Eén brengt een aantal nieuwe buitenlandse series

zondag 10 augustus 2008

Ook dit najaar programmeert Eén een aantal sterke buitenlandse series. Zo krijgen we met 'Sea Patrol' de duurste Australische serie ooit op het Eén-scherm. De zender plant ook nieuwe afleveringen van 'Kingdom' en de Scandinavische serie 'The Eagle' vervolledigt het prestigieuze rijtje.

<


STRONG>'Sea Patrol'

De Hammersley, een boot van de Australische kustwacht, krijgt een nieuwe bemanning: 24 mannen en vrouwen van de marine schepen in voor hun 'tour of duty' langs de Australische kustwateren. Het lijkt een droomopdracht: de blauwe zee, de zon, hagelwitte stranden, palmkusten, de romantiek van marinetradities en mooie uniformen, tropische sterrennachten. Maar dat valt allemaal nogal tegen, zo blijkt in de Australische serie 'Sea patrol'.

De bemanning wordt geconfronteerd met piraten, mensenhandel, illegale visserij, drugssmokkel, ecoterroristen, giftige vissen, stormen en orkanen, om nog te zwijgen over de moeilijke levensomstandigheden op het krappe en wat aftandse schip, de onderlinge spanningen tussen de heel diverse bemanningsleden, de heimwee naar familie en vrienden. De toon daarbij wordt gezet door kapitein Mike Flynn en zijn eerste luitenant, Kate McGregor, die ooit nog een verhouding hadden en na een vechtscheiding willens nillens opnieuw met elkaar moeten samenleven.

'Sea patrol' is een prestigieuze reeks – de duurste Australische dramareeks ooit – en laat ons kennismaken met de dromen en ambities van toegewijde maar ook eigenzinnige mensen in ongewone, exotische omstandigheden.

'Sea Patrol' volgt later dit najaar op Eén.

'Kingdom'

In de tragikomische Britse serie 'Kingdom' volgen we de verdere belevenissen van de goedhartige advocaat Peter Kingdom (Stephen Fry) in het pittoreske kuststadje Market Shipborough. Het schilderachtige badplaatsje is een hechte gemeenschap met charmante, maar soms ook excentrieke bewoners. Meestal kunnen die goed met elkaar opschieten, maar soms hebben ze ook wel conflicten: met de overheid, met 'buitenstaanders' of met elkaar. Als ze daarbij een beroep doen op Peter Kingdom, dan zal die op de eerste plaats naar een minnelijke schikking of een andere elegante oplossing zoeken. Want mensen helpen vindt hij belangrijker dan de wet toepassen.

Ook de andere hoofpersonages (en –acteurs) zijn er opnieuw bij: Peters labiele en nogal wulpse zus Beatrice (Hermione Norris), zijn prettig gestoorde tante Auriel (Phylidda Law), zijn loyale maar gevoelige secretaresse Gloria Millington (Celia Imrie) en zijn gedreven assistent Lyle Anderson (Karl Davies). Een belangrijke rol in deze tweede reeks is ook weggelegd voor Simon Kingdom (gespeeld door Dominic Mafham), Peters broer en partner die in de eerste reeks spoorloos verdween: geen zelfmoord blijkt nu, maar een 'strategische' verdwijning. In de tweede reeks duikt Simon weer op en dat zorgt voor heel wat opschudding…

'Kingdom' volgt later dit najaar op Eén.

'The Eagle'

Hallgrim Hallgrimsson wordt 'de arend' genoemd vanwege zijn feilloze intuïtie om misdadigers op te sporen. In de spannende misdaadserie 'The Eagle' staat hij aan het hoofd van een Deens politieteam dat speciaal werd opgericht om grensoverschijdende misdaad in heel Scandinavië te bestrijden en samen te werken met gelijkaardige 'units' in andere landen.

Hallgrimsson heeft zich omringd met een groep topspeurders die zijn uitgerust met de meest geavanceerde technologische middelen. Hij gaat altijd recht door zee en straalt vertrouwen en zelfzekerheid uit, maar achter die façade schuilt een getormenteerde persoonlijkheid, geplaagd door geheimzinnige demonen uit het verleden. Liever dan die te confronteren, blijft Hallgrimsson gefixeerd op zijn missie en stormt hij almaar verder, door heel Europa, om overal branden te gaan blussen in de strijd tegen de internationale misdaad: van Denemarken over IJsland en Rusland tot Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het gaat daarbij onder meer om kinderporno, de Israëlische maffia in Berlijn, een zelfmoordcommando in Kopenhagen, een Kongolese oorlogsmisdadiger die zich in Europa komt vestigen, illegale wapenhandel, enz.

'The Eagle' is een sfeervolle en uitstekend gemaakte misdaadreeks die onder meer bekroond werd met een International Emmy Award voor Beste Drama.

'The Eagle' is er vanaf 6 september 2008 elke zaterdag omstreeks middernacht op Eén.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 16:10
    On The Wing
    07:50
    Journaallus
  • 16:00
    Radio 1: De wereld vandaag
    07:30
    Ketnet Junior
  • 16:00
    Imago
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:10
    Liefde voor muziek
    05:25
    Geen uitzending
  • 16:10
    Boer zkt Vrouw
    02:30
    Geen uitzending
  • 14:40
    The Huntsman: Winter's War
  • 16:00
    All New Traffic Cops
    09:05
    Geen uitzending
  • 16:10
    JAG
    07:45
    Beverly Hills, 90210
  • 16:00
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 16:15
    Het Beste Bod
    04:50
    Geen uitzending
  • 16:00
    CSI: Miami
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:00
    Scorpion
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 16:00
    Paramedics
    02:10
    Geen uitzending
  • 16:00
    Cold Case Files
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 16:22
    Ver Gevorderd
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 16:20
    Ainsley Eats The Streets
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 14:15
    KNVB Beker
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 16:00
    Midsomer Murders
    02:05
    Dickensian
  • 15:29
    Op1
    02:00
    EenVandaag
  • 16:11
    Bak mee met MAX
    02:36
    Nieuwsuur
  • 16:12
    Puppy Patrol
    02:31
    Sophie & Jeroen