VTM-omroepster Els Tibau naar VIJFtv

dinsdag 19 juni 2007

Opnieuw verliest VTM één van zijn schermgezichten. Na bijna 10 jaar trouwe dienst aan de Medialaan zet Els Tibau in september een streep onder haar carrière bij VTM. Tibau gaat aan de slag bij concurrent VIJFtv.

E


ls Tibau over haar keuze: "Het enthousiasme, de gedrevenheid, ambitie en vooral het warme karakter van de hele ploeg van VIJFtv hebben me aangegrepen. Van bij de start van de gesprekken bleek duidelijk dat er bij deze zender een sterke langetermijnvisie en strategische aanpak zijn. Na enkele gespreksrondes kwamen we tot leuke plannen. Al deze elementen deden me besluiten dat ik me bij VIJFtv erg thuis voel."   

VIJFtv-netmanager Lieve Vyverman: "Het valt mij op hoe Els altijd zichzelf gebleven is in die 11 jaar televisie. Het is een ongelooflijk knappe, glamoureuze vrouw die zichzelf toch niet te serieus neemt. En dat is waar VIJFtv voor staat: vrouwelijk, en we weten goed wat we willen."

In 1994 kwam de toen 20-jarige Els Tibau voor het eerst in de spotlights te staan door een opmerkelijke prestatie als finaliste "Look of the year". Twee jaar later kreeg ze het kroontje "Miss Belgian Beauty". Els was beroepshalve mannequin-fotomodel, maar haar verkiezing tot Miss Belgian Beauty gaf haar leven een nieuwe wending. Door haar flair, uitstraling en vlotte babbel kon Els reeds tijdens haar regeringsjaar een contract met VTM tekenen om er aan de slag te gaan als omroepster.

Els Tibau bleef voor diverse topmerken één van de gerenommeerde modellen, voor o.a. het hoogstaande en kwalitatieve damesmodemerk Xandres X-Line stippelde ze de geografische inplanting en het salesbeleid uit en voor topproducten zoals Hulchi Belluni juwelen is ze het gezicht, de eye-catcher.

Op tv-vlak kan Els terugkijken op een rijk gevuld palmares: afwisselend met Elke Vanelderen presenteerde ze het reportagemagazine "Hart van Vlaanderen" bij VTM, bij de VRT was ze een graag geziene gaste in het Swingpaleis, tijdens de muzikale talentenjachten van Idool en X-Factor praatte Els op het podium de promotietour door Vlaanderen aan elkaar, en met Jos Ghysen presenteerde ze het zondagnamiddagprogramma 'Zondag Josdag'.

Echt concrete plannen met Els kunnen nog niet bekend gemaakt worden. In het najaar breidt de zender zijn eigen producties verder uit en zijn er meer gezichten nodig. Onder één van die nieuwe programma's zet Els in september haar schouders.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers