Peter Vandermeersch en Jeroen Straathof op 'De Perstribune' van MAX

zaterdag 9 februari 2019

Zondag 10 februari zijn NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch en oud-schaatser Jeroen Straathof te gast in het media- en sportprogramma 'De Perstribune' van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Peter Vandermeersch, te gast in het eerste uur van 'De Perstribune' tussen 12.00 en 13.00 uur, maakte deze week bekend te zullen stoppen als hoofdredacteur van NRC Handelsblad. De inmiddels tot Nederlander genaturaliseerde Belg begon in 2010 bij de krant. Per september keert hij terug naar zijn oude liefde: Parijs. Hij wordt er correspondent. Eerder was hij daar werkzaam voor de Vlaamse krant De Standaard.

Schaatser Jeroen Straathof, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, werd in 1996 de allereerste wereldkampioen op de 1500 meter. Het WK afstanden was een uitkomst voor Straathof, die als allrounder moeite had met de lange afstanden. Toch is Straathof het prototype van de allround-sporter: hij nam als enige Nederlanders deel aan drie 'soorten' Olympische Spelen, de Winterspelen (als schaatser), de Zomerspelen (als baanwielrenner) en de Paralympische Spelen (als duowielrenner op de tandem met Jan Mulder).

In 'De Perstribune' zet mediakenner Ron Vergouwen deze week een aantal prominente Vlamingen, die hun stempel hebben gedrukt op de Nederlandse media, op een rij. En hij staat stil bij de opmerkelijke mediagebeurtenissen van deze week.

'De Perstribune' wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel.

'De Perstribune', elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Columbus' - Jeroen Meus (foto: Eén - © VRT 2019)

In 'De Columbus' trekt Wim Lybaert er elke week op uit met een bekende gast, op zoek naar het goeie leven onderweg. Humaninterestprogramma. Wim Lybaert haalt dit voorjaar zijn zelfgebouwde huis op wielen weer van stal. Zonder plan trekt hij samen met zijn gast de wijde wereld in. Samen duwen ze een week op pauze om te genieten van vrije tijd die echt vrij is. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen rijdt Jeroen Meus mee.

'De Columbus', om 20.40 uur op En.

Dossiers