'Telefacts'-reportage moordenaar Idegem nog niet zeker

dinsdag 8 november 2011

Het is nog niet zeker dat vtm dinsdag in 'Telefacts' de reportage met het interview van moordenaar Roland Van Crombruggen zal kunnen uitzenden. De uitzending stond al vorige week gepland, maar zogenaamde technische problemen noopten de eindregie toen om het interview nog tijdens de uitzending te schrappen. Nu blijkt dat de tape in beslag is genomen door het parket van Oudenaarde.

Het interview van Roland Van Crombruggen is een opname uit 2006. De moordenaar sprak toen voor de camera's van Vitaya over de moord op zijn vriendin Vera De Lathouwer. Op 28 oktober 2011, 10 jaar na deze moord, beroofde hij in Idegem opnieuw een vrouw van het leven. Hij stond toen dicht bij vervroegde vrijlating.


Bart Van Doorne van 'Telefacts' zegt in Het Nieuwsblad dat de speurders van Oudenaarde nochtans hadden beloofd dat ze de tape zeker zouden teruggeven: 'De speurders zouden de band tijdig teruggeven, maar wij wachten nog steeds.' Volgens het parket van Oudenaarde moet vtm er niet op hopen om de tape nog voor de uitzending van dinsdag terug te krijgen. 'het beeldmateriaal maakt deel uit van een onderzoek', klinkt het daar.

Bron: standaard.be

Telefatcs

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Monacovrouwen' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Winny is emotioneel omdat ze geen kinderen kan krijgen, de mama van Grace komt langs en Anne-Françoise stelt haar nieuwe vlam voor.

'Monacovrouwen', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers