VRT weerlegt berichtgeving rond naakte ontslagen (reactie)

vrijdag 2 april 2010

Gisteren bracht TV-Visie een artikel rond het feit dat de VRT toch mensen zondermeer zou ontslaan, ondanks eerdere verklaringen dat er geen naakte ontslagen zouden vallen. Dit bericht werd ons door verschillende mensen bij de VRT bevestigd. De VRT-directie ontkent nu, bij monde van een woordvoerster, dit bericht.

'Er zijn bij de VRT geen ontslagen omwille van besparingsredenen. Vroeger niet, en nu ook niet. Uiteraard gebeurt het wel dat medewerkers ontslagen worden. Dat kadert in de normale uitstroom die er bij de VRT jaarlijks is, bijv. omdat contracten van bepaalde duur of vervangingscontracten eindigen, of omdat medewerkers niet presteren zoals van hen mag verwacht worden. De bewering 'Echter blijkt nu dat er op verschillende afdelingen van de VRT toch mensen worden ontslagen die niet in aanmerking komen voor welke regeling dan ook' is onjuist. Er liggen op dit moment ook nog geen regelingen vast voor uitstroom , die maken deel uit van onderhandelingen met de vakbonden.'Lees ook:
Besparingen bij de VRT: dan TOCH naakte ontslagen?
Reactie VRT Communicatie
http://www.vrt.be
Meer artikels over En

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet op moordonderzoek nadat de verkoolde resten van een lichaam worden teruggevonden in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.
'Vera', om 21.15 uur op En.

Dossiers