'Een Ode aan Remco Campert' op NPO 2

zaterdag 20 juli 2019

Schrijver en dichter Remco Campert viert op 28 juli zijn negentigste verjaardag. In het najaar van 2018 werd in theater de Kleine Komedie te Amsterdam de biografie over Campert, geschreven door Mirjam Hengel, aan hem uitgereikt.

Tijdens deze feestelijke avond brachten tal van muzikale en literaire vrienden een ode aan de meester.


In dit programma is een verzameling hoogtepunten van deze avond te zien. Muzikale optredens van Benjamin Herman, Giovanca en Frans van Deursen en literaire odes van Ramsey Nasr, Kees van Kooten en Jan Mulder. In interviews backstage vertellen zij over hun speciale band met Campert. Als uitsmijter zal Campert zelf ook nog het toneel beklimmen, om zijn gedicht 'Lamento' samen met het Benjamin Herman Kwartet voor te dragen.

Regisseur en producent voor de NTR: Doesjka van Hoogdalem

'Een Ode aan Remco Campert', zondag 21 juli om 22.40 uur op NPO 2. Herhaling op zondag 28 juli (zijn verjaardag) om 19.15 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hostess Sydney moet tijdens een van haar vluchten zorgen voor de achtjarige Leah die alleen naar Chicago vliegt. Nadat Leah veilig is afgezet bij haar vader, Jonathan, vindt Sydney een pakketje dat het meisje achtergelaten heeft. Sydney bezorgt het cadeau terug aan Leah en wordt uitgenodigd mee te doen met enkele leuke kerstfestiviteiten van het gezin. Wanneer Sydney haar vlucht mist, zit ze een paar dagen vast. Leah en Jonathan nodigen haar uit om de vakantie met hen door te brengen.

'Christmas Connection', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers