VRT weerlegt berichtgeving rond naakte ontslagen (reactie)

vrijdag 2 april 2010

Gisteren bracht TV-Visie een artikel rond het feit dat de VRT toch mensen zondermeer zou ontslaan, ondanks eerdere verklaringen dat er geen naakte ontslagen zouden vallen. Dit bericht werd ons door verschillende mensen bij de VRT bevestigd. De VRT-directie ontkent nu, bij monde van een woordvoerster, dit bericht.

'Er zijn bij de VRT geen ontslagen omwille van besparingsredenen. Vroeger niet, en nu ook niet. Uiteraard gebeurt het wel dat medewerkers ontslagen worden. Dat kadert in de normale uitstroom die er bij de VRT jaarlijks is, bijv. omdat contracten van bepaalde duur of vervangingscontracten eindigen, of omdat medewerkers niet presteren zoals van hen mag verwacht worden. De bewering 'Echter blijkt nu dat er op verschillende afdelingen van de VRT toch mensen worden ontslagen die niet in aanmerking komen voor welke regeling dan ook' is onjuist. Er liggen op dit moment ook nog geen regelingen vast voor uitstroom , die maken deel uit van onderhandelingen met de vakbonden.'Lees ook:
Besparingen bij de VRT: dan TOCH naakte ontslagen?
Reactie VRT Communicatie
http://www.vrt.be
Meer artikels over En

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers