Tot slot: 2006 in beeld

maandag 1 januari 2007

2006 is helemaal afgelopen. We zijn alweer een nieuw jaar begonnen. En als nieuwjaarsgeschenk krijg je van TV-Visie nog een laatste jaaroverzicht voorgeschoteld mét de allerleukste en meest ontroerende filmpjes en fragmenten uit het voorbije televisiejaar. Proost!

In 2

006 was er veel muziek op tv. Eerst werd er heel wat afgedanst, maar later startten zowel VTM als Eén een zoektocht naar zingende BV's. In 'Steracteur Sterartiest' (Eén) kwamen acteurs en ex-collega's uit 'Wittekerke', Stan Van Samang en Roel Vanderstukken, tijdens de finale tegen mekaar uit en in 'Just The Two Of Us' op VTM zongen de duo's Günther Neefs-Rani De Coninck en Sergio-Sandrine André de finale. Bij Eén won Stan Van Samang en Sergio en Sandrine gingen op VTM met de prijzen lopen. Nog op Eén won Yevgueni de liedjeswedstrijd 'Zo is er maar één' met een nummer van Louis Neefs.

Op Eén was er in het begin van het jaar veel doens rond Eurosong 2006. Publiekslieveling La Sahkra moest de duimen leggen voor Kate Ryan. De winnares van de Belgische finale haalde echter de finale in Athene niet. Cultuurminister Bert Anciaux, die Kate Ryan een vet promotiebedrag had toegestopt, kon zijn ontgoocheling nadien maar moeilijk verbergen.

Tijdens de zomermaanden programmeerde VTM naar aloude gewoonte weer het muziekprogramma 'Tien om te zien' waar ook dit jaar weer een keur aan binnen- én buitenlandse artiesten passeerde. Ook Kim Wilde kwam zingen. In het najaar dan won Staf Coppens de ijsdanswedstrijd 'Dancing On Ice'.

Rob Vanoudenhoven kende in 2006 hoogtes en laagtes. Het wilde niet lukken met 'Robland', zijn eerste VTM-programma. Toch was het soms best te pruimen. Hij nam deel aan 'Just The Two Of Us' én scoorde zelfs bijna een hit in Wallonië. Nog in Wallonië toonde PS'er Michel Daerden zich van een geheel andere kant tijdens de verkiezingsshow van de RTBF. 

Qua evenementen waarbij muziek een hoofdrol speelt, had in 2006 ook al niemand te klagen. Er waren de 0110-concerten voor verdraagzaamheid én de veelbesproken eindejaarsactie van Studio Brussel, Music For Life. De mooie livesessie van Stan Van Samang in het glazen huis in Leuven willen we je niet onthouden. Alain Van Dam kon er alvast hartelijk om lachen. Spijtig dat in het voorjaar de televisieplannen van StuBru jammerlijk mislukten.

Nog in de lente was Vlaanderen in de ban van de Eén-reeks 'De Parelvissers'. Frieda Van Wijck begon in oktober aan een nieuwe reeks van 'De Laatste Show'. Ze gaf het programma een nieuw elan. Productiehuis Studio 100 maakte in 2006 een nieuwe jeugdserie voor Nickelodeon. En 'Wittekerke' kreeg een nieuwe begingeneriek en tune, ingezongen door Stan Van Samang. VTMkerst, het digitale kerstkanaal van VTM, toonde in avant-première de serie 'De Kavijaks'.

2006 was het jaar van de vernieuwing van Ketnet. Met een nieuw logo en een opgefrist schema wilde de kinderzender zich beter wapenen tegen buitenlandse concurrentie. En de K,… die gingen ze zoeken in Vilvoorde.

Iets helemaal anders waren de vele belspelletjes op televisie. Dat zorgde meer dan eens voor hilarische taferelen. En parodieën. Trouwens, een aantal deelneemsters aan het VTM-programma 'Beauty en de nerd' zou best belspelmeisje kunnen worden.

En van grappen en grollen gesproken. De zogenaamde 'nieuwsuitzending' van de RTBF was er een mooi staaltje van. Alhoewel, de stunts van Bianca uit 'Temptation Island' moeten niet onderdoen… En met 'De Slimste Mens Ter Wereld' is het natuurlijk altijd lachen.

En of je nu voor- of tegenstander was, je kon in het najaar niet om 'Willy's en Marjetten' heen. Het Eén-programma werd echter voortijdig afgevoerd. Blijkbaar vond men de humor van Bart De Pauw en Neveneffcten niet geschikt voor Eén.

Maar er werd in 2006 ook al eens een traan weggepinkt voor de televisie. VRT-baas Tony Mary werd na veel geruzie met Minister van Media Geert Bourgeois aan de deur gezet in september. Jean-Marie Dedecker werd alweer bij een politieke partij de laan uitgestuurd. En Senne Rouffaer, Nolle Versyp en Guido Depraetere overleden.

Tot zover televisiejaar 2006 in woord en beeld. Een zeer fijn 2007 toegewenst!

Wil je alle artikelen van het jaaroverzicht van TV-Visie nog eens nalezen, dan kan dat via deze link, of kies een maand naar keuze in de lijst hieronder.

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2006

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 17:05
    Witse
    07:50
    Journaallus
  • 17:10
    Perfect Me
    07:30
    Ketnet Junior
  • 17:00
    Amika
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:10
    Liefde voor muziek
    05:25
    Geen uitzending
  • 16:10
    Boer zkt Vrouw
    02:30
    Geen uitzending
  • 17:10
    Buffy the Vampire Slayer
    09:00
    Geen uitzending
  • 16:55
    Walker, Texas Ranger
    09:05
    Geen uitzending
  • 16:55
    JAG
    07:45
    Beverly Hills, 90210
  • 17:00
    Nonkel Jef
    06:00
    Joe
  • 16:50
    De Tafel van Gert
    04:50
    Geen uitzending
  • 16:55
    Castle
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:50
    Bar Rescue
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 16:55
    Dr. Phil
    02:10
    Geen uitzending
  • 16:50
    World's Most Evil Killers
  • 15:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 17:17
    Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 17:10
    Comfort Food
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 16:55
    Play Sports Highlights
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 17:05
    Midsomer Murders
    02:05
    Dickensian
  • 17:09
    Tijd voor Max
    02:00
    EenVandaag
  • 17:00
    NOS Journaal 17.00 uur
    02:36
    Nieuwsuur
  • 17:06
    Zappsport Interview Koninklijk paar
    02:31
    Sophie & Jeroen