TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:10 De Garde van Gert
Gert Verhulst ontvangt bekende chefs in zijn keuken! Vandaag met Peppe Giacomazza.
«
»
02:45 Het Weekmenu
Jeroen de Pauw bereidt pasta met gegrilde groenten en spek, een pompoengratin met feta en notencrumble, lamsstoverij met couscous en fishticks met spinaziepuree.
«
»
03:25 Foodies & The City
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
04:00 De Sterrenkaart - Nederland
In 1982 begon chef Danny samen met zijn vrouw Helena een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant getransformeerd tot een Aziatisch fine dining restaurant dat in 2018 een Michelinster kreeg.
«
»
04:25 De Wereldkeuken
Chef Mounir Toub legt zich toe op de bereiding van een lekkere kruidige Harira en Kip Bastilla. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert Mounir een duizend-en-één-gatenpannenkoek met Tahini-chocoladeijs uit zijn mouw.
«
»
05:10 De Gastentafel
Peter Goossens bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
06:00 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van de beste afleveringen van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
07:35 Beach Barbecue
Chef Michaël Vrijmoed verwent de hongerige surfers en strandgangers met heerlijk gegrild buikspek met een avocadosalade, bruschetta's met mosselen en aubergines, en een sappige lamskroon met gegrilde asperges en zelfgemaakte pesto.
«
»
08:00 Foodies & The City
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
08:35 Guillaume's Paris
De Franse chef-kok Guillaume Brahimi keert vanuit Australië terug naar Parijs, de stad waar hij opgroeide. Door middel van een culinaire reis door de twintig arrondissementen van de stad vertelt hij het verhaal van eten.
«
»
09:05 Guillaume's Paris
Guillaume verkent het derde en vierde arrondissement van Parijs, waar hij culinaire legendes uit de stad ontmoet. Ook bezoekt hij Marche des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van Parijs.
«
»
09:35 Hidden Gems
Ko Kae erfde een eeuwenoud recept voor geroosterd varkensvlees van zijn voorouders en Ko Tin leerde het geheim van oude kruidenmengsels. Samen streven ze om het geroosterde varkensvlees tot een van de beste Zuid-Thaise gerechten te maken.
«
»
10:25 Hidden Gems
Het verhaal van een man genaamd Jok, die ernaar streeft de erfenis van zijn grootvader voort te zetten. Hij liet hem een verborgen juweel in Thailand na, een succesvol restaurant met slechts één tafel.
«
»
11:10 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk en Lekker.
«
»
12:45 Ottolenghi - Jerusalem on a Plate
De bekende chef-kok Yotam Ottolenghi keert terug naar zijn geboorteplaats Jeruzalem om de verborgen schatten van de bijzonder rijke en gevarieerde eetcultuur van de stad te ontdekken.
«
»
13:45 Sarah's Sweet Table
Vandaag krijgt Sarah's Sweet Table een goudkleurig randje, want Sarah gaat aan de slag met abrikoos en citroen. Eerst maakt ze een luchtige chocolademousse met abrikoos klaar en daarna ook nog een overheerlijke citroencake met gouden glans.
«
»
14:10 Sarah's Sweet Table
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
14:35 Foodies & The City
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
15:12 Chef In Eigen Tuin
Wie zegt dat zoet en smokey niet samengaan, heeft het helemaal mis. Jeroen De Pauw bakt een amandelcake met appeltjes op de barbecue in zijn eigen achtertuin. Voor wat extra pit aan zijn dessert, flambeert hij ook nog wat amandellikeur.
«
»
15:15 Streetfood
Lynn houdt halt in de Downtown Gourmet market voor het lekkerste streetfood van Eindhoven. Ze ontdekt er Indisch en Libanees straatvoedsel en gaat zelf aan de slag met een portie Spaanse tapas en een Amerikaanse pulled chicken burger.
«
»
16:05 Het Weekmenu
Steffi Vertriest maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Ze bereidt kip in sinaasappelsaus met quinoawok, zalm in rode curry met limoengras, een Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel en quinoa met pesto en een eitje.
«
»
16:45 Open Vuur
Dat je ook met zalm avontuurlijk kan uitpakken op open vuur bewijzen de vrienden van Zouterover met hun Asado style zalm en knapperige aardappelen en groenten vanuit het open vuur.
«
»
17:35 De Gezonde Goesting
Healthy foodie Steffi trakteert haar vriendin Aminata op worteltaartjes. Ze bewijst ook dat soep met een hartige granola super simpel en lekker is en maakt zalm met quinoa voor het diner. Ze trekt ook naar de yoga en begint haar dag bij de bijtjes.
«
»
18:15 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden Quinn gaat op pad in het noorden van Nieuw-Zuid Wales, bezoekt Southview Orchard en John's geweldige vijgen, gaat langs bij Tweed Real Food. En Dave en Bianca veranderen de Aussie vleesindustrie met hun gras-gevoerde rundveebedrijf.
«
»
18:45 Ainsley Eats The Streets
In Turkije brengt Ainsley een bezoek aan Istanboel waar hij oude en intrigerende gerechten uitprobeert, zoals geroosterde schapenkop en lamsvlees met vijgen. Vervolgens geeft hij zijn eigen draai aan een klassiek lokaal gerecht.
«
»
19:35 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam's reis begint in Marokko's meest levendige stad, Marrakech. Daar ontdekt hij de geheimen van de tajine, verkent het met geconserveerde citroenen doordrenkte straatvoedsel en gaat uit eten in de grootste gemeenschappelijke eetzaal van de stad.
«
»
20:25 The Art of Making Cocktails
Manuel laat zien hoe je de cocktails Planters Punch, Prairie Oyster en Brandy Alexander maakt.
«
»
20:40 Foodies & The City
Lynn, Tess en Maud gaan op zoek naar de culinaire hotspots in Antwerpen. Op het menu: een rock-'n-roll-beenhouwer, een stokoud, geel drankje en een waar deco paradijs. Inspiratie genoeg voor de meiden.
«
»
21:17 Chef In Eigen Tuin
Wie zegt dat zoet en smokey niet samengaan, heeft het helemaal mis. Jeroen De Pauw bakt een amandelcake met appeltjes op de barbecue in zijn eigen achtertuin. Voor wat extra pit aan zijn dessert, flambeert hij ook nog wat amandellikeur.
«
»
21:20 Soep!
Geen bloemkool of broccoli, maar een soep met romanesco. Ook een soep met gerookte zalm en dille.
«
»
21:35 A la carte
Stijn is een hobbykok uit de Kempen en een grote fan van Johan Segers. Hij vraagt de chef om voor eens en voor altijd te verklappen wat het geheim is van die super krachtige en gelatineuze bruine fond.
«
»
22:05 Beach Barbecue
Chef Bart Desmidt grilt een sappige lamsbout en combineert die met groene groenten en gremoulata. Ook op het menu: een turkse pizza met lamsgehakt en een zeebaarsspies. De chef poft verse kokkels op de barbecue en maakt er een oosters sausje bij.
«
»
22:35 Peppe's Sicilië
Peppe spreekt af met de notaris van Siculiana, Giuseppe Fanara. Een drukbezette man, maar op zijn landgoed Borgo Giallonardo komt hij tot rust. Peppe ook. Daar aangekomen bereidt hij heerlijke artisjok met wilde venkel.
«
»
23:00 Hidden Gems
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
23:45 De Zomerkeuken
Welkom in de Zomerkeuken van Jeroen. Als het zomert, steekt hij de grill aan. Vandaag legt hij sardienen en ook kippenbrochettes op hete kolen die hij combineert met een zalige crème. Zelfs zijn dessert van gevulde appel legt hij op de BBQ.
«
»
00:15 Guillaume's Paris
Guillaume Brahimi verkent een aantal bistro's in het vijfde en zesde arrondissement.
«
»
00:45 De Gastentafel
Michaël Vrijmoed bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
01:30 Het Weekmenu
Steffi Vertriest maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Ze bereidt kip in sinaasappelsaus met quinoawok, zalm in rode curry met limoengras, een Marokkaans stoofpotje met zoete aardappel en quinoa met pesto en een eitje.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play Crime logo

Jesse Stone is een voormalig rechercheur moordzaken uit LA die de grote stad heeft ingeruild voor een baan als politiecommandant in het rustige vissersdorpje Paradise. Hij doet zich echter nog steeds te goed aan zijn twee favoriete dingen: whisky en vrouwen. Wanneer hij een oude moordzaak heropent, ontdekt hij het ene schokkende feit na het andere. Hij begrijpt steeds beter waarom deze zaak in de doofpot werd gestopt.

'Jesse Stone: Sea Change', film uit 2007 met oa. Tom Selleck, om 22.00 uur op Play Crime.

Dossiers