De highlights van Play Sports

vrijdag 8 maart 2019

16de finales in de Europa League, ontknoping van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League en de start van het ATP-seizoen! Dat zie je deze week onder andere op Play Sports.

In de Europa League blijven ze nog met 16 over, 8 dubbele duels moeten beslissen wie een plekje verdient in de kwartfinales. Donderdag ontdekken we wie een mooie uitgangspositie versiert voor de terugwedstrijd. Arsenal trekt naar Rennes, Frankfurt ontvangt Inter, Chelsea krijgt Dinamo Kiev over de vloer en Valencia krijgt het bezoek van het Russische Krasnodar. Bovendien krijg je in 'Sports Late Night' een overzicht van alle gespeelde wedstrijden!


In de Jupiler Pro League nadert de reguliere competitie z’n definitieve ontknoping. Het blijft ongezien spannend in de strijd om een ticket voor Play-Off 1, nog zes ploegen strijden om de drie overgebleven plekjes. Standard heeft de beste papieren en kan z’n deelname aan Play-Off 1 op bezoek bij Cercle Brugge veilig stellen. Eerste achtervolger STVV trekt naar Moeskroen, maar is dan weer afhankelijk van de resultaten van onder meer Anderlecht en KAA Gent. Paars-wit krijgt het bezoek van KV Kortrijk, dat absoluut moet winnen wil het nog kans maken. De Buffalo’s ontvangen KV Oostende. Charleroi trekt naar Antwerp, maar is zelfs bij winst misschien veroordeeld tot Play-Off 2.

Ook op de buitenlandse velden pikken de topteams de draad weer op na een Europees duel. In de Serie A is er Juventus – Udinese, in La Liga mag Real Madrid bij Valladolid op zoek naar eerherstel en als klap op de vuurpijl staat er zondag Arsenal – Man. United op het menu.

Ook tennisfans kunnen hun hartje weer ophalen met de start van het ATP-seizoen in Indian Wells. Vorig jaar ging de winst nog enigszins verrassend naar Juan Martin del Potro. Krijgen we deze keer opnieuw een outsider als winnaar? En wat kan David Goffin dit seizoen uit z’n racket toveren?

Tot slot kijken we ook nog uit naar de prestaties van Jérôme D’Ambrosio en Stoffel Vandoorne in de derde Eprix van het seizoen. Krijgen we een landgenoot op het hoogste schavot in Hong Kong?

Voor meer details kijk je op playsports.be.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers