'Inhoud MNM strookt niet met taak van de openbare omroep'

donderdag 28 januari 2010

Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Tommelein (Open Vld)reageert tevreden, maar niet voldaan op het bericht dat de VRT eindelijk alarm heeft geslagen over de radiozender MNM. Tommelein: 'Ik zeg al enkele maanden dat het fout loopt met MNM. Niet alleen daalt het marktaandeel en tegelijk de reclame-inkomsten, bovendien is MNM steeds moeilijker te onderscheiden van sommige commerciŽle radiozenders'.

'Ik loof dan ook de aanpak van interim CEO Piet van Roe, die duidelijk de koe bij de horens wil vatten. Het heeft een tijdje geduurd, maar nu beseft men binnen de VRT dat het met MNM zo niet verder kan.', aldus Tommelein.

Toch is Bart Tommelein niet euforisch: 'Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat men hier de kar voor het paard wil spannen. Mevrouw Waumans geeft toe dat de inhoud van MNM niet meer strookt met de opdracht van de openbare omroep en dus wordt nu de vraag gesteld hoe je de radiozender kan omvormen tot een zender die wel binnen het kader van een openbare omroep valt. Ik vind dit eerlijk gezegd nogal vreemd. Het lijkt me logisch als je eerst duidelijk je opdracht definieert en aan de hand daarvan specifieke programma's maakt. Hier is er sprake van een zender die men nu moet proberen aan te passen en te kneden in het kader van de omroep. Ik hoop dat de VRT niet krampachtig gaat zoeken om een opdracht voor MNM te vinden. Als MNM niet binnen het kader van een openbare omroep past, moet men de juiste beslissing durven nemen.' 


Tommelein vreest echter dat de omroep reeds vroeger de zender van de hand had moeten doen: 'Ik vrees een beetje dat gezien het dalende marktaandeel ook de marktwaarde van MNM sterk is gezakt en een verkoop nu niet meer zo gunstig is. Het is logisch dat men aan MNM geen financiële kater wenst over te houden, zeker nu er grote besparingen voorop staan. Ik heb daar begrip voor, maar ofwel is er plaats voor MNM ofwel niet en daar moet men duidelijk naar handelen.'


Lees ook:
Haalt de VRT radio Donna van onder het stof?
Rino Ver Eecke moet MNM redden
Herstructurering VRT: exit MNM-manager Greet Santy
Ook politiek heeft twijfels rond MNM

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet op moordonderzoek nadat de verkoolde resten van een lichaam worden teruggevonden in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.
'Vera', om 21.15 uur op Eťn.

Dossiers