Vaarwel 'FC De Kampioenen' (deel 5): 'Op zijn Hollands' (filmpje!)

vrijdag 25 februari 2011

Zaterdagavond krijgt Vlaanderen voor het laatst een gloednieuwe aflevering van 'FC De Kampioenen' op het scherm. Na 21 seizoenen komt er een einde aan de populaire sitcom. TV-Visie blikt nog even terug. Na vier seizoenen was 'FC De Kampioenen' zo populair dat er zelfs sprake was van een Nederlandse versie.

We keren terug naar het najaar van 1993. Op zondagavond. In de allereerste aflevering van 'Morgen Maandag' dreef Mark Uytterhoeven de spot met het toenmalige plan om 'FC De Kampioenen' ook in Nederland uit te zenden. De serie zou echter opnieuw gemaakt worden als 'FC Victorie' met een Nederlandse cast.


Uytterhoeven noemde dat een grove onderschatting van de acteerkunst van de oorspronkelijke acteurs en toonde toen een hilarisch filmpje waarin Loes Van den Heuvel, Jacques Vermeire, Johny Voners, Marijn De Valck, en Carry Goossens als hun personages typisch Nederlandse uitdrukkingen gebruikten met een vet 'Hollands' accent. Dit filmpje werd ondertussen een klassieker.


DOSSIER: Vaarwel 'FC De Kampioenen'

volledig dossier
FCdeKampioenen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers