'Dans met Hanne': publiek kan vanaf nu stemmen

donderdag 15 november 2018

Op 12 februari maakt Hanne Decoutere haar meisjesdroom waar. Die avond danst ze als prima ballerina samen met Ballet Vlaanderen in Concertgebouw Brugge het ballet Romeo en Julia in de versie van Les ballets de Monte-Carlo.

Maar Hanne is niet de enige voor wie die avond een dansdroom uitkomt. Ook de winnaars van 'Dans met Hanne' mogen mee het podium op.

'Dans met Hanne' is een danswedstrijd van Canvas voor amateurdansers. Na een eerste selectieronde en de halve finale blijven van de meer dan honderd ingeschreven dansgroepen nog vijf finalisten over. Zij hebben een nieuwe choreografie voorbereid en daarvan een videoclip gemaakt. Op basis daarvan beslissen een professionele jury én het publiek wie de winnaar wordt. Die dansgroep mag samen met Hanne Decoutere en Ballet Vlaanderen optreden in het Concertgebouw Brugge.

De videoclips van de vijf finalisten zijn vanaf nu te bekijken op canvas.be. Daar kan iedereen ook zijn stem uitbrengen.

Over een maand worden alle stemmen samengeteld met de quoteringen van de jury en op zondag 16 december maken Hanne Decoutere en Jesse Callaert (danser en online gezicht van 'Dans met Hanne') bekend wie de winnaar wordt.

De vijf finalisten in alfabetische volgorde:

Compagnie J – Gent (moderne dans)
Empire Crew - Sterrebeek (hip hop/urban)
K-Creation – Sint-Genesius-Rode (hiphop en modern)
Pirouette - Wevelgem (klassiek)
Savage Clan – Sint-Lambrechts-Woluwe (urban)

Meer informatie over de dansgroepen staat op canvas.be.

Het optreden van Hanne Decoutere, Ballet Vlaanderen en de winnaar van 'Dans met Hanne' wordt het hoogtepunt van de Canvas-reeks 'Hanne Danst', waarin Hanne de wereld van de dans verkent. Die reeks wordt vanaf januari uitgezonden op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Enfant Terrible, beursgoeroe, meesteroplichter, econoom, politicus, schrijver, schilder, genie en rebel. Jean-Pierre Van Rossem schopt het met veel branie, lef en een grote mond tot een van de meest besproken figuren van de afgelopen deccenia. Een vloot ferrari's, kastelen, een megajacht, tientallen miljoenen dollars en heel wat vrouwelijk schoon. Hij heeft het in de jaren tachtig en negentig allemaal, maar zijn imperium stortte in en nu is zijn laatste vonnis gevallen. Van Rossem krijgt het laatste woord.

'Van Rossem', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers