Heidi Lenaerts en Ronald Verhaegen kamperen voor 'Vlaanderen Vakantieland'

vrijdag 27 september 2013

In 'Vlaanderen Vakantieland' trekken radiostemmen Ronald Verhaegen en Heidi Lenaerts samen met hun dochtertje Lily Rose op kampeertrip.

Vanaf 28 september brengt het jonge gezin voor 'Vlaanderen Vakantieland' vijf weken lang verslag uit van hun verrassende tocht langs de westkust van Frankrijk.

Radiopresentatoren Ronald Verhaegen en Heidi Lenaerts gaan op trip door Frankrijk. Met een kampeerwagen, camper of een huis op wielen, zoals dochter Lily Rose het noemt. Met weinig kampeerervaring, maar met heel veel zin om te ontdekken.

De vertrekplaats van de reis is Cap Blanc Nez. Vanaf die majestueuze krijtrotsen in Nord- Pas-de-Calais rijden ze vijf weken lang langs de Franse westkust. Een route langs Picardische stranden, traditionele Normandische dorpen en Bretoense kliffen. De reis gaat tot het meest westelijke punt van Frankrijk. Het wordt een avontuur om nooit te vergeten.

Aflevering 1 - zaterdag 28 september
Heidi, Ronald en Lily Rose nemen hun intrek in de camper. Hun kampeerwagen staat op een eenvoudige camping, maar heeft een onbetaalbaar uitzicht op de krijtrotsen van Cap Blanc Nez. Het is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Cap Gris Nez, Wissant en Wimereux. De ruige wind en uitstekende golven maken die plekken tot een ultiem watersportparadijs. Ronald probeert de nieuwste hype: longe côte. Die sport werd in de regio uitgevonden en combineert joggen, peddelen en uiteraard de zilte zee.

De vijfjarige Lily Rose kijkt dan weer uit naar Nausica. Dat centrum voor onderwaterleven is het grootste in Europa. Verschillende expositieruimtes belichten de zeewereld: van plankton tot kwallen, tonijn, inktvissen, roofvissen en – voor Lily Rose het hoogtepunt – 'Nemo-visjes'.

De volgende bestemming is Picardië. De baai van de Somme is legendarisch voor de moerassige rivierdelta, droge schorren én pure keuken. Heidi en Ronald laten zich op sleeptouw nemen door twee culinaire specialisten: Anne-France Rouxel plukt en kookt met heerlijke verse kruiden uit de baai en Frank Féron kweekt met trots de bekende moules de boulot. De verse buit zorgt voor een heerlijk avondmaal op de camping...

'Vlaanderen Vakantieland', zaterdag om 18.10 uur vanaf 28 september op Eén (herhaling op zondag om 17.15 uur vanaf 29 september).

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers