''Pauw' en 'Jinek' half uur vroeger op tv'

woensdag 14 augustus 2019
Foto: KRO-NCRV - © Wessel de Groot 2019

Insiders bij de NPO beweren dat de talkshows 'Pauw' en 'Jinek' in het nieuwe tv-seizoen een half uur vroeger op tv komen. Dat schrijft het AD. Maar bij de NPO wil niemand het nieuws nog bevestigen.

In de nieuwe programmering van de NPO is er op NPO 1 na het 'NOS Journaal' van 20.00 uur plaats gemaakt voor twee tijdsloten van 50 minuten. Hierdoor is er voor 'Jinek' en 'Pauw' zendtijd vanaf 22.30 uur.


Eva Jinek zelf had recent nog in een interview in magazine LINDA de wens uitgesproken om haar programma vroeger uit te zenden. Zij zal er dus zeker niet om malen. Als is de beslissing nog niet definitief bekrachtigd door de NPO. Daar reageert een woordvoerder eerder kort in het AD. 'Onze seizoenspresentatie is op 27 augustus. Dan maken wij meer bekend over de programmering van 2019/2020.'

En ook op NPO 2 verandert er wat. 'Nieuwsuur' vervroegt ook een half uur, naar 21.30 uur. Die ingreep zou ervoor zorgen dat de concurrentie van het duidingsprogramma met de late night talkshows op NPO 1 verdwijnt.

Wanneer de wijzigingen ingaan, is dus nog niet bekend. NPO houdt op 27 augustus een najaarspresentatie.

Bron: AD.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Radio 2 Zomerhit 2019

Tijdens deze spannende muziekshow dingen tien genomineerde artiesten mee naar de award voor de Zomerhit van 2019. Vanavond worden ook de drie Radio 2 Muziektrofeen uitgereikt voor doorbraak, groep en soloartiest. Volgende genomineerden geven tijdens de show het beste van zichzelf tijdens hun act: Belle Perez, Niels Destadsbader, Dana Winner, Hooverphonic, Kommil Foo, Laura Tesoro, #LikeMe, Mathias Vergels, Metejoor en Regi feat. Jake Reese & OT. Niemand minder dan de huidige Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence komt langs en brengt zijn winnend nummer 'Arcade'.

'Radio 2 Zomerhit 2019', om 20.35 uur op En.

Dossiers