'Robland' zoekt crossmediaal naar aanhangers

zondag 16 april 2006

Rob Vanoudenhoven presenteerde zondag de tweede aflevering van 'Robland' op VTM. Hij wil zijn eigen staat stichten, en laten erkennen op 23 mei door de Verenigde Naties. Hiervoor gebruikt hij zoveel mogelijk middelen: internet, een song, uiteraard televisie en expertise van kenners.

D


e drie aanwezige ministers van Staat, Louis Tobback (burgemeester van Leuven voor SP.a), Jean-Luc Dehaene (Vilvoorde, CD&V) en Herman De Croo (Brakel, VLD), zorgen voor deskundigheid, maar vooral veel humor. 'Louis, als je denkt dat de mensen denken, waar gaan we naartoe', repliceerde De Croo op Tobbacks opmerking dat het volk Rob moet aanvaarden.

Om zijn land en programma te promoten, bedacht het 'Robland'-team twee acties.

1. Wees fervent Robiaan. Waar zich de meeste Robianen bevinden, daar zal Rob naartoe gaan. Om dat te verwezenlijken, kan je je Robiaanse identiteitskaart vragen via http://www.robland.tv/.

2. Een volkslied. Niets beter dan een meezinger om reclame te maken. Een deuntje om te onthouden, met een gekke tekst en makkelijk refrein.

Wat opvalt, is Robs crossmediale aanpak. De site van zijn land is een belangrijk instrument in de werving van Robianen. Ook vreesde hij opgepakt te worden door Witse (Eén) en parodieerde hij 'Beautiful' (VT4) toen hij zijn nieuw uniform presenteerde.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?

'Gone Girl', film uit 2014 met oa. Ben Affleck, om 20.35 uur op VIER.

Dossiers