Belgacom TV FAALT!

donderdag 30 maart 2006

Terwijl Telenet een tijdje geleden nog trots liet weten dat men 100.000 digitale klanten had , gaat het met Belgacom TV veel minder. Vorige jaar mikte Belgacom TV na het binnenhalen van het voetbalcontract op zo'n 250.000 klanten tegen eind 2006. Nu blijkt uit recente cijfers dat de telecomreus met amper 40.000 klanten een stuk onder de verwachtingen blijft.

Belg

acom TV heeft de afgelopen maanden regelmatig zijn vooropgestelde doelstellingen moeten bijsturen naar beneden. Het eerste streefgetal dat genoemd werd was 250.000 klanten . Maar bij een volgende evaluatie van Belgacom TV werd dit aantal al naar 160.000 kijkers gebracht . Maar ook toen waren de ambities nog te hoog en zei men dat 100.000 klanten ook al zeer goed zou zijn. En zelfs dat cijfer is nog veel te hoog gegrepen zo blijkt nu . Amper 40.000 gezinnen hebben Belgacom TV in huis gehaald. Dat dit aantal zo laag ligt heeft verschillend oorzaken . Belgacom TV is nog altijd niet overal te ontvangen en er zijn  ook geregeld softwareproblemen met de decorder . Gisteren nog stelde het bedrijf nog een deel van de betalende programma's van het voetbal gratis ter beschikking in het basispakket.
 
Ondertussen blijft Belgacom ontkennen dat de digitale televisie een tegenvaller is.
 
Bron : Het Nieuwsblad

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers