Pavlava nachtmerrie woensdag in 'Bake Off Vlaanderen'

dinsdag 10 september 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

Taartweek in 'Bake Off'. De negen overgebleven bakkers worden op de proef gesteld met een onbekende taart: een medovik. Dat is een Russische honingtaart die het in Moskou doet donderen.

'I'm Scottish! Not Russisch (sic)', roept de Schotse Peter Slight wanneer hij het opzettelijk onvolledige recept leest. Niet alleen paniek bij Sara omwille van het moeilijke recept, maar ook omdat ze in haar vingers snijdt. Het bloed gutst eruit en in paniek draait ze zich weg van haar eigen hand. 'Ik heb een fobie voor bloed', kreunt ze wanneer de EHBO’er haar snijwonde behandelt.


De derde opdracht van de week is een spectaculaire pavlova. Een heerlijk luchtig stapel van zachtgebakken meringue.

Peter maakt een eerbetoon aan zijn overleden vader en heeft daarom een bijzondere fles whiskey meegebracht. Van die ene fles dronken ze twee jaar geleden hun laatste glas samen. 'Alles wat ik ben en wat ik doe, komt door mijn papa. Die geur van die whiskey is heel emotioneel voor mij', vertelt hij met haperende stem.

Bij andere bakkers gaat het er heviger aan toe. Er wordt gesakkerd en gevloekt, gezucht en gezwoegd. Philips pavlova zakt in als een pannenkoek en bij Jalines zwelt het gebak dramatisch op. 'Ik heb die twintig keer thuis gemaakt, maar hier mislukt hij. Zo lelijk, een monster! Ik ben woedend!'

'Dit is een pavlova nightmare!', vat Lorentia samen.

Wiens mislukte pavlova is voldoende voor een vroege exit? En wie mag zichzelf deze week Beste Bakker noemen?

'Bake Off Vlaanderen', woensdag 11 september om 20.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers