Nieuw bij En : 'Emma', een verhaal in 103 afleveringen

woensdag 6 december 2006

Emma Jacobs en Birsen lmez, twee jonge vrouwen met een zeer verschillende achtergrond, maken hun weg in de mediawereld. Allebei koesteren ze de droom om vooruit te komen en allebei moeten ze bescheiden beginnen. Hun vriendschap zal hen de energie geven om door te gaan, ook als het moeilijk wordt. Vlaamse Girl Power.

E


mma speelt zich af in de televisiewereld. NV Antenne, het productiehuis dat onder andere de laatavond talkshow 'Tien uur Tien' maakt, is een bedrijf aan de rand van de afgrond. De dood van zakelijk leider Marc Jacobs helpt de zaak zeker niet vooruit. Bij het begin van het verhaal komt Marc om het leven in een auto-ongeval, maar was het wel een ongeval? Deze vraag brandt na enkele afleveringen op de lippen van Emma Jacobs, de dochter van Marc. Na de dood van haar vader wordt ze door haar stiefmoeder Myra Renard het huis uitgezet en moet ze, onverwacht, op eigen benen te staan. Ze komt terecht in een wereld waar niets is wat het lijkt en waar ze hard zal moeten knokken om een plaats te verwerven waar ze zich goed bij voelt.

Ook Birsen, de schminkster in het productiehuis, gaat het niet voor de wind. Ze leeft op de grens van twee werelden, haar Turkse achtergrond en haar leven als werkende jonge vrouw n moeder. Als Veli, haar Turkse man, zijn werk verliest wordt zij de enige' kostwinnaar in huis. Aanvankelijk botert het niet goed tussen Emma en Birsen. Emma is namelijk de dochter van de voormalige baas die niet zo graag gezien was bij NV Antenne. Voor Birsen is Marc ,en al wat naar hem verwijst, een onprettige herinnering.

Er is in 'Emma' ook ruimte voor romantiek, Nils Oscar de productieassistent van Tien uur Tien droomt van een andere wereld, waarin hij tijd zou kunnen hebben voor zichzelf en eventueel een wereldreis kan maken met een zeilschip. Nils Oscar laat geen enkele vrouw onbewogen, hij is recht door zee, open en eerlijk.

Twee verhaalniveau's
Anders dan bij een traditionele telenovelle, brengt 'Emma' een doorlopend verhaal rond twee vrouwelijke hoofdrollen, Emma en Birsen, en met verschillende verhaalniveau's.

PERSOONLIJK
Hoe de liefde tussen Emma en Nils Oscar toch haar weg vindt, hoe het huwelijk van Birsen en Veli weerstaat aan de dreiging van buitenaf.

WHODUNNIT
Hoe Emma de ware toedracht rond de dood van haar vader Marc ontrafelt.

ZAKELIJK
Hoe het televisieproductiehuis er bovenop komt, met een nieuwe generatie tv-makers.

SHOWBIZZ
E
en blik achter de coulissen van de unieke wereld van de televisie.

Kijk hier naar de reportage van 'De Rode Loper'.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Eén logo V3 Eén V3

Als beloning voor het klissen van enkele museumdieven, mag agent Ludovic Cruchot met zijn brigade uit Saint Tropez naar een internationaal politiecongres in New York. Ludovics dochter Nicole wil meegaan, maar dat vindt haar vader geen goed idee. Het eigenwijze meisje verschuilt zich echter als verstekeling aan boord van het schip. Eens aangekomen in Amerika, hebben de agenten de grootste moeite om zich aan te passen aan de taal en de lokale gebruiken. Ook Ludovic heeft het behoorlijk lastig. Hij zoekt een psychiater op, want hij denkt voortdurend dat hij zijn dochter ziet.

'Le Gendarme New York', film uit 1965 met Louis de Funs, om 23.30 uur op En.

Dossiers