Willem Otterspeer, Maarten van Rossem, Margriet van der Linden en Jan Beuving in 'Kunststof'

zondag 18 november 2018

Willem Otterspeer (1950) is hoogleraar geschiedenis aan de universiteit van Leiden en biograaf van W.F. Hermans. Nu verschijnt zijn debuutroman Een ontgifting.

Een roman over een schrijver en biograaf, die in een duivels spel belanden. De schrijver besluit een roman te schrijven over zijn biograaf, maar op zijn beurt wil de biograaf ook iets: een verrassend persoonlijke roman schrijven.

Presentatie: Coen Verbraak

Dinsdag 20 november: Maarten van Rossem, historicus, schrijver
Er zijn tijdschriften en boeken volgeschreven over geluksbeleving en er wordt omvangrijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar geluk. Ook historicus, presentator, schrijver en voormalig hoogleraar Maarten van Rossem voegt hier literatuur aan toe met een nieuw boek Wat is Geluk?. Daarnaast is Van Rossem 75 jaar geworden, wat groots gevierd zal worden in TivoliVredenburg Utrecht.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 21 november: Margriet van der Linden, presentator
Margriet van der Linden is journalist en presentator en had afgelopen zomer haar eigen talkshow op tv: M. Vanaf 23 november is ze te zien in een nieuw tv-programma, How to be Gay?. Ze gaat in gesprek met homo- en biseksuelen en onderzoekt de acceptatie van homoseksualiteit. Daarvoor reist ze onder andere naar Engeland, China, Rusland en Libanon.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 22 november: Jan Beuving, cabaretier
Jan Beuving is wiskundige, tekstschrijver, sportcolumnist en cabaretier. Hij is wekelijks columnist op NPO-radio 1 en schrijft een wetenschapscolumn in Trouw. Zijn eerste theaterprogramma Raaklijn werd bekroond met de Neerlands Hoop prijs. Nu is er een nieuw soloprogramma, Rotatie.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof', maandag 19 november t/m donderdag 22 november om 19.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Professor T.' (foto: Eén - © VRT 2018)

Nieuwe bewijsstukken zorgen ervoor dat de cold case van de zelfmoord van de vader van professor T. wordt heropend. De speurders van de FGP Antwerpen twijfelen er nu openlijk aan of het wel om zelfmoord gaat. Professor T. beseft langzaam dat hij al heel zijn leven herinneringen aan die bewuste dag heeft verdrongen. Samen met psychiater Helena Gijselbrecht zal hij proberen in zijn onderbewustzijn te gaan graven om de waarheid te ontdekken. En die waarheid zou wel eens verbijsterend kunnen zijn.

Het slot van 'Professor T.', om 21.40 uur op Eén.

Dossiers