TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:00 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland. We ontmoeten inspirerende voorgangers en ontdekken de verhalen van bijzondere kerkgebouwen.
«
»
08:25 De verwondering
Gasten uit verschillende religieuze tradities en maatschappelijke achtergronden praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.
«
»
09:00 Ik mis je
Programma waarin er met mensen op begraafplaatsen wordt gepraat over het verlies. Niet alleen is er aandacht voor de overledenen, maar ook wordt gepraat over hoe je met verlies om kan gaan.
«
»
09:15 Bid, bedank, bewonder
Ad van Nieuwpoort nam Bastiaan Ragas vier jaar mee op een ontdekkingstocht door de Bijbel. In de Duinzichtkerk spreekt Giovanca hen over hun vriendschap en hun gedeelde fascinatie voor de Bijbel.
«
»
09:45 De paus in België
Paus Franciscus op bezoek in België. Een historisch moment: de paus bezoekt weinig Europese landen.
«
»
12:05 EO BEAM Kerkdienst
Vanuit het EO-gebouw organiseert BEAM, de jongerenafdeling van de EO, een kerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de BEAM Worshipband en spreker Remy Splinter. Aansluitend aan de uitzending praten we door op YouTube.
«
»
12:32 Wilde Ganzen
Gevluchte Venezolanen zitten al jarenlang in een opvangcentrum in Brazilië. Een clubhuis geeft ze plezier, zorgt voor verbinding en helpt ze om te integreren. Bouwt u mee?
«
»
12:35 Vaarwel Vaderland
Nu de toekomst van de immigranten hier ligt, is het de vraag hoe ze omgaan met het nieuwe land en hoe er met hén wordt omgegaan. De tweede generatie immigranten vertelt hun verhaal.
«
»
13:20 Fryslân Dok
In de pluktuinen van Stichting Sociaal Vitaal komen mensen met een uitkering samen om groenten te oogsten. Ze raken uit hun isolement en leren gezond en bewust te koken.
«
»
13:55 Hollandse Meesters Herzien
Het werk Gezicht op de Dam van Johannes Lingelbach lijkt wel een snapshot. Maar zou je dit beeld werkelijk hebben gezien als je in 1656 rond het middaguur de Dam opliep?
«
»
14:45 Zin in morgen
Magazine boordevol inspiratie, beleving en levenslust, waarin bezielde mensen hun levensvisie delen. Wat is belangrijk in je leven en hoe geef je dat vorm? We mogen binnenkijken op een 'heilige plek' van en met creatieve denkers.
«
»
15:15 Het verraad van Hilversum
Schetst een beeld van de handelwijze van de omroepen vanaf de overname door de nazi's op 15 mei 1940. Ruim vier jaar lang fungeerden de omroepbedrijven als efficiënt nazipropaganda-apparaat. Met zeer ingrijpende gevolgen van dien.
«
»
16:25 De klank van thuis
Hoe kan muziek en vriendschap een brug slaan tussen verleden en toekomst? In deze documentaire worden verhalen verteld van twee Syrische muzikanten die op de vlucht slaan en elkaar onverwachts terugvinden in de muziek.
«
»
16:50 Socutera
De Dierenbescherming helpt jaarlijks tienduizenden dieren in nood. Door het hele land staan medewerkers en vrijwilligers dag en nacht klaar om ze te redden, op te vangen en te beschermen.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Actualiteitenprogramma met ontroerende verhalen uit het hart van de samenleving over de dilemma's waar mensen mee worstelen en allerlei levensbeschouwelijke thema's.
«
»
17:45 VPRO Boeken
Twee interviews met wisselende gasten over boeken, discussies naar aanleiding van boeken of interviews met schrijvers.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Muziekprogramma dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek. Met veel ruimte voor jong talent en live optredens.
«
»
19:25 Vroege Vogels
In de zuidelijke IJsselvallei, aan de rand van de Veluwe, maakt landbouwgrond plaats voor natuur. Vele soorten weten dit gebied weer te vinden, van orchideeën tot vleesetende planten.
«
»
20:15 De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt
Huub Stapel volgt de gebroeders De Witt richting het zuiden van Frankrijk: de Middellandse Zee, bakermat van onze cultuur. Zagen zij dit ook zo? Vormde de antieke wereld voor hen hét grote voorbeeld?
«
»
21:05 Metropolis
Er is genoeg gaande in de wereld om je flink boos over te maken. In Servië komt Zlatko in opstand omdat zijn dorp plaats moet maken voor een lithiummijn en in Senegal protesteert Modou tegen plastic.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 Zembla
Onderzoek naar kankerverwekkende glyfosaat in de pesticide-industrie. Chemiereus Bayer wordt aangeklaagd wegens gebruik van de grondstof. Een wetenschapper blijkt de gevaren van de stof te verzwijgen.
«
»
22:50 Argos
Burgers zitten opnieuw klem in het belangenspel van Den Haag en de energie-industrie. Sinds in Den Haag de beslissing viel om niet langer gas uit Groningen op te pompen, worden op grote schaal elders in het land kleine gasvelden leeggehaald.
«
»
23:10 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek.
«
»
00:00 De Kist
Haar verjaardag viert Nazmiye Oral met Kefah door hardop na te denken over de eindigheid en de kunst van doorzetten. Ondanks het verdriet en de strijd leert ze nu door te zetten zonder amok te maken.
«
»
00:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:10 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Camping Coppens' (VTM)

In de koele bossen van Zweden brengt team Grinsby wat extra warmte naar de camping met een drijvende sauna op het meer. Om nog meer te zweten gaat Staf een bijzondere uitdaging aan: samen met zijn sportieve soulmate Pär loopt hij de halve Marathon des Sables in Jordanië. Ook sportcoach Thijs doet zijn uiterste best om Staf over de finishlijn te krijgen, want de hitte in de woestijn is genadeloos.

'Camping Coppens', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers