Peter Vandermeersch en Jeroen Straathof op 'De Perstribune' van MAX

zaterdag 9 februari 2019

Zondag 10 februari zijn NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch en oud-schaatser Jeroen Straathof te gast in het media- en sportprogramma 'De Perstribune' van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Peter Vandermeersch, te gast in het eerste uur van 'De Perstribune' tussen 12.00 en 13.00 uur, maakte deze week bekend te zullen stoppen als hoofdredacteur van NRC Handelsblad. De inmiddels tot Nederlander genaturaliseerde Belg begon in 2010 bij de krant. Per september keert hij terug naar zijn oude liefde: Parijs. Hij wordt er correspondent. Eerder was hij daar werkzaam voor de Vlaamse krant De Standaard.


Schaatser Jeroen Straathof, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, werd in 1996 de allereerste wereldkampioen op de 1500 meter. Het WK afstanden was een uitkomst voor Straathof, die als allrounder moeite had met de lange afstanden. Toch is Straathof het prototype van de allround-sporter: hij nam als enige Nederlanders deel aan drie 'soorten' Olympische Spelen, de Winterspelen (als schaatser), de Zomerspelen (als baanwielrenner) en de Paralympische Spelen (als duowielrenner op de tandem met Jan Mulder).

In 'De Perstribune' zet mediakenner Ron Vergouwen deze week een aantal prominente Vlamingen, die hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse media, op een rij. En hij staat stil bij de opmerkelijke mediagebeurtenissen van deze week.

'De Perstribune' wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

'De Perstribune', elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Al tien jaar lang is Mia een trouwe en hardwerkende manager van een kerstmutsenwinkel in een kleine stad. Maar dit seizoen heeft haar baas een teleurstellende mededeling voor haar. De positie die ze begeerde gaat naar zijn zoon Nick, die vanuit New York komt om het familiebedrijf over te nemen. Mia is ontevreden met het vooruitzicht de zoon te moeten opleiden, maar ontdekt al snel dat Nick een charismatische charmeur is en wordt verliefd op hem. Nick heeft aanvankelijk zijn twijfels over het feit dat hij zijn leven in de grote stad achter zich heeft gelaten, maar hij en Mia beseffen langzaam dat zij het kerstwonder zijn waar ze elk op gewacht hebben.

'Hats Off to Christmas!', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers