Dit weekend in 'Nieuwsweekend' en op 'De Perstribune' van MAX op NPO Radio 1

vrijdag 16 maart 2018

Zaterdag 17 en zondag 18 maart zijn nieuwe uitzendingen van de MAX-programma's op NPO Radio 1 te horen. In 'Nieuwsweekend' onder meer aandacht voor de ijzige en pijnlijke toestanden rond crematies en begrafenissen van gescheiden mensen.

'De Perstribune' ontvangt komende zondag Victoria Koblenko en John den Braber.

 

'Nieuwsweekend' – Zaterdag 17 maart van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1
De uitvaartbranche bericht over de ijzige en pijnlijke toestanden rond crematies en begrafenissen van gescheiden mensen. Zeker in de helft van de gevallen zijn ex-partners niet welkom, blijkt uit onderzoek. Vooral voor de nabestaande kinderen zorgt dat voor veel extra verdriet. Rouwpsycholoog Leoniek van der Maarel is te gast en zij belicht de problemen waar zij steeds vaker tegenaan loopt.

Politiek commentator Kees Boonman bericht uit Londen over de uiterst anti-Russische sfeer die Engeland in zijn greep houdt. Premier May ‘profiteert’ van de ontstane situatie en ziet zich gesteund door een front van belangrijke Europese landen en de VS die Rusland scherp veroordelen naar aanleiding van de gif-aanslag op dubbelspion Skripal. Welke invloed heeft dit gezamenlijk optreden op de Brexit? En welke rol kan Nederland hierin spelen? Kees Boonman duidt.

Filosoof Jeroen Hopster doet in zijn boek De andere afslag een filosofisch experiment over de vraag of en hoe ons leven er ook anders uit had kunnen zien als we andere keuzes hadden gemaakt.

En in de voorstelling Ik heb nog iets op mijn lever vraagt docent, cabaretier en kankerpatiënt Kitty Trepels aandacht voor betere communicatie tussen medici en patiënten. Daarbij spaart ze de geit noch de kool.

'Nieuwsweekend' wordt gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij. 

'De Perstribune' – Zondag 18 maart van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 1
Victoria Koblenko, te gast in het eerste uur van 'De Perstribune', is vooral bekend als actrice (onder meer van 'GTST' en 'Vuurzee'), programmamaker én politicologe. Komende zondag is van haar hand de documentaire De vrouw die Poetin wil verslaan te zien op NPO 2, die ze maakte met het oog op de Russische presidentsverkiezingen.

John den Braber, te gast in het tweede uur van 'De Perstribune', is voormalig wielrenner. Vooral als amateur maakte hij grote indruk; met tal van zeges in Olympia’s Tour. In 1993 werd hij nationaal kampioen bij de amateurs. Den Braber nam twee keer deel aan de Spelen, in 1992 en 2000. Tegenwoordig is hij muziekjournalist.

In Kassie Kijken beschouwt recensent Ron Vergouwen opnieuw de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen televisieweek.

'De Perstribune' wordt zondag gepresenteerd door Margreet Reijntjes en Govert van Brakel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers