TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
01:09 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
05:30 Suhoor Stories
Een livestream van een radioprogramma met zeven Islamitische vrouwen. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.
«
»
08:07 Petrus in het land
Elk mens kent kwetsbare perioden. Dominee Hans Wachtmeester van de Waterstaatskerk in Hengelo: "Het is aan ons om onze krachten te bundelen, als takjes, en met elkaar te voorkomen dat mensen breken."
«
»
08:33 De verwondering
Minderbroeder Fer van der Reijken heeft een gelofte van armoede en kuisheid afgelegd, maar hij voelt zich de koning te rijk. "Ik zwem in een oceaan van mensen, maar er is er geen een van mij."
«
»
09:03 Ik mis je
Evert en Yvonne Ripzaad werden plotseling voogd van hun kleinkinderen wanneer hun dochter onverwachts overlijdt. In deze zware periode geven de kleinkinderen hun hoop en kracht om door te gaan.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Rick Brink werd in 2019 uitgeroepen tot de allereerste minister van Gehandicaptenzaken. Rick leeft naar wat er in de Bijbel staat en vertelt over de bijzondere band met zijn ouders.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Jaarlijks zetten duizenden vrijwilligers zich in voor de Vastenactie, en daarmee voor mensen elders in de wereld die het minder goed hebben getroffen dan wij. Een van hen is Corrie Hamers.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Met pastoor Jack Glas.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
In de wereld is er op grote schaal onrecht. In het Bijbelboek Jeremia 31 belooft God een nieuw begin en Hij schakelt mensen daarbij in. Hoe dit precies zit, legt ds. René de Reuver uit.
«
»
11:30 EO Metterdaad
Spoedeisendehulparts en spreker Gor Khatchikyan bezoekt Ruslan en zijn familieleden: Ruslan heeft twee broers verloren en heeft de zorg voor hun vrouwen en kinderen op zich genomen.
«
»
11:40 De Verandering
Als tiener treft Luut Schraal zijn vader dood aan. Hij raakt aan de drugs, gaat de criminaliteit in en wordt dj en zanger. Zijn huwelijk wordt een puinhoop, maar dan gebeurt er iets wonderlijks.
«
»
11:56 Adieu God?
De katholiek opgevoede BBB-politica Caroline van der Plas noemt de kerk "een verschrikkelijk instituut". Ze vindt vooral dat ze angstig is gemaakt in haar jonge jaren. Maar het idee dat er een God bestaat, is nooit weggegaan.
«
»
12:21 Wilde Ganzen
Iedereen naar school. Ook in Nepal is dat het credo, maar dat is lang niet vanzelfsprekend voor meisjes. Met dit project verbeteren we de toegang tot goed onderwijs op maar liefst 55 scholen.
«
»
12:30 Viva l'Umanità!
Vanuit Athene volgt de Nederlandse journaliste Ingeborg Beugel al jaren wat zich afspeelt in Griekenland. Kritisch en betrokken bericht ze over pushbacks en inperking van de persvrijheid.
«
»
13:17 Fryslân Dok
Schrijver Nynke Sietsma verloor haar zoon en dichter Sytse Jansma zijn vriendin. Ze beschrijven hun rouwproces in een boek en dichtbundel om hun verdriet te verwerken.
«
»
13:47 Nu te Zien!
Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker bekijkt in het Joods Museum 'wall drawings' van de Amerikaans-Joodse kunstenaar Sol LeWitt en zijn band met de Nederlandse kunstscene.
«
»
14:00 Gort over de Grens
Ilja ontdekt de reden achter de Franse arrogantie, valt als een blok voor een oude liefde en wordt door klokkenluiders onderworpen aan een meedogenloze gehoortest met een levensgrote kerkklok.
«
»
14:47 Zin in morgen
Ameike maakt een ritueel op maat voor Anita Witzier. In Rotterdam wonen we een taalles bij van 97-jarige Rob. Voor de Sassenpoort in Zwolle laat smid Kees zien hoe hij zijn passie en werk samensmelt.
«
»
15:19 Souvenirs van afwezigheid: Joods Marokko
Van de lange en rijke geschiedenis van tweeduizend jaar Jodendom in Marokko is vandaag de dag weinig terug te vinden. Betrokkenen vertellen over de verdwenen Joodse gemeenschap in het noorden van Marokko. Historicus Yazid Driouch is de 'verteller'.
«
»
16:20 Villa Ramadan
Te gast: Deqa Warsame, Aïsha Sriram, Mhemed Razzouki, Yasmine Bellachi en Saud Jama.
«
»
16:52 Socutera
Het Bartiméus Fonds wil dat mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen in de samenleving. Dat hun levenslust en talenten volledig tot hun recht kunnen komen.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Drie projecten strijden om de Kans Inspiratieprijs 2024. Portetten van vrijwilligers die zich onbaatzuchtig inzetten voor kwetsbare medemensen. De projecten zijn Friends4Friends, Casa Migrante en het Haagse Respijthuis Housemartin.
«
»
17:42 VPRO Boeken
Anne Broeksma raakt in de ban het boomdraakje en schreef er 'Een verhaal met schubben' over. Chris Keulemans neemt ons mee naar pleinen, demonstraties en verzetsbewegingen in zijn boek 'Verzet'.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder adviseert veel samen te zingen. Het Kobra Ensemble zingt 'Tuulet' van Tellu Turkka. Jonge Held-pianist Samuel Frerichs speelt 'Almost like being in Love'.
«
»
19:25 Groenteman op zondag
Een gesprek met Tom Lanoye over zijn bewerking van Macbeth. Kasper van der Laan over zijn culturele en muzikale invloeden. Adriaan van Dis en Olga Zuiderhoek zijn de recensenten van dienst.
«
»
20:23 De wereld van de Chinezen
In ontmoetingen met zowel Chinezen als Mongolen schetst Ruben een zorgelijk beeld van een land dat democratisch heet te zijn. De lange arm van China reikt helaas makkelijk over de grens.
«
»
21:07 Metropolis
De woningnood blijkt niet alleen in Nederland hoog te zijn. Mike woont in een vrachtwagen in Wales, maar zou het nooit meer anders willen. In tegenstelling tot de Nigeriaanse Theo, die op zijn werk blijft slapen omdat woningen onbetaalbaar zijn.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:09 Argos Medialogica
De overwinning van de PVV bij de laatste Kamerverkiezingen kwam voor velen als een verrassing, ook voor de pers. Welke rol speelden de media bij de verkiezingswinst van Geert Wilders?
«
»
22:50 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:38 Adieu God?
Als kind werd acteur Rick Paul van Mulligen gepest en voelde hij zich eenzaam. Op die momenten zocht hij steun bij God, maar een antwoord bleef uit. Toch is hij nooit helemaal losgekomen van God.
«
»
00:08 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers