TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:06 Petrus in het land
Advent begint: een tijd vol verwachting. In het Drentse Roden opent de Catharinakerk haar deuren. Dominee Walter Meijles vertelt over het belang van uitkijken naar de dingen die je leuk vindt.
«
»
08:33 De verwondering
Wouter van Noort schrijft voor NRC over nieuwe ontwikkelingen in wetenschap en technologie. Hoe meer hij erover weet, hoe meer hij zich verwondert over wat we allemaal nog niet weten. Het mysterie lijkt eerder groter te worden dan kleiner.
«
»
09:03 Ik mis je
Op dansles in Leeuwarden kwamen Lineke Meetsma en haar man Johan elkaar tegen. Ze trouwden en waren meer dan vijftig jaar samen. Al op jonge leeftijd kreeg Johann alzheimer. Een moeilijke weg volgde.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Jojanneke van den Bosch verloor haar ouders toen ze 14 jaar was en stond er behoorlijk alleen voor. Toch vindt ze dat we pas echt gelukkig worden als we minder geloven in de maakbaarheid van het leven.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Als getrouwd dominee maakte Martin Los de overstap naar het katholieke geloof. Na vele jaren van voorbereiding werd hij tot priester gewijd. Op Vaderdag spreekt Los over het priesterschap en het vaderschap.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk. Celebrant: Carlos MartŪnez.
«
»
11:06 Nederland zingt op zondag
Geef aan God wat van God is, over die bekende zin uit het Bijbelboek MatthŽus spreekt voorganger Jurjen ten Brinke. Over hoe je bepaalde keuzes kunt maken zonder altijd zelf gelijk te willen hebben.
«
»
11:31 EO Metterdaad
EO Metterdaad geeft stem en steun aan mensen wereldwijd die leven in onrecht, nood en armoede.
«
»
11:37 De Verandering
Rhodť Meijer botst met haar auto tegen een boom en verliest haar twee zoontjes. Haar dochter wordt voor het leven gehandicapt. Hoe kan je als mens verder na zo'n heftige gebeurtenis?
«
»
11:52 Wilde Ganzen
In de Kirgizische hoofdstad Bisjkek komen veel kwetsbare kinderen in aanraking met geweld. Met behulp van training en voorlichting wordt geweld in de gemeenschap voorkomen en komt er weer hoop.
«
»
12:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
12:12 Buitenhof
Te gast: Stephan van Baarle, Esther Ouwehand, Joost Eerdmans, Frank Elderson en Eva Cukier. Nieuwsfoto door Ahmet Polat.
«
»
13:13 EO Metterdaad
Calvince werkt dagelijks in de goudmijnen in zijn dorp in Kenia. Het maakt hem niet rijk: de verdiensten gaan naar zijn oudste broer, zodat hij naar school kan. Maar wat voor toekomst gaat Calvince tegemoet?
«
»
13:23 Frysl‚n Dok
In 1975 begon een strijd tussen twee sloepen in de lange en zware tocht van Harlingen naar Terschelling. Ondertussen is de HT Race uitgegroeid tot het grootste sloeproei-evenement van Nederland.
«
»
14:00 In de voetsporen van de Jaren 70
De glans gaat er eind jaren 70 af. Het feest verzuurt. Blowende hippies worden creperende junks. Jongeren dansen de ellende weg op de wilde feesten van dj Eddy De Clercq, een droomwereld waarin je kan ontsnappen aan werkloosheid en woningnood.
«
»
14:46 MAX Maakt Mogelijk Helpt
In IndonesiŽ zien we een speciale bijeenkomst voor de armste Indische Nederlanders, die verspreid over IndonesiŽ wonen. Het gaat om ouderen met een Nederlandse naam, die vloeiend Nederlands spreken en zich Nederlander voelen.
«
»
15:02 BinnensteBuiten
In Noordwijkerhout hebben Chantal en Chris hun hele huis vol met oranje en bruinkleurige vintagemeubels. Chef-kok Rosah van Schendelen is in De Heurne bij varkenshouder Rob Nieuwenhuis.
«
»
15:38 De Boeddhistische Blik
De Deense hiv-onderzoeker Jan Erik Hansen verlaat zijn familie en geeft zijn baan op voor een leven als boeddhistische monnik in Sri Lanka. Vier jaar later keert hij echter terug naar Denemarken.
«
»
16:25 Naar Mekka, verhalen van de hadj
Karim Amghar neemt de kijker virtueel mee op hadj. Voor veel moslims is het de grote droom: op hadj gaan en het Offerfeest in Mekka vieren. De bedevaart is een van de pijlers van de islam en voor veel mensen een grote levensgebeurtenis.
«
»
16:51 Socutera
Het leven van miljoenen wordt ontregeld door spijsverteringsziekten. De Maag Lever Darm Stichting strijdt voor een gezonde spijsvertering, cruciaal voor je gezondheid.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:06 Kruispunt
Terwijl veel kloosters sluiten. staat in Den Haag het Stadsklooster waar het nog bruist van de activiteiten. In 'De kracht van een klooster' zien we hoe liefdadigheid daar een plek krijgt.
«
»
17:32 Wildernis onder Water
In de estuaria aan de Nederlandse kust, waar zee en rivieren elkaar tegenkomen, mengt het zoute water van de zee met het zoete water van de rivier. Het gevolg is een rijk onderwaterleven.
«
»
18:00 NOS Journaal 18.00 uur
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en het weer.
«
»
18:15 Into The Congo With Ben Fogle
Ben bezoekt de hoofdstad Brazzaville en proeft lokale delicatessen op de markt. Hierna gaat hij op een slopende tweedaagse reis de wildernis in om een bijzondere stam te bezoeken: de Mbendjele.
«
»
19:08 Vroege Vogels
In het Wormer- en Jisperveld worden grutto's gezenderd voor onderzoek. Weidemolens zorgen voor een goed waterpeil, koeien gaan per boot naar hun graasgebied. Zo is het aantrekkelijk voor weidevogels.
«
»
20:00 NOS Journaal 20.00 uur
Het laatste nieuws over gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en de weersverwachting voor de avond en de komende dagen.
«
»
20:24 Wild Scandinavia
Wild en onvoorspelbaar, de Scandinavische kust is een plek van beklemmende schoonheid en gevaarlijke extremen. Een reis van door stormen geteisterde eilanden vol zeehondenjongen, naar diepe fjorden waar basejumpers en zeearenden vliegen.
«
»
21:15 Nu te Zien!
Directeur van Museum Voorlinden Suzanne Swarts onderzoekt de roots van virtual reality in het Teylers Museum in Haarlem. Daar zijn zowel 19e-eeuwse als hedendaagse illusies te zien.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:07 Argos Medialogica
Waarom leidt het bekende verleden van prins Bernhard steeds tot nieuwe krantenkoppen? Medialogica over hoe o.a. media, het Koningshuis en politici al jaren worstelen met het naziverleden van de prins.
«
»
22:54 Laurent-de rebelse prins
Al sinds zijn prille jeugdjaren leeft Laurent in onmin met zijn familie. Hij schopt wild om zich heen en raakt daarbij gevoelige schenen. Boudewijn gruwt van zijn neefje. Met Albert leeft Laurent op voet van oorlog. Paola is er wel voor hem.
«
»
23:54 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:32 Buitenhof
Te gast: Stephan van Baarle, Esther Ouwehand, Joost Eerdmans, Frank Elderson en Eva Cukier. Nieuwsfoto door Ahmet Polat.
«
»
01:27 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jaak Van Assche als Fernand in 'F.C. De Kampioenen'

Tijdens een staking van de cipiers worden Marc en Maurice als gemeentepersoneel mee ingezet om de gevangenen te bewaken. DDT, die nog steeds vastzit, maakt van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen. DDT wil koste wat het kost wraak nemen op de Kampioenen. Wanneer hij naar zijn oude 'garage' terugkeert, maakt hij kennis met Fernand. DDT ziet in hem de ideale bondgenoot voor zijn wraakactie. De Kampioenen speculeren ondertussen over het fortuin van Boma. Hoe kan iemand zo rijk worden met een slecht product als de Bomaworst? Of is Boma bezig met zaakjes die het daglicht niet mogen zien?

'F.C. De Kampioenen', om 19.45 uur op VRT 1.

Dossiers