N-VA jongeren in oppositie tegen Koning Rob I

maandag 17 april 2006

De jongeren van de Nieuw-Vlaamse Alliantie zijn blij dat Rob Vanoudenhoven België deels ontmantelt, maar willen wel een republiek. Daarom richtte de N-VA de Nieuw-Robiaanse Alliantie op.

'


Wij, inwoners van Robland, zijn verheugd dat ook Rob Van Oudenhoven [sic] de voordelen van een nieuwe staat erkent en er zelf één sticht: vorige week werd Robland geboren. Toch leek deze staatsgreep zich eerder af te spelen in een 'soepele democratie' zoals Wit-Rusland of Turkmenistan'.

De N-RA wil een oppositiepartij tegen de monarchie zijn, net zoals de Vlaams-nationalisten de monarchie en België willen afschaffen. 'Elke democratie heeft immers geloofwaardige oppositie(partijen) nodig! Welnu, wij stichten graag de N-RA: de Nieuw-Robiaanse Alliantie', schrijft voorzitter Sebastian Luyten. 'Wij gaan niet voor een land dat bestaat ter ere van een vorst of een andere anachronistische heerser maar voor een land waar de burgers echt de natie uitmaken door hun medezeggenschap. Waar die burgers geen heerser nodig hebben om zich als een natie te herkennen.'

De N-RA houdt een oprichtingscongres in het gemeentehuis van Gingelom, op paasmaandag om 11 uur. Op http://www.n-ra.tk/ vind je het programma van deze oppositie. Je kan ook stemmen of je Rob als koning wil behouden of niet.

Rob Vanoudenhoven staat alleszins bekend als voorstander van België en de monarchie. 'Ik heb het altijd raar gevonden dat de Vlamingen en de Walen ruzie maakten. Als je uit een tweetalig gezin komt, is dat niet te snappen. Mijn vader kwam uit de Marollen en sprak Frans, mijn moeder Nederlands. Ik heb tot mijn zes jaar op een Franstalige school gezeten', vertelde de toekomstige vorst onlangs nog aan Het Nieuwsblad.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers