TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:01 Petrus in het land
Deze uitzending over het dovenpastoraat is toegankelijk voor horende en dove mensen. Dovenpastor Hendrik Stevens vertelt hoe belangrijk gebarentaal is voor dove mensen en we zien een gebarenkoor.
«
»
08:29 De verwondering
Susanne Duijvestein kwam tot de conclusie dat ze werk wilde maken van haar grote passie: de dood. Ze begon als begrafenisondernemer met een eigen visie: 'Ik wil in onze westerse context een ander licht schijnen op de dood en rouw.'
«
»
09:00 Ik mis je
Patrick is veertien jaar als bij hem een stofwisselingsziekte wordt ontdekt. Vanaf dan wordt hij steeds zieker en overlijdt. Bertil en Karin Noppers hopen op een weerzien in de hemel.
«
»
09:18 Bid, bedank, bewonder
Een vrouw in het hart van een echte mannenwereld. Helene Perfors zou je een dominee tegen wil en dank kunnen noemen. Maar als koopvaardijpredikant in de havens van Rotterdam staat zij haar mannetje.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Het is Sacramentsdag. Voor Eliza Oudshoorn is de eucharistie de kern van haar geloof. 'Jezus is voor mij gestorven en ik ervaar zijn liefde altijd.' Zij loopt mee in de sacramentsprocessie in Leiden.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven met pastoor Renť Wilmink.
«
»
11:06 Nederland zingt op zondag
Een medley met de bekendste samenzangliederen nodigt uit om voluit mee te zingen. Zo worden de liederen 'Lichtstad met uw paarl'n poorten' en 'Glorie aan God' gezongen. Spreker Gor Khatchikyan deelt een bemoedigende boodschap.
«
»
11:32 EO Metterdaad
Amina werkt als vroedvrouw in SomaliŽ, een van de onveiligste landen ter wereld. Veel vrouwen bevallen in vluchtelingenkampen, maar dit brengt allerlei risico's met zich mee. In SomaliŽ overlijden dan ook twintig keer zoveel baby's als in Nederland.
«
»
11:43 Soep, Sores en Soelaas
Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen voor de Kledingshare, een evenement waar gratis kleding wordt uitgedeeld aan alle buurtbewoners. Dit initiatief wordt geleid door vrijwilliger Mohammed.
«
»
12:07 Bijbelen met sterren
BN'ers Lenny Kuhr, Teun Kapitein en Berget Lewis gaan met dominee Anne-Meta Kobes in gesprek over het verhaal van Jezus en de verzoeking in de woestijn. En Bastiaan Ragas verzorgt een optreden.
«
»
12:35 Wilde Ganzen
Een belangrijk regionaal ziekenhuis op het platteland in Gambia wil graag een intensivecareafdeling voor pasgeboren baby's om moeders en pasgeborenen de best mogelijke zorg te geven.
«
»
12:43 Paramaribo Pepers
Tante Magda Indiaan heeft creools, Chinees en inheems bloed. Ze weet in de jungle een heerlijke avondmaaltijd in elkaar te draaien en laat Noni zien welke heerlijkheden er te oogsten zijn.
«
»
13:21 Frysl‚n Dok
In de vioolbouwschool in Makkum worden instrumenten gebouwd onder leiding van leermeester Dirk Jacob Hamoen. Drie vioolbouwers vertellen wat hen hier brengt.
«
»
13:56 In de voetsporen van de Jaren 70
De jaren 70 staan bekend als de rode jaren, maar het kabinet Den Uyl treft een rechtse pitbull in het jongste kamerlid ooit: Hans Wiegel. Philip bezoekt Hans in zijn Friese stulpje. Er worden in die jaren 70 steeds meer taboes geslecht.
«
»
14:48 BinnensteBuiten
Maria en Harm wonen met drie generaties op een verduurzaamd boerenerf in het Zuid-Hollandse dorp Berkenwoude. Met een warmtenet, een waterput met zuiveringsinstallatie, een boomgaard en een grote moestuin, zijn ze bijna volledig zelfvoorzienend.
«
»
15:15 Broertje
Harry de Winter maakt samen met zijn broer Micha een bijzondere reis door Duitsland. Ze bespreken hun gedeelde verleden. De broers wandelen vanaf voormalig concentratiekamp Sachsenhausen bij Berlijn circa honderd kilometer naar het stadje Havelberg.
«
»
16:21 De reis van de IndiŽrs
De reis van Narsingh gaat verder naar Suriname. De IndiŽrs die met de boot in Suriname arriveerden, werden eerst in een depot ondergebracht, het zogenaamde koeliedepot.
«
»
16:50 Socutera
Solidaridad werkt samen met boeren, overheden en bedrijven aan eerlijke producten die geen schade toebrengen aan mens of milieu en voor iedereen winstgevend zijn.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:09 Kruispunt
Pater Hugo Beuker woont al meer dan twintig jaar als kluizenaar in het afgelegen noorden van Groningen. Waarom maakte hij deze bijzondere levenskeuze en wat brengt het kluizenaarsbestaan hem?
«
»
17:43 Wildernis onder Water
De beken en rivieren van het heuvelland zijn van levensbelang voor de natuur in Zuid-Limburg. Vanaf de hoger gelegen plateaus stromen ze naar beneden langs steden als Valkenburg naar de Maas.
«
»
18:09 Gorts Wijnkwartier
Wijnboer Ilja Gort geeft antwoord op prangende kijkersvragen over alles wat met wijn te maken heeft. Ilja vertelt wat je moet weten over wijn en waar je op moet op letten als je wijn in een restaurant bestelt of in de supermarkt koopt.
«
»
18:32 Joanna Lumley's Specerijenroute
Joanna Lumley bezoekt het Afrikaanse eiland Madagaskar. Hier ontdekt ze de geheimen van een van de duurste specerijen ter wereld: vanille.
«
»
19:26 Vroege Vogels
't Roegwold ontwikkelde zich van oude landbouwgrond tot nieuwe, natte natuur. Menno Bentveld klimt in een hoogspanningsmast om een nieuwe bewoner in Groningen te bewonderen: de raaf.
«
»
20:16 Dwars door de Lage landen
Arnout doorkruist de Demervallei en komt aan in de Vlaamse Ardennen, het decor van de Vlaamse wielerklassiekers. In Geraardsbergen ruilen Arnout en zijn vrienden hun wandelschoenen in voor een koersfiets om de legendarische Muur te beklimmen.
«
»
21:06 Metropolis
Hoe oud je ook bent, er is altijd kans op examen(stress). Van vergeten de handrem eraf te halen tijdens een rijexamen in Kenia tot schoolspullen laten zegenen om het examen te halen in MaleisiŽ.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:09 VPRO Tegenlicht
Activist Naomi Klein verdiepte zich in de wereld van complotdenkers en extreemrechts. Ze schreef er Dubbelganger, een reis naar de spiegelwereld over. Een verkenning van onze politieke toekomst.
«
»
23:07 Stand van Nederland: Generatie Europa
In Frankrijk is ontvolking een immens probleem, getuige de diagonaal van de leegte die van het noordoosten naar het zuidwesten loopt. Al zijn er wel steeds meer ondernemers die het tij willen keren.
«
»
23:28 Stand van Nederland: Generatie Europa
Ierland wordt een van de rijkste landen van Europa genoemd, tegelijkertijd wordt de huizencrisis met de dag erger. De leegloop onder millennials is daarom een feit, al merken expats daar weinig van.
«
»
23:48 Stand van Nederland: Generatie Europa
In ItaliŽ is de arbeidsmarkt op z'n zachtst gezegd scheef te noemen. Zo is er geen officieel minimumloon of bijstandsuitkering. De huidige regering maakt het er ook niet bepaald beter op. Hoe kan dit?
«
»
00:08 Stand van Nederland: Generatie Europa
Zweden is de verzorgingsstaat pur sang, vooral voor kersverse ouders. Tegelijkertijd is de inkomensongelijkheid nergens zo hard gestegen als hier. Wat gaat er dan mis? Jill Bleiksloot zoekt het uit.
«
»
00:31 Stand van Nederland: Generatie Europa
In Polen is het politieke klimaat nogal onrustig, wat gevolgen heeft voor het medialandschap. Kun je daarom wel spreken van persvrijheid? Tanja Kok zoekt Poolse collega's op om het antwoord te vinden.
«
»
00:53 Stand van Nederland: Generatie Europa
De Spaanse temperaturen zijn hoger dan ooit, waardoor gebieden droger worden en water van cruciaal belang is. Valt het tij nog te keren? Voor de landbouw en het toerisme moet er sowieso iets gebeuren.
«
»
01:25 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:56 Pointer Factcheck Europese verkiezingen 2024
Onze wetten worden vooral in Brussel bepaald, zegt Ralf Dekker van Forum voor Democratie.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chasing Beauty' bij Streamz

Jada is actief in de pornowereld. Ze laat binnenkort in Turkije een BBL (Brazilian Butt Lift) met borstvergroting uitvoeren. De risico's neemt ze er gewoon bij. Jada beseft dat ze verslaafd is, maar de drang naar perfectie is te groot.

'Chasing Beauty', om 21.15 uur op Play4.

Dossiers