'Mijn Restaurant!': welk restaurant moet sluiten?

woensdag 5 mei 2010

Afgelopen dinsdag kregen de genomineerde duo's een extra coaching door de jury en gingen vier zakenmannen eten in Karnivale en Kom'af. De 19de aflevering van 'Mijn Restaurant!' werd bekeken door gemiddeld 835.924 Vlamingen met een piek van 1.011.405- en dat resulteerde in een marktaandeel van 40,1 % (VVA 18-54).

De campagne zit er op. Voor Jeroen & Isaura en Karel & Ken wordt het nu bang afwachten, want aan het einde van deze aflevering valt het verdict. En dan zal voor het eerst een duo de deuren van zijn restaurant definitief moeten sluiten.

Jeroen en Isaura hebben het niet makkelijk gehad. Op Jeroen was er al van bij het begin veel kritiek op zijn capaciteiten als chef. Maar het minste wat je kan zeggen, is dat hij is blijven geloven in zijn eigen kunnen en dat hij moedig heeft doorgezet. Ook op Isaura was er kritiek omdat ze zo breekbaar overkwam en niet zelfzeker genoeg was. Maar de voorbije maanden heeft ze aan heel Vlaanderen laten zien dat ze geëvolueerd is en nu stukken zelfzekerder in dezaal staat.

Het verhaal van Karel en Ken is tot nu toe een apart verhaal geweest. Ze kwamen in de wedstrijd als redders van het pand in Aalst en als de vervangers van Catherine en Inge. Meer nog, in een mum van tijd hebben ze hun restaurant geopend, ook al kostte dat enorm veel energie. Toch was daar bij de twee vrienden niet veel van te merken. Ze bleven de eeuwige optimisten en hebben bewezen dat hun vriendschap ijzersterk is.

In Halle, Nieuwpoort en Genk zitten ze niet met sluitingstress. Maar dat wil niet zeggen dat ze daar op hun lauweren kunnen rusten. Zij krijgen een bijzondere proef die de creativiteit van de chefs op de proef zal stellen. Ze moeten uit een uitgebreid bierenassortiment één bier kiezen en een gerecht maken dat daar perfect bij past. Bier maakt de laatste jaren namelijk een opmars in de gastronomie en een menu met aangepaste bieren is even vanzelfsprekend geworden als een menu met aangepaste wijnen. In de 3 niet-genomineerde restaurants komt Wouter Keersmaekers langs om de gerechten te proeven. Hij is de chef van het sterrestaurant 'De Schone van Boskoop' en een enorme voorstander van bier in de gastronomie. De chef van het winnende restaurant krijgt een bijzondere beloning: een servcie meedraaien in de keuken van Wouter Keersmaekers.

En dan is het zover... het langverwachte moment. In Aalst en Mechelen komt een bodyguard postvatten aan de ingang, klaar om het restaurant te sluiten. Een groot scherm wordt binnengereden en een dvd opgestart. Rani verschijnt en maakt bekend welk restaurant als eerste dichtmoet en welk restaurant een nieuwe kans krijgt.

'Mijn Restaurant!', donderdag 6 mei om 20.45 uur op vtm.

Wie moet volgens jou als eerste sluiten?
Aalst of Mechelen? Stem NU in de TV-Visie Poll!


Lees ook:
'Mijn Restaurant!': Karnivale verliest sous-chef
'Mijn Restaurant!': wie moet sluiten? Aalst of Mechelen?
'Mijn Restaurant!': Aalst en Mechelen genomineerd!
Herbekijk 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant! 2010

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie -  Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op En.

Dossiers