Dinsdag nieuw bij vtm: 'Goedele Nu'

maandag 30 augustus 2010

Warme televisie, relevante onderwerpen, herkenbare emoties en menselijke verhalen. Dat is de basis van 'Goedele Nu', het nieuwe praatprogramma van Goedele Liekens dat vanaf 31 augustus 2010 op dinsdag wordt uitgezonden. De titel 'Goedele Nu' staat voor wie Goedele nu is en voor wat Goedele nu raakt. En dat gaat heel breed, want Goedele is een vrouw van de wereld en van vele werelden. Ex-Miss Belgi, seksuologe, VN-ambassadrice, hoofdredacteur van haar eigen magazine en moeder van twee kinderen.

In 'Goedele Nu' praat Goedele over emoties, actualiteit, relaties, maatschappelijke problemen, sport, seks, psychologie en politiek. Centraal in de sterke verhalen staan mensen en emoties. De overwinningsroes van de topsporter die uit een diep dal klimt, de opluchting van een slachtoffer dat met zijn verhaal naar buiten komt, de grenzeloze liefde tussen ouder en kind of de faalangst van de succesvolle artiest,...


De gasten zijn bekende landgenoten op belangrijke momenten in hun leven, onbekende Vlamingen uit de actualiteit en internationale sterren op doortocht in Vlaanderen. Zij luchten hun hart, tonen hun emoties en vertellen hun verhaal.

Goedele is de gastvrouw met een luisterend oor voor ontluisterende verhalen. Naast empathisch is ze ook kritisch en kruidt ze het gesprek met directe vragen en argumenten.

In 'Goedele Nu' schuiven wekelijks drie of meer gasten aan tafel voor een stevig gesprek of een persoonlijk verhaal. Goedele Liekens interviewt grote en minder bekende namen in haar studio, maar trekt ook geregeld naar mensen thuis voor een warm, persoonlijk gesprek.

Steve Stevaert, Tom Naegels en Kamagurka
In elke uitzending wordt Goedele bijgestaan door een man van de wereld. Een minister van Staat, een journalist of een kunstenaar. Zij zitten om de beurt naast Goedele aan tafel, volgen het gesprek, stellen onverwachte bijvragen en geven scherpe meningen. Vanuit de expertise en de levenservaring van deze kritische mannen worden de onderwerpen in Goedele Nu fris, anders, kritisch en humoristisch benaderd.

Steve Stevaert is een man met vele gezichten. Cafébaas, burgemeester, partijvoorzitter, gouverneur, minister van Staat, kippenkweker in Cuba en voorzitter van een Vietnamese haven. Zijn humor is spits, zijn visie gaat breed en zijn oneliners zijn legendarisch.

Tom Naegels werd bekend in heel Vlaanderen na de publicatie van zijn roman Los, die later verfilmd werd. Hij begon zijn carrière als journalist bij Het Laatste Nieuws en werd daarna voltijds schrijver. Nu maakt hij stukken en columns voor De Standaard. Naegels heeft een scherpe pen, een kritische blik en een gefundeerde mening.

Kamagurka is cartoonist, artiest en een creatief woelwater. Hij publiceert dagelijks in Het Laatste Nieuws, wekelijks in Humo en geregeld in internationaal gerenommeerde kranten en tijdschriften als NRC Handelsblad, Esquire, Charlie Hebdo en Spectator. Als schilder heeft hij geëxposeerd in verschillende galerijen in binnen- en buitenland. En als Kama in een tv-programma verschijnt, gaat dat zelden of nooit onopgemerkt voorbij.

Schaal van Liekens
In de Schaal van Liekens weegt Goedele elke week drie vrouwen uit de actualiteit op haar persoonlijke schaal. Vrouwen worden beoordeeld op alle facetten die hen een vrouw of een sterke vrouw maken. Hoe scoren drie vrouwen uit de nationale en internationale actualiteit op lef, intelligentie, doorzettingsvermogen, moed, kracht, aantrekkingskracht en heroïek? Eén van de drie zit wekelijks in de studio.

Ik kijk nooit naar vtm
Wat heeft Goedele de afgelopen week bij vtm gezien? De moeilijke dag van politiek journalist Dirk Van den Bogaert die Bart De Wever niet te pakken krijgt en daarna door Stef Wauters op een taalfout betrapt wordt, een ontroerende oproep in 'De Stip' of een hilarisch moment in 'De Juiste Prijs'. Goedele kiest de opvallendste fragmenten uit één week vtm en bundelt die in 'Ik kijk nooit naar vtm'.

Een triootje van
Tenslotte portretteert Goedele iedere week een triootje Vlamingen die één opvallende eigenschap delen. Openhartige mannen die slapen met een teddybeer, leerkrachten die op één september hun eigen kind voor het eerst in de klas krijgen, Belgische blauwhelmen die op missie een litteken hebben opgelopen. Korte, intieme portretten van drie Vlamingen met een sterk verhaal.

'Goedele Nu' op dinsdag 31 augustus
In de eerste uitzending van 'Goedele Nu' heeft Goedele onder meer een exclusief gesprek met Marie-Rose Morel. Vier weken geleden maakte Morel het nieuws bekend dat ze hervallen is. Ze kan niet meer genezen van haar baarmoederkanker. Goedele praat met haar over wat misschien wel haar laatste vakantie met haar twee kinderen was. En over de alternatieve therapieën waarin ze toch nog redding hoopt te vinden. Morel weigert zich neer te leggen bij haar lot, ze blijft vechten.

In elke uitzending wordt Goedele bijgestaan door een man van de wereld. Iemand die naast Goedele zit, het gesprek volgt, onverwachte bijvragen stelt en scherpe meningen geeft. Op dinsdag 31 augustus is dat Tom Naegels, schrijver, journalist en columnist.

'Goedele Nu', vanaf dinsdag 31 augustus wekelijks om 22.10 uur bij vtm.


Lees ook:
Maak het mee: 'Goedele Nu' live in de studio

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hostess Sydney moet tijdens een van haar vluchten zorgen voor de achtjarige Leah die alleen naar Chicago vliegt. Nadat Leah veilig is afgezet bij haar vader, Jonathan, vindt Sydney een pakketje dat het meisje achtergelaten heeft. Sydney bezorgt het cadeau terug aan Leah en wordt uitgenodigd mee te doen met enkele leuke kerstfestiviteiten van het gezin. Wanneer Sydney haar vlucht mist, zit ze een paar dagen vast. Leah en Jonathan nodigen haar uit om de vakantie met hen door te brengen.

'Christmas Connection', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers