'Undercover' met Tom Waes al meteen geselecteerd voor internationele competitie in Cannes

dinsdag 13 maart 2018
Foto: Eén - © VRT Jo Voets 2017

'Undercover', een productie van De Mensen voor Eén met Tom Waes in de hoofdrol, is als enige Belgische reeks genomineerd voor de competitie op het festival Canneséries.

Dat is een nieuw festival dat ambieert om voor series te worden wat het Festival de Cannes is voor de film. De organisatie pakt tijdens MIPtv –de belangrijkste internationale televisiebeurs- meteen groots uit met een hele reeks wereldpremières. 'Undercover' zal vertoond worden op 10 april, in aanwezigheid van acteurs Tom Waes en Anna Drijver.

Canneséries
Vanuit de hele wereld werden een 150-tal reeksen ingezonden, waarvan er slechts 10 in competitie mogen gaan. 'Undercover' neemt het dus op tegen veelbelovende internationale titels als het Israëlische 'When Heroes Fly', het Mexicaanse 'Aquì En La Tierra' van Golden Globe winnaar Gael Garcia Bernal ('Coco'), het Amerikaanse 'Killing Eve' met Sandra Oh ('Grey's Anatomy') en het Noorse 'The State of Happiness'. Op 11 april deelt de jury, o.l.v. schrijver Harlan Coben ('Home', 'Fool Me Once') met onder anderen topacteur Michael Kenneth Williams ('The Wire', '12 years a slave'…), de prijzen uit tijdens een ceremonie die live wordt uitgezonden op Canal+.

Tom Waes: 'Het was al een cadeau en een ongelooflijke ervaring om deze rol te mogen spelen met fantastische collega’s als Anna Drijver, Kevin Janssens, Frank Lammers en alle anderen. Dat onze reeks nu, terwijl ze nog niet eens afgewerkt is, deze selectie krijgt, daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. Daar in Cannes over de rode loper wandelen zal een nieuwe ervaring zijn voor mij. En ik hoop vooral dat de Vlaamse kijkers volgend jaar, als 'Undercover' op Eén komt, even enthousiast zullen zijn als de mensen van Canneséries. Dat is eigenlijk nog veel spannender…'

Pieter Van Huyck, hoofd fictie De Mensen: 'Het was een grote, maar héél fijne verrassing toen onze distributeur Federation Entertainment ons belde met dit goede nieuws. Dit is een groot compliment voor showrunner Nico Moolenaar en het hele team achter 'Undercover', en terecht. Het blijft opwindend om vanuit ons kleine landje met onze beperkte budgetten te proberen mee te spelen met de grote jongens. Het is gewoon fantastisch dat meer en meer van onze Vlaamse producties erin slagen om hun neus aan het venster te steken. Dat is goed voor onze sector, voor al die gedreven makers en vooral ook voor de kijker.'

Andere reeksen die tijdens Canneséries in première worden voorgesteld zijn het derde seizoen van het internationaal gelauwerde 'Versailles' en het gloednieuwe 'Safe', met Michael C. Hall ('Dexter') en Amanda Abbington ('Sherlock') in de hoofdrollen.

'Undercover'
In 'Undercover' spelen Tom Waes en Anna Drijver twee agenten met een gevaarlijke missie. Hun target is de Nederlander Ferry Bouman, één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Hij woont in een sjieke villa, maar zit tijdens de weekends en vakanties in een chalet op een camping vlakbij zijn huis. De Belgische politie installeert twee undercoveragenten, een man en vrouw die een koppel moeten spelen, op de camping om contact te leggen en het XTC-netwerk te infiltreren.

'Undercover' wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Jan Theys. Nico Moolenaar ('Vermist') schreef samen met Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen het scenario en is ook de showrunner. De regie is in handen van Eshref Reybrouck ('Cordon') en Frank Devos ('Chaussée d'Amour'). De cast bestaat uit Tom Waes ('De Zaak Alzheimer', 'Nieuw Texas', 'Reizen Waes'), Anna Drijver ('Komt een vrouw bij de dokter', 'Bride Flight', 'Loft'), Frank Lammers ('Zwartboek', 'Michiel de Ruyter', 'Rundskop'), Elise Schaap ('Valentino', 'Ja, ik wil!', 'Familie Kruys'), Raymond Thiry ('Penoza', 'Wolf & The Paradise Suite'), en Kevin Janssens ('D’Ardennen', 'Vermist').

'Undercover' wordt in 2019 uitgezonden op Eén, en is ook al aangekocht door Netflix en ZDF. Federation Entertainment heeft de rechten voor Frankrijk verworven en staat ook in voor de verdere wereldwijde distributie.

'Undercover' is een reeks van De Mensen voor Eén, in samenwerking met Proximus, Netflix, Dutch FilmWorks, ZDF, Federation Entertainment, Good Friends, Gardner and Domm, Gallop en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Faroek toont hoe het Britse National Crime Agency een bende pedofielen kon oprollen, die op internationale schaal opereerde en zo duizenden jonge slachtoffers maakte. De bende contacteerde de kinderen online. Het onderzoek naar het netwerk duurde maanden en leidde de Britse speurders tot in Bahrein.

'Faroek', om 22.40 uur op VTM.

Dossiers