TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:00 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland. We ontmoeten inspirerende voorgangers en ontdekken de verhalen van bijzondere kerkgebouwen.
«
»
08:25 De verwondering
Gasten uit verschillende religieuze tradities en maatschappelijke achtergronden praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.
«
»
09:00 Ik mis je
Programma waarin er met mensen op begraafplaatsen wordt gepraat over het verlies. Niet alleen is er aandacht voor de overledenen, maar ook wordt gepraat over hoe je met verlies om kan gaan.
«
»
09:15 Bid, bedank, bewonder
Bid, bedank en bewonder: woorden die iedereen wel eens gebruikt. Maar welke betekenis hebben ze eigenlijk in iemands leven? Zijn het woorden die troost kunnen bieden in moeilijke tijden en vreugde wanneer het goed gaat?
«
»
09:40 Geloofsgesprek
Een spiritueel gesprek dat als context dient voor de aansluitende eucharistieviering. Geloofsgesprek en de eucharistieviering komen uit dezelfde kerk.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Elke zondagmorgen worden er liederen gezongen vanuit allerlei kerken in Nederland. Ook worden er liederen rond een wisselend weekthema gezongen.
«
»
11:30 EO Metterdaad
EO Metterdaad geeft stem en steun aan mensen wereldwijd die leven in onrecht, nood en armoede.
«
»
11:40 De Verandering
Presentator Mirjam Bouwman volgt christenen die op latere leeftijd tot geloof zijn gekomen. Soms voelen mensen in hun omgeving zich daar ongemakkelijk bij.
«
»
11:55 De Kist
Haar verjaardag viert Nazmiye Oral met Kefah door hardop na te denken over de eindigheid en de kunst van doorzetten. Ondanks het verdriet en de strijd leert ze nu door te zetten zonder amok te maken.
«
»
12:22 Wilde Ganzen
In het district Para in Suriname staat een school die geen overheidssteun krijgt. Met een flinke uitbreiding krijgen vooral kinderen met een leerachterstand extra aandacht.
«
»
12:25 Vaarwel Vaderland
De derde generatie gaat op verschillende manieren om met hun migratieverleden. Sommigen omarmen hun roots, terwijl anderen er juist niet aan herinnerd willen worden.
«
»
13:10 Fryslân Dok
Er verdwijnen jaarlijks duizenden zeehonden, vooral in de Friese Waddenzee. Waar blijven de jonge pups als ze volwassen worden? Het is een mysterie.
«
»
13:40 Hollandse Meesters Herzien
Het schilderij Schuttersmaaltijd van Wijk I van Johannes Spilberg laat de rijke upperclass van de zeventiende eeuw zien. Maar wat is de achtergrond van dit schilderij? Hoe werd dit geld verdiend?
«
»
14:30 Zin in morgen
Magazine boordevol inspiratie, beleving en levenslust, waarin bezielde mensen hun levensvisie delen. Wat is belangrijk in je leven en hoe geef je dat vorm? We mogen binnenkijken op een 'heilige plek' van en met creatieve denkers.
«
»
15:00 De Boeddhistische Blik
De documentaire volgt de reis naar een Japanse berg, waar wetenschappers via het neutrinodeeltje zoeken naar antwoorden over het ontstaan van het heelal. Met bijdragen van onderzoekers, een boeddhistische monnik en een shinto-priester.
«
»
16:25 Bekeerd
Dounia volgt Anna (56), Jason (33) en Iris (16), alle drie bekeerd tot de islam.
«
»
16:50 Socutera
SOS Kinderdorpen zorgt ervoor dat kinderen kunnen opgroeien in een veilige, liefdevolle familie. De basis die elk kind nodig heeft om zich te ontwikkelen. Elk kind een familie, elk kind een toekomst.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Jongeren voelen steeds meer prestatiedruk, niet talenten maar cijfers bepalen de toekomst. Drie kinderen die worstelen met schoolprestaties laten zien hoe dit hun leven beïnvloedt.
«
»
17:40 VPRO Boeken
Twee interviews met wisselende gasten over boeken, discussies naar aanleiding van boeken of interviews met schrijvers.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Muziekprogramma dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek. Met veel ruimte voor jong talent en live optredens.
«
»
19:25 Vroege Vogels
Duinen in het binnenland vol libellen, hagedissen en zeldzame akkerflora, dat zijn de rivierduinen van de Oude IJssel rondom Doetinchem.
«
»
20:20 De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt
Huub Stapel is in Genève, waar de gebroeders De Witt in de zeventiende eeuw enkele dagen verbleven. Daarna gaat de reis via Beaune en Château de Vaux-le-Vicomte stapsgewijs richting Parijs.
«
»
21:05 Metropolis
Het klassieke beeld van het gezin blijkt ouderwets. De Keniase Peter is gelukkig getrouwd met zijn 8 vrouwen, en transman Thiago wil zijn transitie weer oppakken nu hij bevallen is van zijn dochter.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 VPRO Tegenlicht
Een informatief programma in de vorm van een documentaire. Het programma onderzoekt nieuwe trends en ideeën in de wereld van politiek, economie en wetenschap.
«
»
23:05 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek.
«
»
23:55 De Kist
In een openhartig interview met Kefah vertelt Fred van Leer hoe een verkeerde keuze hem bijna zijn leven kostte en hoe hij door deze ervaring dichter bij zichzelf en zijn vrienden is gekomen.
«
»
00:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:05 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Ontdek de programma's van vandaag in onze tv-gids.

Dossiers