'Control Pedro' riskeert celstraf in China

woensdag 27 februari 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

In de tweede aflevering van 'Control Pedro' ontdekken Tom Lenaerts, Kat Kerkhofs, Jonas Geirnaert en Lukas Lelie de vreemdste shizzle op het internet.

Pedro schotelt zijn panel opnieuw een harde schijf vol digitale lekkernijen voor. Zo testen ze samen wearables uit, duiken ze de online illegaliteit in en krijgen ze stiekem borsten en billen te zien.


Draagbare technologie die in verbinding staat met het internet en het doen en laten monitort door middel van sensoren: dat zijn wearables en er zijn er ondertussen al heel wat op de markt. Alles is meetbaar: van de juiste zithouding tot een volle blaas. Lukas ondervindt het aan den lijve, met Tom Lenaerts als toegewijde opzichter.

We hebben veel aan het internet te danken, maar niet iedereen kan zorgeloos genieten van het wonderbaarlijke web. Het internet wordt in grote delen van de wereld gecensureerd. De panelleden bellen naar China om te weten wat er precies is verboden, en weten de strenge wet alsnog te breken. Ook in Cuba is het gebruik van het WWW beperkt en vooral gigantisch duur. Toch slagen heel wat Cubanen erin om de tofste dingen van het internet te bemachtigen, maar hoe?

En Pedro’s internauten laten hun blikken tracken. 'Eye tracking' wordt voornamelijk gebruikt in de marketingwereld, maar in de wereld van 'Control Pedro' legt de technologie het kijkgedrag van de panelleden bloot…

'Control Pedro', elke donderdag om 16.00 uur op VIER.be en om 21.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers