TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
07:30 Herinneringen voor het leven - stop dementie
Live-uitzending in samenwerking met Alzheimer Nederland over de impact van dementie. Eén op de vijf mensen krijgt met deze slopende hersenziekte te maken. Patiënten en hun dierbaren delen hun verhaal en worden mee terug in de tijd genomen.
«
»
09:00 Vroege Vogels
Vijf jaar na de aanleg van de Marker Wadden is Vroege Vogels terug. Overal zie je nu baardmannetjes en rietzangers en op de nieuwe eilanden broeden nog tienduizenden visdiefjes en kokmeeuwen.
«
»
09:45 Droomdorp
De bewoners worstelen met een dilemma: financieel bijspringen en het dorp mee helpen afbouwen of dat nalaten met alle risico's van dien. Aloy denkt dat de gemeenschap gebaat is bij het vormen van een coöperatie.
«
»
10:30 Podium Klassiek
De Gambiaanse zanger Michael Mensah werkt aan de Wiener Staatsoper. Pianist Jan-Paul Grijpink komt hem begeleiden. De Hoge Tafel: Lilian Farahani breekt een lans voor het Jong Oranje van de klassieke muziek.
«
»
11:35 Brieven aan de achterblijvers
Narsingh Balwantsingh gaat op zoek naar de overblijfselen van de tijd van contractarbeiders. De serie biedt een glimp van de verbondenheid met het land van herkomst en de rijke mix van cultuurhistorie.
«
»
12:10 De Sociëteit
Inclusieve talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:10 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:55 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt in verschillende onderwerpen, zoals oplichting en gesteggel bij digitalisering. Al jaren houdt Meldpunt vinger aan de pols bij de (ouderen)zorg: altijd kritisch, maar ook opbouwend.
«
»
14:20 MAX Maakt Mogelijk Helpt
Een jaar geleden ontmoette Jan Slagter op Curaçao een aantal bijzondere mensen: Maria, Oswald, Linda en Victor. Allemaal ouderen die in krotten woonden en soms dagenlang niet aten. Dankzij de hulp van donateurs is dit blijvend veranderd.
«
»
14:35 De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt
Huub Stapel verlaat Parijs en hij reist, met het dag- en kasboek van de broers in de hand, via Blois en Langeais naar Angers. Om erbij te horen in de 17e eeuw, moesten de broers middeleeuwse en ridderlijke gebruiken zich eigen maken.
«
»
15:30 Fryslân Dok
In de pluktuinen van Stichting Sociaal Vitaal komen mensen met een uitkering samen om groenten te oogsten. Ze raken uit hun isolement en leren gezond en bewust te koken.
«
»
16:05 Kloostergasten
Tv-kok Sharon de Miranda verblijft in de Abdij Maria Toevlucht in Zundert. Ze verlangt naar een pauze in haar drukke leven en geeft zich over aan de stilte en het gebedsritme van de trappisten.
«
»
16:30 De verwondering
Van Dolly Parton tot Søren Kierkegaard: filosoof Stine Jensen put wijsheid uit soms onverwachte bronnen. Toen ze tien jaar geleden vastliep aan de universiteit, ontdekte ze de leraar in zichzelf.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Petrus in het land
Elke zaterdag opent een Protestantse kerk haar deuren voor ons. We maken kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland. We ontmoeten inspirerende voorgangers en ontdekken de verhalen van bijzondere kerkgebouwen.
«
»
17:30 De Verandering
René de Klerk was eerder te gast en vertelde over het enorme verlies van zijn zwangere vrouw en ongeboren kindje. Sindsdien zijn er mooie, maar ook heftige dingen gebeurd. Samen met Mirjam Bouwman blikt hij terug en doet hij zijn verhaal.
«
»
17:45 Nederland Zingt
Nederland Zingt is een programma met koor- en samenzang van geestelijke liederen uit verschillende kerken in Nederland. Bevat een mix van muziek, samenzang, persoonlijke geloofsverhalen en een Bijbelse overdenking.
«
»
18:15 EO Metterdaad
EO Metterdaad geeft stem en steun aan mensen wereldwijd die leven in onrecht, nood en armoede.
«
»
18:25 Ik mis je
Programma waarin er met mensen op begraafplaatsen wordt gepraat over het verlies. Niet alleen is er aandacht voor de overledenen, maar ook wordt gepraat over hoe je met verlies om kan gaan.
«
»
18:45 Zin in morgen
Magazine boordevol inspiratie, beleving en levenslust, waarin bezielde mensen hun levensvisie delen. Wat is belangrijk in je leven en hoe geef je dat vorm? We mogen binnenkijken op een 'heilige plek' van en met creatieve denkers.
«
»
19:15 Kassa
Live consumentenprogramma met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit.
«
»
20:05 Blauw Bloed
Programma waarin de koning en leden van het koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Aan bod komen vorstenhuizen, staatsbezoeken en het laatste koninklijke nieuws.
«
»
20:40 Het Nieuwe Land
Huub dompelt zich onder in het Pieperfestival, begeeft zich onder de fans van het gepromoveerde Almere City en zeilt met de enige klassieke botter die Flevoland rijk is.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:10 Ondergrondse Sporen
Martijn en Finbarr ontmoeten christelijke fundamentalisten en mensen die het geloof volledig hebben losgelaten. Ze bezoeken een hoodoo-bijeenkomst en belanden op een geheime bijeenkomst van doula's.
«
»
23:00 Grantchester
De Keatings zijn op een welverdiende zomervakantie bij Merries Holiday Camp, die helaas voor Will en Geordie in een soort werkvakantie verandert wanneer de eigenaar van het kamp dood wordt aangetroffen.
«
»
23:50 Grantchester
Will wordt beschuldigd van doodslag door roekeloos rijgedrag. Geordie kan niet geloven dat Will schuldig is en doet er alles aan om hem vrij te pleiten.
«
»
00:35 De Nachtzoen
Het liefst zou actrice Nanette Drazic elke nacht de benenwagen nemen, maar de grote stad waarin ze woont acht zij daarvoor niet veilig genoeg. Waar kan zij dan wel naar hartenlust nachtwandelen?
«
»
00:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:25 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Komen Eten bij De Verhulstjes' (Play4)

De Verhulstjes koken deze week voor elkaar. Vanavond roert Marie in de kookpotten. Na afloop worden punten uitgedeeld voor de maaltijd, de sfeer en gezelligheid.

'Komen Eten', om 22.25 uur op Play4.

Dossiers