Wereldwijde hitserie 'The Good Doctor' bij VTM

woensdag 14 februari 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

VTM brengt 'The Good Doctor' naar Vlaanderen, een Amerikaanse topreeks die al kijkcijferrecords deed sneuvelen in de Verenigde Staten en ook in o.a. Canada, AustraliŽ, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland grote indruk maakte.

Vanaf 2 maart staat er bij VTM elke vrijdag om 22.25 uur, na 'Belgium's Got Talent', een aflevering op het programma. Hoofdrolspeler Freddie Highmore stak voor zijn rol al een Golden Globe-nominatie op zak. Het brein achter de reeks is David Shore, bedenker van de ook al atypische ziekenhuisserie 'House M.D.'.

Sociaal onbekwaam, zwijgzaam en extreem eigenwijs. Niet meteen eigenschappen van een topchirurg. De jonge Shaun Murphy heeft het zogenoemde savantsyndroom, een autistische stoornis. Ondanks zijn beperking probeert hij het te maken aan de prestigieuze chirurgische eenheid van het St. Bonaventure-ziekenhuis in San José. Terwijl hij zijn weg zoekt in een voor hem volledig nieuwe wereld, moet hij samen met zijn enige aanhanger, Dr. Aaron Glassman, het sceptische bestuur en zijn medewerkers overtuigen dat zijn buitengewone manier van denken levens kan redden…

Freddie Highmore is een ex-kindster die mooi de overgang maakte naar vowassen rollen. Hij begon zijn acteercarrière als 12-jarige knaap naast Johnny Depp en Kate Winslet in het bekroonde 'Finding Neverland'. Nadien was hij te zien in onder andere 'Charlie and the Chocolate Factory' en 'Bates Motel'. Highmore was meteen verkocht toen hij het script van 'The Good Doctor' onder ogen kreeg: 'Ik hou van het optimisme van Shaun, zijn hoopvolle kijk op het leven en het feit dat hij steeds probeert het goede in mensen te zien. Dat is verfrissend in een ziekenhuis, waar dagelijks zoveel verdriet is.'

Naast Highmore schittert in 'The Good Doctor' o.a. ook Nicholas Gonzalez ('Pretty Little Liars'; 'The Flash'), die in de huid kruipt van Dr. Neil Melendez, de hoofdchirurg van St. Bonaventure. Hij is een kei in zijn vak, maar weigert de vaardigheden van Shaun te erkennen en zet hem liefst op een zijspoor. Beau Garrett ('Tron'; 'Criminal Minds') werkt in het ziekenhuis als juriste en hoopt te kunnen bewijzen dat ze meer is dan alleen de kleindochter van de oprichter. Antonia Thomas ('Misfits'; 'Lovesick') speelt chirurge Claire Browne. Beetje bij beetje leert ze Shaun kennen en neemt hem onder haar vleugels.

Aflevering 1: Burnt Food
De jonge autistische dokter Shaun Murphy verhuist van het platteland van Wyoming naar San José om daar in een prestigieus ziekenhuis zijn specialisatie tot chirurg af te ronden. Enkele nieuwe collega's zijn zeer sceptisch over zijn komst vanwege zijn autistische stoornis. Op weg naar het ziekenhuis stuit Murphy op een spoedgeval en krijgt hij meteen de kans om zijn uitzonderlijk medisch inzicht te tonen.

'The Good Doctor', elke vrijdag om 22.40 uur bij VTM na 'Belgium's Got Talent'.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bargoens' (Eťn)

Wielrenner Stig Broeckx werd voor dood achtergelaten na een valpartij tijdens de Ronde van BelgiŽ in 2016. Sindsdien vecht hij - tegen alle kansberekeningen in - voor een leven op eigen benen. Annelies Frans viert haar eerste nuchtere verjaardag in meer dan 20 jaar. Haar ontwenningskuur in Zuid-Afrika is een definitief keerpunt naar een nuchter leven.

Documentairereeks waarin Eric Goens zes verschillende personages volgt met elk een ontroerend verhaal van hun individuele strijd, een strijd waar niemand in een goede afloop gelooft, behalve... zijzelf.

'Bargoens', om 21.25 uur op Eťn.

Dossiers