TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:05 Petrus in het land
Deze uitzending over het dovenpastoraat is toegankelijk voor horende en dove mensen. Dovenpastor Hendrik Stevens vertelt hoe belangrijk gebarentaal is voor dove mensen en we zien een gebarenkoor.
«
»
08:30 De verwondering
Thelma Schoon is de nieuwe Jonge Theoloog des Vaderlands. Onlangs werd ze in een bijzondere ceremonie gewijd tot diaken in de Oud-Katholieke Kerk. Ze raadt ons deze adventstijd aan om stil te worden.
«
»
09:00 Ik mis je
Jacqueline Visser mist haar vader, een man die het leven vierde en genoot van zijn gezin. Ondanks moeilijke perioden bleef zijn geloof rechtovereind. Jacqueline ziet uit naar een weerzien.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
Gimena Blindeling-Eliza is coach, auteur en spreker. In een periode van veertien jaar ervoer ze de grootste en meest ingrijpende verliezen van haar leven en ondervond de kracht van gebed.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Voor kunstenaar Ruben Bruggeling is de meest open houding om geÔnspireerd te raken 'het leven overkomt mij'. Van hieruit probeert hij een stukje van het mysterie van Gods liefde tastbaar te maken in kunstdisciplines als schilderijen en objecten.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Basiliek van de H. Nicolaas met pastoor Eric Fennis.
«
»
11:00 Nederland zingt op zondag
Het begrip roeping gaat vaak over iets bijzonders, zoals een predikant of zendeling. Aan de hand van het verhaal van Samuel legt dr. Almatine Leene uit dat roeping niet alleen iets is voor enkelingen.
«
»
11:25 Keti Koti vanuit Dordt
Impressie van de landelijke kerkdienst vanuit Dordrecht rond de herdenking van Keti Koti. Jurjen ten Brinke wandelt door Dordrecht met burgemeester Wouter Kolf en Bianca Groen-Gallant.
«
»
12:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
12:10 Typisch Katwijk
Nel, de ongekroonde koningin van de wasserette in het verpleeghuis, viert haar verjaardag. De 93-jarige Huig zoekt, na een afwijzing van zijn buurvrouw, zijn heil op het Katwijkse strand.
«
»
12:36 Wilde Ganzen
In Nepal zijn veel kinderen die nog nooit een tandarts hebben gezien of die een bril nodig hebben. Door te investeren in gezondheidszorg op school krijgen duizenden kinderen een betere toekomst.
«
»
12:45 Paramaribo Pepers
Met Tony Chang maakt Noni de geneeskrachtige soep met een kenmerkende zwarte kleur: blaka supu. Eerst bezoeken ze een van de beste Chinese supermarkten van Paramaribo, daarna een vleeshouwerij.
«
»
13:20 Frysl‚n Dok
De erfenis van het slavernijverleden is ook in Friesland zichtbaar en voelbaar. Mensen vertellen hoe de geschiedenis van hun voorouders doorwerkt in hun leven, vaak verscholen onder de oppervlakte.
«
»
13:55 Erik Scherder en het nut van optimisme
Erik Scherder bezoekt de wedstrijd Ajax-Feyenoord en bekijkt met welke houding je zo'n wedstrijd het beste tegemoet kunt treden: met optimisme of pessimisme? Verder reist hij met vijf kandidaten af naar de Universiteit van Maastricht.
«
»
14:40 De Boeddhistische Blik
Professor Jem Bendell werd wereldberoemd met zijn wetenschappelijke stuk Deep Adaptation, waarin hij voorspelt dat moderne samenlevingen drastisch zullen veranderen als gevolg van de klimaatcrisis.
«
»
15:45 Het beste uit de SociŽteit
Regionaal commandant Saskia van den Broek en brandweervrouw Marijke Winkeler over het tekort aan vrouwen bij de brandweer. Hoogleraar migratiegeschiedenis Leo Lucassen, Ihsane el Faddali en Sahar Noor over de problematiek in de asielopvang.
«
»
16:10 Socutera
World Animal Protection werkt aan een wereld waarin wreedheid tegen dieren niet meer bestaat. Er wordt directe (nood)hulp en voorlichting aangeboden en gelobbyd voor diervriendelijke wetten en regels.
«
»
16:20 NOS Tour de France 2024
Verslag van de 2e etappe. Een rit over 200 km van Cesenatico naar Bologna. En live aandacht voor de TT Assen.
«
»
18:00 NOS Journaal 18.00 uur
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en het weer.
«
»
18:10 Into The Congo With Ben Fogle
Tijdens het laatste deel van de reis bezoekt Ben de rivier de Congo en hij ontmoet in Brazzaville de beroemde sapeurs, Afrikaanse stijliconen die Congolese mode combineren met Franse haute couture.
«
»
19:00 Wereldse Hotels
Monica en Rob reizen naar Kasbah Tamadot in het Atlasgebergte van Marokko. Ze ontdekken dat Berberse gastvrijheid en een spectaculair uitzicht op het landschap een verblijf hier uniek maken.
«
»
20:00 NOS Journaal 20.00 uur
Het laatste nieuws over gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en de weersverwachting voor de avond en de komende dagen.
«
»
20:25 Wild Scandinavia
De noordelijke uitersten van ScandinaviŽ zijn gevormd door ijs en vuur, maar het is de zon die over deze bevroren koninkrijken heerst. Hier moeten muskusossen, ijsberen en poolvossen de lange donkere poolnacht doorstaan.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Flashy neonletters, verwoeste oldtimers beschilderd met roze nagellak, raketten en een Gucci-yogamat. Het zijn opvallende objecten van de Zwitserse kunstenaar Sylvie Fleury. Directeur van Museum JAN Marieke Uildriks bekijkt de Rotterdamse Kunsthal.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 2Doc
Op zondag 27 maart 2022 schreef Biniam Girmay geschiedenis. Hij won als eerste Afrikaan een wielerklassieker. De Belgische documentairemaker Lieven Corthouts volgt Girmay al sinds 2018 en geeft een inkijkje in het leven van de Eritrese wielrenner.
«
»
23:05 Laurent-de rebelse prins
De jonge Laurent is een playboy. Hij rijgt de vriendinnetjes aan elkaar. Midden jaren negentig wordt hij halsoverkop verliefd op de Oostendse charmezangeres Wendy Van Wanten. In Laken gruwen ze van de romance.
«
»
23:55 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:30 Het Filosofisch Kwintet
Ondanks de vaak besproken scheiding tussen kerk en staat zijn veel wortels van de rechtsstaat terug te leiden naar religie. Wat houdt die scheiding eigenlijk in? Welk mensbeeld ligt ten grondslag aan de rechtsstaat?
«
»
01:20 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

UEFA Euro 2024 Germany

Verslag van de finale van het EK 2024 tussen Spanje en Engeland, live vanuit het Olympiastadion in Berlijn. Commentaar: Filip Joos. Studiogasten: Gert Verheyen, Imke Courtois en Wesley Sonck. Presentatie: Tess Elst. (verlengingen en strafschoppen mogelijk)

'Sporza: UEFA Euro 2024 - finale Spanje- Engeland', om 20.30 uur op VRT 1.

Dossiers