
TVgids - njam!
Andere zender »
02:50 | Loïc: Zot van Koken |
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
03:00 | De Zomertafel |
Steffi en Roger bereiden samen zomerse gerechtjes en maken freekeh salade met vijgen en geitenkaas, salade met sinaasappel en burrata, groentenspiesjes met pindasaus, salade Niçoise à la Roger, kip cordon bleu en een ijstaart met aardbei en merengue.
«
»
03:30 | Het Weekmenu |
Dominique Persoone bereidt gemarineerde zalm met gebakken patatjes, varkenshaasje met aardappelkoekjes, vegetarische stoemp met gebakken haloumi en couscous met bio-kip.
«
»
04:15 | De Wereldkeuken |
Chef José Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»
04:55 | Toasted on wheels! |
De ontbijtbar op wieltjes van Dominique en Dagny Ros staat vandaag opgesteld aan het Antwerpse MAS. En het toeval wil dat dé culinaire godfather van Antwerpen, Johan Segers, met de fiets passeert aan Het Eilandje en kan komen proeven.
«
»
05:15 | Loïc: Zot van Koken |
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
05:30 | De Dagschotel |
Chef Peter Goossens maakt een makkelijk, maar lekker vispannetje klaar.
«
»
05:40 | Foodies & The City |
Lier, een pittoresk stadje aan de Nete én vandaag dé city die onze foodies gaan ontdekken. Op het programma: authentieke Lierse Vlaaikes, een spicy gemberdrankje en een heuse workshop street art.
«
»
06:10 | Sarah's Sweet Table |
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
06:35 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van de beste gerechten van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»
08:00 | Foodies & The City |
Lier, een pittoresk stadje aan de Nete én vandaag dé city die onze foodies gaan ontdekken. Op het programma: authentieke Lierse Vlaaikes, een spicy gemberdrankje en een heuse workshop street art.
«
»
08:35 | Loïc: Zot van Koken |
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
08:50 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag kookt de eeuwige kapoen: De Pauw Jeroen. Hij zorgt voor een zelfgemaakt flatbread dat hij belegt met gegrilde minisla en halloumi. Dat klinkt hip, maar is bovenal super lekker. En vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
09:15 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
10:00 | Open Vuur |
De dag begint stevig met de Bananarama hardshake van Jord. Een milkshake met een 'scheutje' drank in. Daarna staat er nog gevulde pasta 'Culurgiones' en Mexicaanse 'Barbacoa' op het menu. Tom en Dominique proberen ook een visje te vangen.
«
»
10:40 | Peppe's Emilia-Romagna |
Peppe verkent het platteland ten zuiden van de Via Emilia, de historische Romeinse weg door Emilia-Romagna. Ver van de steden ontdekt hij een Parmigiano-paradijs, een biofarm en maakt hij tortellini met zalige nonna's in de Apennijnen.
«
»
11:10 | Sarah's Sweet Table |
Sarah is dol op karamel! Vandaag staan er twee zalig zoete desserts met karamel op haar Sweet Table te blinken: een luchtige cake met gekaramelliseerde ananas en chocoladetoffees in een nostalgische snoepverpakking. Een heerlijke plakboel!
«
»
11:30 | Loïc: Zot van Koken |
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
11:40 | Hidden Gems |
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
12:25 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Gorgeous Goddess, Holy Mackerel en Magic Musroom Toast.
«
»
12:50 | De wereld op je bord |
Deze keer staat een masterclass Turkse mezze tabagi centraal. Ideaal voor een tafel vol superlekkere hapjes. Hanne wordt helemaal ingewijd in de echte hummus, muhammara, sigara boregi, mucver, patlican-biber salatasi en arnavut cigeri.
«
»
13:15 | Uit de Schelp |
"Het goud uit de zee". Zo noemt chef Johan Segers de schaal- en schelpdieren waarmee hij in dit programma aan de slag gaat. Net zoals we Johan kennen, zorgt hij ook deze keer voor toegankelijke gerechten waarin de pure smaken tot hun recht komen.
«
»
13:30 | Zoete Zonde |
Zoete zondaar Roger van Damme bereidt dit keer goddelijk vanilleijs met een simpel sinaasappelsausje. Daarnaast steekt hij ook de klassieke crêpe suzette in een nieuw jasje voor degene die het aandurft.
«
»
13:50 | Open Vuur |
Dit keer maken de grillmasters een 'kapsalon' Open Vuur Style klaar. Ook de visliefhebber komt aan zijn trekken met een portie zeeduivel. Tot slot wordt een kwartel met veel liefde op de barbecue gezwierd.
«
»
14:35 | Puur Oosters - Japans |
Chef Ivan Verhelle maakt vandaag samen met zijn sashimi-expert Akihisa een voortreffelijk bord sashimi klaar, met enkele prachtige stukken rauwe vis en de juiste garnituren, uiteraard helemaal volgens de regels van de kunst.
«
»
14:50 | Pasta & Risotto |
Peppe maakt heerlijke zelfgemaakte, verse ravioli met een mooie gorgonzola. Jan Tournier verrast met een koude risotto met sashimi van dorade die menig sushi-liefhebber zal verleiden.
«
»
15:05 | Loïc: Zot van Koken |
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
15:20 | Ainsley Eats The Streets |
In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.
«
»
16:10 | Foodies & The City |
Lier, een pittoresk stadje aan de Nete én vandaag dé city die onze foodies gaan ontdekken. Op het programma: authentieke Lierse Vlaaikes, een spicy gemberdrankje en een heuse workshop street art.
«
»
16:40 | Peppe's Emilia-Romagna |
Als Italië een maaltijd zou zijn, dan is Bologna het hoofdgerecht. Peppe proeft in de hoofdstad van de regio de échte ragù, kaasijs, artisanale mortadella en kookt op het mooiste plein van de stad. Andiamo a Bologna, met de B van buono.
«
»
17:05 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag haalt Mounir Toub z'n mooiste tajine boven voor een werelds gerecht op het weekmenu. Hij maakt tajine met halloumi, kikkererwten, paprika en tomaten en serveert er een frisse komkommersalade bij.
«
»
17:30 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc zet een zonnesalade met gegrilde halloumi op het menu. Daarbij maakt hij goddelijk lekkere msemen, een Marokkaans platbrood. Afgewerkt met gegrilde aardbeien en geroosterde hazelnootjes proef je de zomer.
«
»
17:45 | Sarah's Sweet Table |
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
18:00 | It's Aperotime - a taste of history |
Nu vallen alle cocktails onder dezelfde noemer, maar het begrip was niet altijd zo flexibel. Daarom maakt bartender Naushad klassiekers die vallen onder de pure betekenis van het woord cocktail: de Old Fashioned, de Gin Crusta & de Negroni.
«
»
18:15 | Open Vuur |
Dat je ook met zalm avontuurlijk kan uitpakken op open vuur bewijzen de vrienden van Zouterover met hun Asado style zalm en knapperige aardappelen en groenten vanuit het open vuur.
«
»
19:00 | Nuances |
Thierry Theys maakt ganzenlever op drie verschillende overheerlijke manieren klaar.
«
»
19:30 | De Wereldkeuken |
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
20:10 | Guillaume's Paris |
Guillaume verkent het derde en vierde arrondissement van Parijs, waar hij culinaire legendes uit de stad ontmoet. Ook bezoekt hij Marche des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van Parijs.
«
»
20:40 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc zet een zonnesalade met gegrilde halloumi op het menu. Daarbij maakt hij goddelijk lekkere msemen, een Marokkaans platbrood. Afgewerkt met gegrilde aardbeien en geroosterde hazelnootjes proef je de zomer.
«
»
20:55 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
21:40 | Sarah's Sweet Table |
Sarah is dol op karamel! Vandaag staan er twee zalig zoete desserts met karamel op haar Sweet Table te blinken: een luchtige cake met gekaramelliseerde ananas en chocoladetoffees in een nostalgische snoepverpakking. Een heerlijke plakboel!
«
»
22:00 | De Sterrenkaart |
Chef Koen Somers werkt intussen al vele jaren in de keuken. In zijn restaurant Kristalijn serveert hij hedendaagse gerechten van hoog niveau. In 2013 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster.
«
»
22:25 | Foodies & The City |
Lier, een pittoresk stadje aan de Nete én vandaag dé city die onze foodies gaan ontdekken. Op het programma: authentieke Lierse Vlaaikes, een spicy gemberdrankje en een heuse workshop street art.
«
»
23:00 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc zet een zonnesalade met gegrilde halloumi op het menu. Daarbij maakt hij goddelijk lekkere msemen, een Marokkaans platbrood. Afgewerkt met gegrilde aardbeien en geroosterde hazelnootjes proef je de zomer.
«
»
23:15 | Ainsley Eats The Streets |
In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.
«
»
00:05 | Peppe's Toscane |
De hype van het moment in Italië is het biokweken. Ook Carlo Agliardi is met zijn boerderij in San Miniato op die kar gesprongen en nodigt Peppe uit voor een wandeling op het veld. Met zijn oogst maakt hij de typische Toscaanse soep ribollita.
«
»
00:25 | Hidden Gems |
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
01:15 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag is het de beurt aan Bert Meewis. Deze bourgondiër weet als geen ander hoe je snel, makkelijk en lekker een mooi stukje vis op het weekmenu zet. Hij doet dat vandaag met gestoomde pladijs, witte wijnsaus, tomaten en aardappeltjes.
«
»
01:45 | De Gastentafel |
Johan Segers bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»