TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
08:06 Petrus in het land
Petrus is in de Kruispunt-kerk in Amersfoort Vathorst. Daar zamelen jongeren geld in voor een reis naar RoemeniŽ en in De Taalkamer worden taallessen gegeven om mensen te helpen met een nieuwe start.
«
»
08:32 De verwondering
Van Dolly Parton tot SÝren Kierkegaard: filosoof Stine Jensen put wijsheid uit soms onverwachte bronnen. Toen ze tien jaar geleden vastliep aan de universiteit, ontdekte ze de leraar in zichzelf.
«
»
09:03 Ik mis je
Al 16 jaar lang missen Peter en Wilma de Klerk hun zoon Pim. Pim was verstandelijk beperkt en is bijna 20 als hij overlijdt. Peter en Wilma gaan anders met de rouw om, maar weten elkaar vast te houden.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Henk Westerveld verloor in ťťn klap twee kinderen, zijn zwager en neef. Hij heeft het boek 'De troost van het kleine goede' geschreven, over mensen die hem bijstonden, want daarin wordt God zichtbaar.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Joke Hoekman is al meer dan 70 maal in Lourdes geweest, de laatste jaren als groepsleidster van de bisdomreizen. Zij is groot bewonderaarster van Bernadette Soubirous, het boerenmeisje aan wie Maria achttien maal is verschenen.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem. Celebrant: mgr. Jan Hendriks.
«
»
11:00 Nederland zingt op zondag
Het is een bekend verhaal uit de Bijbel, de vermenigvuldiging van vijf broden en twee vissen. Ook al ken je een verhaal al, het kan zomaar zijn dat je er ineens toch iets nieuws in ontdekt. Spreektrainer Paulien Vervoorn vertelt hier meer over.
«
»
11:26 EO Metterdaad
Programma waarin aandacht gevraagd wordt voor hulpverleningsprojecten. Er worden al tientallen projecten wereldwijd gefinancierd.
«
»
11:35 De Verandering
Genae Simelane is vijftien jaar oud als ze zwanger wordt. Moet ze het kindje houden of abortus plegen? Ze vindt het leven ondraaglijk en doet meerdere zelfmoordpogingen. Hoe gaat het nu met haar?
«
»
11:50 Wilde Ganzen
Een prachtige kinderdagopvang in Oudtshoorn dreigt gesloten te worden. De crŤche vangt tientallen kinderen uit de townships op en moet dringend gerenoveerd worden.
«
»
12:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
12:14 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»
13:16 Frysl‚n Dok
In boswerk volgen we de makers van het gelijknamige boek, met een liefdevol eerbetoon aan het bos en de bomen. En dat in een Nederland, waar de bomen terrein verliezen.
«
»
13:45 EO Metterdaad
De 26-jarige Clementine is geboren met de oogaandoening staar. Gelukkig regelt See You dat mensen zoals Clementine een opleiding kunnen volgen bij een instituut voor blinden en slechtzienden.
«
»
14:04 Gort over de Grens
Op het chicste kasteel van Frankrijk probeert Ilja wijn te slurpen zonder het geluid van een leeglopend gootsteenputje na te doen. In een afgelegen ruÔne ontmoet hij een geheimzinnige wijnmakelaar.
«
»
14:58 Zin in morgen
Thomas struint samen met Lisette over het Noordwijkse strand en maakt struinkunst. Vissersechtpaar Froukje en Toby doen aan 'vispireren'. Moeder Lilian en zoon Teun bouwden een marktplaats voor gebak.
«
»
15:30 De Boeddhistische Blik
De relatie tussen mensen en dagelijkse dingen. We beschouwen de dingen als ons bezit. Met o.a. een verzamelaar die leeft als een 'god in Frankrijk' en een kunstenaarsduo dat zich in hun slapsticks laat bewegen door de objecten om hen heen.
«
»
16:24 Sami Yusuf - When Paths Meet
Concertregistratie van 'When Paths Meet', het concert dat de succesvolle zanger, componist en muzikant Sami Yusuf gaf tijdens Holland Festival 2022. Hiervoor werkte hij samen met kamerkoor Cappella Amsterdam en het Amsterdams Andalusisch Orkest.
«
»
16:51 Socutera
Geen kind mag buitengesloten worden door armoede. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt hen door dingen zoals een dagje uit, een fiets of een bijdrage aan een opleiding mogelijk te maken.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Pater Hugo Beuker woont al meer dan twintig jaar als kluizenaar in het afgelegen noorden van Groningen. Waarom maakte hij deze bijzondere levenskeuze en wat brengt het kluizenaarsbestaan hem?
«
»
17:41 VPRO Boeken
Lammert Voos beschrijft in 'Jericho' heel nauwkeurig waarom en hoe mensen vluchten uit een oorlogsgebied, en de totale onmacht die daarbij komt kijken. Sanne Huysmans portretteert in 'Iemand moest het doen' een klein dorp.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Voormalig politica en feministe Hedy d'Ancona vertelt over haar voorliefde voor Bach. Pianist Nikola Meeuwsen speelt Ferruccio Busoni's bewerking van Bachs cantate 'Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ'.
«
»
19:26 Vroege Vogels
Met een stijgende zeespiegel en veranderend klimaat loopt bijna twee derde van Nederland het risico om te overstromen. Menno Bentveld kijkt hoe we de natuur kunnen inzetten om droge voeten te houden.
«
»
20:15 God, Jesus, Trump!
Amerika is het land waar woke is uitgevonden, maar vooral orthodoxe christenen zitten met woke in hun maag. En daar maakt Donald Trump handig gebruik van door de oorlog tegen woke op te voeren.
«
»
21:06 Metropolis
Het leven van een student gaat niet altijd over rozen. De Peruaanse student Cesar vult zijn karige basisbeurs aan door aria's te zingen. En in India bezwijken studenten bijna onder de druk.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:08 Zembla
Hoe veilig is glyfosaat? Onafhankelijke wetenschappers concludeerden dat het waarschijnlijk kankerverwekkend is. Toelatingsautoriteiten staan het echter toe. Waarom komen ze tot een ander oordeel?
«
»
22:57 De SociŽteit
Inclusieve talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek.
«
»
23:45 Adieu God?
Een klap die acteur Huub Stapel op zijn twaalfde als misdienaar van de pastoor kreeg, maakte een einde aan zijn betrokkenheid bij de katholieke kerk. Sindsdien weet hij zeker dat God niet bestaat.
«
»
00:18 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:55 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»
01:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Rik Verheye en Sam Kerkhofs hebben hun jongensdroom waargemaakt. Ze hebben met hun eigen spaarcenten een voetbalclub gekocht: Sporting Hasselt. Maar al snel blijkt dat de club zich in een veel slechtere staat bevindt dan ze hadden verwacht.

'De Spor', om 21.20 uur op Play4.

Dossiers