids (2005): Een gevoel
 • Matthieu Terryn (Matt): Eurokids (2005): De allermooiste van de klas
 • Yuri Baert (van groep Attic): Eurosong for kids (2006): Ik doe alle dingen
 • Arnoud Vangrunderbeek (van groep "Mijn broer en ik"): Junior Eurosong (2007) Knallen
 • Toon Vangrunderbeek (van groep "Mijn broer en ik"): Junior Eurosong (2007) Knallen
 • Jasper Publie: Junior Eurosong (2007): Weekend  / Zo is er maar één – de Cup (2008)
 • Mona Van Bever: Junior Eurosong (2007): Alleen
 • Toon Smet: Junior Eurosong (2007): Het is nu feest met het duo Swing  / Zo is er maar één – de Cup (2008) met Vanbinnen van Clouseau
 • Chloé Ditlefsen: Junior Eurosong (2008): Un nouveau rêve
 • August Vandenbussche (Guust): Junior Eurosong (2008): Ik hou van muziek / Zo is er maar één – de Cup 2009
 • Oliver Symons: Junior Eurosong (2008): Shut up- Junior Eurovisiesongfestival 2008
 • Vincent Lintermans (Vince): Junior Eurosong (2008): Al fluitend door het leven

'KetnetPOP de making of': vanaf zondag 8 februari om 9.35 uur op Ketnet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Alejandra Theus, Ini Massez en Tine Embrechts in 'Zie Mij Graag' (foto: Eén - © VRT 2018)

Na haar tegenslag met Willem en de mysterieuze vrouwenstem aan de telefoon toen ze Jean-Philippe opbelde, besluit Anna dat ze voorgoed klaar is met mannen. Wanneer ze avances krijgt van een vrouw, vraagt ze zich af of ze misschien altijd al lesbisch was. Terwijl Anna met de hulp van Sas en Nicole aan haar experimentele fase begint, worstelen Ben en Sien met de ongewenste zwangerschap. Gunther en Nicole kunnen het alvast niet laten om zich ermee te moeien.

'Zie Mij Graag', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers