Piet Huysentruyt van de buis bij VIER

woensdag 29 juli 2015

Er komt geen tweede seizoen van 'Piet aan Huis', de kookshow van Piet Huysentruyt op VIER. Het eerste seizoen bleef onder verwachtingen en dat deed de commerciŽle zender besluiten om het programma te schrappen.

Toen Piet Huysentruyt overstapte van VTM naar VIER maakte hij daar eerst het dagelijkse programma 'Smakelijk!' en 'Chez Piet', met kandidaten van 'Komen Eten'. Dat laatste programma werd geschrapt wegens logistiek te moeilijk en 'Smakelijk' haalde amper kijkers waardoor het voortbestaan ervan moeilijk te verantwoorden was.


In het voorjaar maakte Huysentruyt dan 'Piet aan Huis', dat gelijkenissen vertoonde met Piet's eerdere VTM-succes 'SOS Piet'. Dat haalde wekelijks makkelijk 500.000 tot 800.000 kijkers. Maar de remake die bij VIER liep, brak geen potten. Slechts een handvol kijkers stemde erop af. VIER besloot daarop dus om in het nieuwe televisieseizoen het programma niet meer te programmeren.

Voorlopig heeft VIER geen concrete plannen meer met Piet Huysentruyt, maar toch sluit de zender niets uit. Huysentruyt zelf gaf in het voorjaar al aan dat hij zijn conclusies eruit zou trekken indien 'Piet aan Huis' niet zou lukken.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Programma's Piet Huysentruyt vallen niet in de smaak

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

We leven in een wereld waarin uiterlijk alles is, als je er anders uitziet heb je het zwaar. We volgen drie knappe jonge vrouwen met een verminking in het gezicht. Ze vertellen emotionele verhalen over hun strijd tegen de vooroordelen van anderen.

'Straffe Verhalen', om 22.30 uur op VIJF.

Dossiers