'Man gedood tijdens opnames VT4-programma'

maandag 17 maart 2008

Tijdens de opnames van het geflopte SBS-programma 'Terra Incognita'in 2005-2006 is een overvaller gedood. De dader zou een lokale bewaker zijn geweest die in dienst was van het Vlaamse productiehuis Kanakna.

Het KRO-programma 'Reporter' trok op onderzoek en beweert dat Kanakna op de hoogte was van de identiteit van de dader. Toch werden er toen enkel Birmese vissers opgepakt als mogelijke verdachten.

In 'Reporter' weerlegt 'Kanakna'-oprichter Ludo Poppe alle beschuldigingen. Hij zegt in 'Reporter' dat het productiehuis volledig heeft meegewerkt met de lokale autoriteiten. De dader is voor de politie echter een onbekende. Ook de identiteit van het slachtoffer is onbekend.

De lokale bewaker zou echter bekend hebben dat hij een man met mesteken heeft gedood op de set van 'Terra Incognita'. Hij werd 's nachts aangevallen door onbekenden. In 'Reporter' beweert een op de set aanwezige timmerman dat de bewaker dit allemaal bekende tegenover hem. De kandidaten kwamen niets te weten en speelden de volgende dag zelfs nog een spelletje op de plek van de moord.

'Terra Incognita' speelde zich af op verschillende Thaise eilanden en moest voor VT4/Net5 het verlies van 'Expeditie Robinson' aan concurrent KANAALTWEE/Talpa opvangen. De kijkers haakten echter massaal af en er kwam geen tweede seizoen.

Bron: DVHN

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie -  Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op En.

Dossiers