'Robland': Rob valt BelgiŽ binnen

maandag 10 april 2006

Wat heb je nodig om land te stichten? Een territorium. En daarom valt Rob Vanoudenhoven morgen ergens een dorp binnen. Op 23 mei heeft koning Rob I een afspraak bij de Verenigde Naties om zijn land te laten erkennen.

D


e eerste mogelijkheid die Rob bedacht om koning te worden, is een kroonprinses huwen. Zo is prinses Victoria van Zweden nog vrijzegel. Ook Stťphanie van Monaco en Elisabeth van BelgiŽ waren een optie. Of toch niet?

Want Rob maakte een denkfout. Wie een als man met een kroonprinses trouwt, wordt niet koning, maar prins-gemaal. Denk maar aan prins Philip van Groot-BrittanniŽ, wijlen prins Claus van Nederland of prins Henrik van Denemarken. Zij zijn de echtgenoten van een regerende vorstin, en kregen niet de titel van koning. 

Onontgonnen terrein dan maar? Maar booreilanden als Sealand zijn er niet meer, en Antarctica is wat aan de onherbergzame kant. Met andere woorden: geen optie. Land kopen? Te duur, en vooral, geen spectaculaire televisie. 

Rob besloot dan maar een leger samen te stellen en stuk land in te nemen. Een klein dorpje, gemakkelijk te veroveren en te verdedigen. Hoe het verloopt, zie je volgende week of kan je volgen op http://www.robland.tv/.  

'Robland' startte in typische Vanoudenhoven-stijl. Je houdt ervan, of je krijgt er boebels van. Veel is er nog niet gebeurd, al was Robs figuratie in de reclamespotjes wel leuk gedaan.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Eddie Mannix is een zogenoemde Hollywood-fixer, die tijdens de jaren vijftig problemen oplost voor grote filmsterren van de studio Capitol Pictures. Wanneer acteur Baird Whitlock spoorloos verdwijnt, is het aan hem om de zaak kordaat van de baan te vegen.

'Hail, Caesar', film uit 2016 met oa. George Clooney, om 23.00 uur op Q2.

Dossiers