TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:00 Vroege Vogels
In het Wormer- en Jisperveld worden grutto's gezenderd voor onderzoek. Weidemolens zorgen voor een goed waterpeil, koeien gaan per boot naar hun graasgebied. Zo is het aantrekkelijk voor weidevogels.
«
»
08:50 Holland Festival
Nadia Moussaid bespreekt met muzikant-producer Sor en actrice-theatermaakster Romana Vrede de thema's van het festival. Met de spotlights op o. a. Dries Verhoeven, Jia-Yu Corti en Naomi Velissariou.
«
»
09:45 Jekels Jacht
Willem Einthoven ontving in 1924 als een van de weinige Nederlanders de Nobelprijs voor de Geneeskunde. En die kreeg hij voor zijn werk aan een zeer ingenieus apparaat waarmee hij de geheimen van het hart blootlegde: de allereerste ECG.
«
»
10:30 Gerlach
Boer Gerlach is de laatste kleine akkerbouwer onder de rook van Schiphol. Om hem heen heeft hij alles zien veranderen. Met veel toewijding zorgt hij voor zijn land, terwijl de klimaatverandering zijn oogst ontregelt.
«
»
11:50 Naar Mekka, verhalen van de hadj
Karim Amghar neemt de kijker virtueel mee op hadj. Voor veel moslims is het de grote droom: op hadj gaan en het Offerfeest in Mekka vieren. De bedevaart is een van de pijlers van de islam en voor veel mensen een grote levensgebeurtenis.
«
»
12:20 Jezus van Nazareth verovert de wereld
Kefah reist af naar ArmeniŽ, een klein en bergachtig land in de Kaukasus. In 301 na Christus besloot de Armeense koning het christendom als staatsgodsdienst aan te nemen.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:10 Oases
Kefah Allush bezoekt Farafra, een oase in de Egyptische woestijn. Tegenwoordig moeten de boeren van Farafra hun putten steeds dieper slaan om het grondwater te bereiken. Wat is er aan de hand?
«
»
14:00 Meldpunt
Bewoners van flats waar veel senioren zelfstandig wonen, maken zich zorgen om de brandveiligheid. Moeten er geen aanvullende brandveiligheidseisen gesteld worden aan flats met kwetsbare bewoners?
«
»
14:25 MAX Maakt Mogelijk Helpt
In MoldaviŽ slapen en wonen ouderen in buitengewone omstandigheden. Jan Slagter bezoekt Valentina die in de badkamer slaapt en Valerii die in een oude dierenstal woont. 'MAX Maakt Mogelijk' wil de huisjes van deze mensen opknappen.
«
»
14:45 Focus Special
Sinds de bouw van de Deltawerken is het Grevelingenmeer afgesloten van de Noordzee. Marine bioloog en onderwaterfilmer Hilmar Derksen duikt er al zijn hele leven en maakt zich zorgen.
«
»
15:30 Frysl‚n Dok
Ten tijde van de slavenhandel werd al gepleit voor het afschaffen ervan, maar de handel ging voor. Dat beÔnvloedt nog altijd onze economische relatie met andere continenten, zoals in de koffiehandel.
«
»
16:05 Kruispunt
Terwijl veel kloosters sluiten. staat in Den Haag het Stadsklooster waar het nog bruist van de activiteiten. In 'De kracht van een klooster' zien we hoe liefdadigheid daar een plek krijgt.
«
»
16:30 De verwondering
Wouter van Noort schrijft voor NRC over nieuwe ontwikkelingen in wetenschap en technologie. Hoe meer hij erover weet, hoe meer hij zich verwondert over wat we allemaal nog niet weten. Het mysterie lijkt eerder groter te worden dan kleiner.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Petrus in het land
In de Geerteskerk in Kloetinge wordt het hele dorp betrokken bij het kerk-zijn. Dominee Janneke vertelt over het belang van verbinding: 'Mensen veranderen wanneer ze gezien en gevraagd worden.'
«
»
17:30 De Verandering
Jan Christiaan Nieuwenhuis is zo erg gepest, dat het een wonder is dat hij nog leeft. Als ook zijn huwelijk mislukt, wil hij een einde aan zijn leven maken, maar dan gebeurt er iets bijzonders.
«
»
17:45 EO Metterdaad
EO Metterdaad geeft stem en steun aan mensen wereldwijd die leven in onrecht, nood en armoede.
«
»
18:00 NOS Journaal 18.00 uur
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en het weer.
«
»
18:15 EenVandaag
Actualiteitenprogramma met het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's.
«
»
18:50 Nederland Zingt
Op 11 november is het Nederland Zingt Event in Leiden. Het thema van het event is We delen de liefde. Muzikant Marcel Zimmer schreef naar aanleiding van een preek het lied Wat een liefde.
«
»
19:20 Met Bromet naar hondencursus
Rennen, springen, speuren en poseren. Voor werkhonden is altijd iets te doen. De Amsterdamse hondenschool traint de dieren voor het WK Agility. Een hondensport waar de hond zo snel mogelijk foutloos een parcours moet doorlopen met zijn baas.
«
»
20:00 NOS Journaal 20.00 uur
Het laatste nieuws over gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en de weersverwachting voor de avond en de komende dagen.
«
»
20:30 Ondertussen aan de Hofvijver
Minister Hugo de Jonge praat Splinter Chabot bij over de opgelopen kosten en alle gebreken die aan het licht zijn gekomen. Splinter bekijkt met architect Joep Mol hoe de nieuwe publieksentree van de Eerste Kamer eruit gaat zien.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Flashy neonletters, verwoeste oldtimers beschilderd met roze nagellak, raketten en een Gucci-yogamat. Het zijn opvallende objecten van de Zwitserse kunstenaar Sylvie Fleury. Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks bekijkt de Rotterdamse Kunsthal.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:10 The Capture
Carey onderzoekt een hack bij de televisie, maar ondertussen groeit de onrust in de maatschappij. Minister Isaac Turner krijgt een hoop verontwaardiging over zich heen over de ongevoelige uitspraken van nep-Isaac op tv.
«
»
22:50 The Capture
Een belangrijke verdachte gaat richting het vliegveld, dus ze zetten alles op alles om hem tegen te houden voor hij het land ontvlucht. De onzichtbare moordenaar slaat opnieuw toe.
«
»
23:40 2Doc
Duizend Italiaanse muzikanten vormen een gelegenheidsband om de Foo Fighters-hit Learn to fly op te nemen en zo de Amerikaanse band te overtuigen om op te komen treden in hun kleine stadje Cesena.
«
»
00:55 De Nachtzoen
Rennen en vliegen als een superheld was de standaard modus van Suzan Doodeman, en het was meer dan goed voor haar was. Een pot chocopasta bracht haar tot nieuwe inzichten.
«
»
01:15 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kotmadam' (VTM)

Odilon wil na zijn dood zijn organen afstaan. Samen met Hugo registreert hij zich als donor. Gentil vangt dit op en denkt ten onrechte dat Odilon zijn testament aan het opstellen is. Hij alarmeert meteen Jeanne. Weet zij al dat Odilon nog maar enkele weken te leven heeft?

'De Kotmadam', om 18.20 uur op VTM.

Dossiers