'Robland': Rob valt BelgiŽ binnen

maandag 10 april 2006

Wat heb je nodig om land te stichten? Een territorium. En daarom valt Rob Vanoudenhoven morgen ergens een dorp binnen. Op 23 mei heeft koning Rob I een afspraak bij de Verenigde Naties om zijn land te laten erkennen.

D


e eerste mogelijkheid die Rob bedacht om koning te worden, is een kroonprinses huwen. Zo is prinses Victoria van Zweden nog vrijzegel. Ook Stťphanie van Monaco en Elisabeth van BelgiŽ waren een optie. Of toch niet?

Want Rob maakte een denkfout. Wie een als man met een kroonprinses trouwt, wordt niet koning, maar prins-gemaal. Denk maar aan prins Philip van Groot-BrittanniŽ, wijlen prins Claus van Nederland of prins Henrik van Denemarken. Zij zijn de echtgenoten van een regerende vorstin, en kregen niet de titel van koning. 

Onontgonnen terrein dan maar? Maar booreilanden als Sealand zijn er niet meer, en Antarctica is wat aan de onherbergzame kant. Met andere woorden: geen optie. Land kopen? Te duur, en vooral, geen spectaculaire televisie. 

Rob besloot dan maar een leger samen te stellen en stuk land in te nemen. Een klein dorpje, gemakkelijk te veroveren en te verdedigen. Hoe het verloopt, zie je volgende week of kan je volgen op http://www.robland.tv/.  

'Robland' startte in typische Vanoudenhoven-stijl. Je houdt ervan, of je krijgt er boebels van. Veel is er nog niet gebeurd, al was Robs figuratie in de reclamespotjes wel leuk gedaan.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geÔnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers