TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:05 Geen uitzending
Geen uitzending.
«
»
08:15 EO Metterdaad
Herman had een goedlopende bakkerij, totdat hij al zijn geld uitgaf aan alcohol. Hij verloor zijn bedrijf, gezin en huis. Dankzij een kliniek voor verslaafden, op de kale hoogvlakte van Bolivia, heeft hij zijn leven weer op de rit gekregen.
«
»
08:25 Wildernis onder Water
Het is nog maar honderd jaar geleden dat het IJsselmeer de Zuiderzee was. Vissersboten kwamen af en aan, dorpen langs de randen van de zee leefden van de vangst en de handel.
«
»
08:55 Het Vuur van de Friezen
Zat er bij de Friezen vrijheid in de lucht? Op de Roode Klif in Warns leert Huub over de vrijheidsstrijd van de Friezen, die in de Middeleeuwen jaarlijks beklonken werd rondom een oude eik. En wat heeft fierljeppen hier eigenlijk mee te maken?
«
»
09:40 Wereldse Hotels
Monica en Rob reizen naar de centrale hooglanden van Sri Lanka om te werken en te verblijven in Ceylon Tea Trails, een aantal luxe bungalows die opgeknapt zijn door een familie van theehandelaren.
«
»
10:40 Serengeti
De rivier wordt herboren en het land leeft weer op. Nijlpaardkalfje Mafuta wordt beschermd door zijn vader, maar zijn toekomst is onzeker als de grote stier zwaargewond raakt. Krokodil Magamba sluit een verbond met een aantal dappere Kaapse grielen.
«
»
11:40 Mijn Olympische Droom
Sporters Noah Mbuyamba, Janis Boonstra, Renzo Tjon A Joe en Liesette Bruinsma worden gevolgd in hun mentale en fysieke reis naar de Olympische Spelen in Parijs.
«
»
12:10 De vrouwen van Jezus van Nazareth
Nino van Georgië is de grondlegger van de Georgisch Orthodoxe Kerk. Ze was de dochter van een Romeinse generaal en werd opgevoed door een oude, christelijke vrouw. Tijdens de vervolgingen onder keizer Diocletianus vluchtte ze naar Georgië.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:10 Oases
In de hoorn van Afrika ligt Djibouti, een oase van rust en vrede. Dit vredelievende land biedt onderdak aan militaire bases. Hoe slagen de inwoners erin om hun oase van vrede staande te houden?
«
»
14:00 Meldpunt
Nog steeds worden trapliften aan de muurzijde van de trap geplaatst, waardoor de trap niet meer aan de wettelijke eisen voldoet. Gebruikers van de trap lopen hierdoor een groter risico om te vallen.
«
»
14:25 MAX Maakt Mogelijk
Op drie uur vliegen van Nederland, in Moldavië, zijn er nog altijd honderden ouderen die geen stromend water hebben. Ze moeten elke dag naar de rivier lopen om daar water te halen.
«
»
14:45 Focus Special
Onderzoekers van het Monterey Bay Aquarium Research Institute ontdekken met grote regelmaat nieuwe soorten. Zoals bioloog Bruce Robison, die geldt als een van de eerste astronauten van de diepzee.
«
»
15:30 Fryslân Dok
De polarisatie en onverdraagzaamheid die het festival Welcome to the Village wilde bestrijden, werd haar ondergang.
«
»
16:05 Kruispunt
Het Kansfonds steunt een initiatief waarbij gewoon geld wordt gegeven aan mensen die in armoede leven. In drie steden krijgt een aantal gezinnen twee jaar lang 150 euro extra per maand.
«
»
16:30 De verwondering
Francine Oomen bemoedigde een hele generatie pubers met haar Hoe overleef ik- boeken. Nadat twintiger Jurriaan een noodkreet plaatste op social media, schreef ze een nieuw boek voor haar inmiddels volwassen lezers.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Petrus in het land
In de Waterstaatskerk in het Drentse Bovensmilde wordt al 45 jaar oud papier ingezameld. Ook op andere manieren doen gemeenteleden er aan liefdewerk. Want: 'in kleine goedheid, wordt God zichtbaar.'
«
»
17:30 De Verandering
Arie Zwitser is een actieve vijftiger, maar opeens staat alles stil. Arie krijgt een dubbele herseninfarct en het ziet er niet goed uit voor hem. Wat blijft er over van deze sportieve man?
«
»
17:45 EO Metterdaad
Jose is bijna 28 jaar verslaafd aan drugs. Hij zit nu vier maanden in zijn zevende afkickkliniek in El Alto, Bolivia. Dit keer lukt het hem om vol te houden. Ondanks zijn moeilijke verleden voelt hij zich in de kliniek weer gelukkig.
«
»
18:00 NOS Journaal 18.00 uur
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en het weer.
«
»
18:15 EenVandaag
Actualiteitenprogramma met het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema's.
«
»
18:45 Nederland Zingt
We weten niet wat de toekomst voor ons in petto heeft. Hoe vertrouw je God hierin? Loes Verbeek vertelt hoe het lied 'Wat de toekomst brengen moge' als een rode draad door haar leven heen loopt.
«
»
19:15 NOS Zomercarnaval Rotterdam 2024
Uitzending van de Zomercarnaval 2024 in Rotterdam, met een straatparade.
«
»
20:05 Het Vuur van de Friezen
Huub en Nynke ontdekken meer over de bezieling van de Friezen, die zich in eerste instantie tegen de invloed van het christendom verzetten. Dit brengt Huub tot vlak bij de paus, op bezoek in Vaticaanstad.
«
»
20:50 Erik Scherder en het nut van optimisme
Erik spreekt met een 103-jarige vrouw om uit te zoeken hoe het haar gelukt is om die leeftijd te bereiken. Hij gaat ook langs bij de Universiteit van Maastricht en onderzoekt daar hoe lachen ons welzijn kan beïnvloeden.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:10 Shetland
Calder gaat nog niet terug naar Londen. Tosh is blij dat Calder verder kan helpen met de zaak, waarin een tatoeage een belangrijke aanwijzing is. Ook blijkt het slachtoffer opgenomen te zijn geweest in een psychiatrische kliniek.
«
»
23:05 Shetland
De politie heeft Peter Ayre opgepakt voor de moord op Ellen, maar bij de verhoren komt hij met een heel vreemd verhaal. Het team moet op zoek naar meer bewijs, en dat leidt ze ook weer naar nieuwe verdachten.
«
»
00:05 De Nachtzoen
Als politieagent is het niet gezond om altijd de superheld te willen zijn, meent Diederik de Geus. Achter elk masker en onder elke superheldencape gaat een klein kind schuil dat iets anders nodig heeft dan enkel applaus en succes.
«
»
00:20 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:00 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'FERRY: de serie' (Netflix

Ferry Bouman probeert als beginnende xtc-producent voet aan grond te krijgen in de Brabantse onderwereld. Wanneer Arie Tack - de koning van de xtc - wordt opgepakt, ziet Ferry zijn kans om Tacks deal met motorbende Pusaka over te nemen. Een plan dat niet zonder gevaar is.

'Ferry', om 20.50 uur op VRT 1.

Dossiers