TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:08 De Nachtzoen
Onze idealen zitten ons vaak in de weg, verlammend groot als ze kunnen zijn. Gelukszoeker Suzan Doodeman ondervond aan den lijve dat je gewoon mag beginnen met een eerste stap.
«
»
02:20 Nieuwsuur
Burgerinitiatieven voor energietransitie. Donald Trump schuldig bevonden. Jurist en Amerika-kenner Kenneth Manusama schuift aan. Afhandeling toeslagenaffaire prinses Laurentien tijdelijk stopgezet.
«
»
03:01 Pointer Factcheck Europese verkiezingen 2024
Volgens Frans Timmermans worden we door de bouw van nieuwe kerncentrales afhankelijk van Rusland.
«
»
03:15 Nieuwsuur
Burgerinitiatieven voor energietransitie. Donald Trump schuldig bevonden. Jurist en Amerika-kenner Kenneth Manusama schuift aan. Afhandeling toeslagenaffaire prinses Laurentien tijdelijk stopgezet.
«
»
08:01 Vroege Vogels
Tussen de boomkikkers en zwarte spechten kronkelt in het zuiden van ons land een kleine beek: het Merkske. Menno Bentveld duikt het water in en vindt kokerjuffers, bermpjes en twee enorme palingen.
«
»
08:50 Het geheim van de meester
De Surinaamse schilder Armand Baag beeldde zichzelf en zijn gezin af op een kleurrijk portret. Michel bezoekt de dochter van Baag. Lisa ontdekt waarom Baag uitblinkt in het weergeven van donkere huid.
«
»
09:32 Theater Maas
Cornald Maas verrast acteurs en actrices met hun nominaties voor de toneelprijzen die in september worden uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Wie speelden dit theaterseizoen de indrukwekkendste rollen?
«
»
09:57 Jekels Jacht
Sibrandus Stratingh is een briljante Nederlander. Bijna 200 jaar geleden bedacht hij de allereerste elektrische auto. Diederik Jekel gaat die auto na proberen te bouwen om er vervolgens mee te rijden.
«
»
10:46 Joanna Lumley's Specerijenroute
Joanna Lumley volgt de specerijenroute en bezoekt India. Ze leert meer over de geschiedenis van zwarte peper, bezoekt een kleurrijk hindoefestival en overnacht op een bijzondere woonboot.
«
»
11:39 De reis van de IndiŽrs
Hier is het ooit begonnen. De betovergrootouders van Narsingh komen hier vandaan. Een dorpje op het platteland van India, waar door de industrialisatie, de komst van de geldeconomie en langdurige droogte de vooruitzichten slecht waren.
«
»
12:17 Jezus van Nazareth verovert de wereld
Kefah reist door IsraŽl, het hartland van het christendom, waar hij de draad van het verhaal oppakt na Jezus' kruisiging. Eerst probeert hij erachter te komen wat Judas, misschien wel de meest intrigerende apostel, tot diens verraad van Jezus dreef.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:14 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:58 Meldpunt
Gezonder leven voorkomt niet alleen medische klachten, maar verhelpt ze soms ook. En verder: dekking uitvaartpolis plotseling verdwenen.
«
»
14:32 Dwars door de Lage landen
Arnout gaat bij Brasschaat op zoek naar de eigenaar van een oud legervliegtuig. In de Antwerpse Sint-Pauluskerk verwondert hij zich over schilderijen, gered door prostituees en studenten uit de buurt.
«
»
15:30 Frysl‚n Dok
In de vioolbouwschool in Makkum worden instrumenten gebouwd onder leiding van leermeester Dirk Jacob Hamoen. Drie vioolbouwers vertellen wat hen hier brengt.
«
»
16:05 Kruispunt
De oorlog tussen IsraŽl en Hamas heeft een grote impact op de Nederlandse samenleving. Hoe kunnen we als samenleving omgaan met deze angst en polarisatie en de dialoog met elkaar blijven aangaan?
«
»
16:29 De verwondering
Bestaat reÔncarnatie? De ervaringen van schrijver Bas Steman wijzen sterk in die richting. In een regressietherapie kwamen herinneringen boven van een Britse soldaat die tijdens WO II is gestorven.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:09 Petrus in het land
Deze uitzending over het dovenpastoraat is toegankelijk voor horende en dove mensen. Dovenpastor Hendrik Stevens vertelt hoe belangrijk gebarentaal is voor dove mensen en we zien een gebarenkoor.
«
»
17:34 Soep, Sores en Soelaas
Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen voor de Kledingshare, een evenement waar gratis kleding wordt uitgedeeld aan alle buurtbewoners. Dit initiatief wordt geleid door vrijwilliger Mohammed.
«
»
18:04 Nederland Zingt
Samenzang van de best bekeken liederen van 2023.
«
»
18:31 EO Metterdaad
Amina werkt als vroedvrouw in SomaliŽ, een van de onveiligste landen ter wereld. Veel vrouwen bevallen in vluchtelingenkampen, maar dit brengt allerlei risico's met zich mee. In SomaliŽ overlijden dan ook twintig keer zoveel baby's als in Nederland.
«
»
18:47 Zin in morgen
Sosha doet oerkennis op in de natuur met Jurjen van de Bosbeweging, in Heemstede laat Masako ons Japanse bloemschikkunst zien en Nicky zet zich in voor meer vlinders in Amsterdam.
«
»
19:19 Paramaribo Pepers
Met Tony Chang maakt Noni de geneeskrachtige soep met een kenmerkende zwarte kleur: blaka supu. Eerst bezoeken ze een van de beste Chinese supermarkten van Paramaribo, daarna een vleeshouwerij.
«
»
19:57 Met Bromet naar hondencursus
Een ontmoeting met mensen die hun hond zoveel mogelijk vrijheid geven. Vroeger moesten honden hun bazen gehoorzamen, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor iets anders. Als hond en mens op gelijke hoogte staan, wat levert dat dan op?
«
»
20:36 In de voetsporen van de Jaren 70
De jaren 70 staan bekend als de rode jaren, maar het kabinet Den Uyl treft een rechtse pitbull in het jongste kamerlid ooit: Hans Wiegel. Philip bezoekt Hans in zijn Friese stulpje. Er worden in die jaren 70 steeds meer taboes geslecht.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:00 De Hofkar
Rutger praat met D66-wethouder en kandidaat-EuroparlementariŽr Brigitte van den Berg, onder de rook van Tata Steel, over de toekomst van haar partij en de toekomst van Europa.
«
»
22:22 The Sixth Commandment
Een ontmoeting tussen een inspirerende leraar en een charismatische student in Buckinghamshire vormt uiteindelijk het toneel voor een van de meest complexe strafzaken uit de recente geschiedenis.
«
»
23:20 The Sixth Commandment
Terwijl een gemeenschap rouwt, begint Ben een relatie met Peters buurvrouw, Ann Moore-Martin, tot groeiende bezorgdheid van haar nichtje Ann-Marie.
«
»
00:19 De Nachtzoen
Hoe behoud je open ogen en hart in een wereld vol pijn? Zangeres Meral Polat sluit een nachtelijke ontmoeting af met een hartstochtelijk, Afghaans lied uit haar tenen.
«
»
00:35 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:06 Pointer Factcheck Europese verkiezingen 2024
Volgens de PVV laten Eurocommissarissen zich ongegeneerd rondvliegen in peperdure privťjets.
«
»
01:21 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chasing Beauty' bij Streamz

Jada is actief in de pornowereld. Ze laat binnenkort in Turkije een BBL (Brazilian Butt Lift) met borstvergroting uitvoeren. De risico's neemt ze er gewoon bij. Jada beseft dat ze verslaafd is, maar de drang naar perfectie is te groot.

'Chasing Beauty', om 21.15 uur op Play4.

Dossiers