'Robland' zoekt crossmediaal naar aanhangers

zondag 16 april 2006

Rob Vanoudenhoven presenteerde zondag de tweede aflevering van 'Robland' op VTM. Hij wil zijn eigen staat stichten, en laten erkennen op 23 mei door de Verenigde Naties. Hiervoor gebruikt hij zoveel mogelijk middelen: internet, een song, uiteraard televisie en expertise van kenners.

D


e drie aanwezige ministers van Staat, Louis Tobback (burgemeester van Leuven voor SP.a), Jean-Luc Dehaene (Vilvoorde, CD&V) en Herman De Croo (Brakel, VLD), zorgen voor deskundigheid, maar vooral veel humor. 'Louis, als je denkt dat de mensen denken, waar gaan we naartoe', repliceerde De Croo op Tobbacks opmerking dat het volk Rob moet aanvaarden.

Om zijn land en programma te promoten, bedacht het 'Robland'-team twee acties.

1. Wees fervent Robiaan. Waar zich de meeste Robianen bevinden, daar zal Rob naartoe gaan. Om dat te verwezenlijken, kan je je Robiaanse identiteitskaart vragen via http://www.robland.tv/.

2. Een volkslied. Niets beter dan een meezinger om reclame te maken. Een deuntje om te onthouden, met een gekke tekst en makkelijk refrein.

Wat opvalt, is Robs crossmediale aanpak. De site van zijn land is een belangrijk instrument in de werving van Robianen. Ook vreesde hij opgepakt te worden door Witse (En) en parodieerde hij 'Beautiful' (VT4) toen hij zijn nieuw uniform presenteerde.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers