Bart Versluys over zijn passie voor Ferrari in 'Succesrijk! Topondernemers in Vlaanderen'

maandag 12 november 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Bart Versluys, één van de grootste projectontwikkelaars aan de Belgische kust, zit elke dag behoorlijk wat tijd in zijn auto. En dat is in zijn geval een Ferrari. Zijn eerste exemplaar kocht hij op zijn 24ste.

'Het was een occasie van 50.000 euro. Gekocht met mijn spaarcenten en doorverkocht met winst', vertrouwt Versluys Cathérine Moerkerke toe. 'Ik ben eigenlijk niet zo’n autofreak maar in deze auto voel ik me veilig. Bovendien is het ook een praktische auto dankzij het volledig glazen panoramisch dak. Zo kan ik tijdens het rijden blijven werken: ik kijk naar boven en kan tijdens mijn rit alle bouwprojecten blijven inspecteren.'

Cathérine vergezelt Versluys ook voor een opvolgbezoek bij zijn plastische chirurg. 5 jaar geleden brak de ondernemer zowat alles wat hij in zijn gezicht kon breken door een ongeval met een jetski. 'Marc Coucke was toen bij mij en hij riep maar: Bart blijf bij ons. Ik ben door het oog van de naald gekropen. 7 operaties heeft het gekost om onderhuids alles te herstellen. Maar een paar dagen na de operatie was ik alweer opnieuw aan het werk. 2 uurtjes per dag, want meer was niet haalbaar', vertelt Bart terwijl hij foto’s toont van zijn gehavend gezicht.

In de 4de aflevering van de reeks 'Succesrijk! Topondernemers in Vlaanderen', loopt Cathérine ook binnen op het prachtige landgoed van Lakesprings. Dat zegt op zich niks, maar het is wel de hoofdzetel van de investeringsholding van Bart Verhaeghe. Lakesprings is het moederbedrijf van een twaalftal dochterbedrijven die investeren in vastgoed, de non-profit sector, beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde bedrijven. 'Vandaag heb ik twaalf meetings na elkaar, met 12 medewerkers die elk verantwoordelijk zijn voor hun onderdeel', vertelt Verhaeghe. Opvallende aanwezige bij enkele meetings is An, de vrouw van Verhaeghe. 'Ik vind het belangrijk dat mijn vrouw van de meeste projecten, in grote lijnen, mee op de hoogte is. Als er morgen wat ook gebeurt, moet de continuïteit van de bedrijven verzekerd zijn', licht Verhaeghe toe.

Wouter Torfs gaat in deze aflevering shoppen in Milaan. Niet voor zichzelf, maar op de grootste jaarlijkse schoenenbeurs ter wereld. 'We kopen hier voor ongeveer 60 miljoen euro aan schoenen', verklapt Torfs aan Cathérine. 'Dat is altijd een enorm risico, want elk jaar zit je er wel eens naast met een paar modellen'. Met hoeveel procent van de aankoop Torfs elk jaar blijft zitten en wat het bedrijf verdient aan één paar schoenen, ontdekt de kijker in de 4de aflevering.

'Succesrijk! Topondernemers in Vlaanderen', dinsdag 13 november om 21.40 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Kapitein Sullivan gaat verder met zijn pogingen om het politie- en het brandweerdepartement nader tot elkaar te brengen. Ben en Miranda hebben een eerlijk gesprek over hun huwelijk waardoor Miranda een moeilijke beslissing neemt.

'Station 19', om 21.25 uur op VIJF.

Dossiers