TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:07 Petrus in het land
Op het Friese platteland werd de afgelopen jaren een nieuw klooster gebouwd. Samen met de kerk van Jorwert is het Nijkleaster, een open geloofsgemeenschap gericht op stilte, verbinding en bezinning.
«
»
08:33 De verwondering
Mimespeler Hakim TraÔdia woonde vierendertig jaar lang in de bekendste straat van Nederland: Sesamstraat. Hakim is altijd trouw gebleven aan het kind in zichzelf. Hij adviseert Annemiek om hetzelfde te doen en met speelsheid door het leven te gaan.
«
»
09:03 Ik mis je
Jannie Hietland verliest op 5-jarige leeftijd haar broer Henkie van 10 jaar. In die tijd werd er niet over gepraat. Nu, meer dan 70 jaar later, komt Jannie aan rouwen toe.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Giovanca ontmoet Martijn van Leerdam, de dominee van de Pauluskerk in Rotterdam. Hij vindt het jammer dat we elkaar vaak bewonderen om de verkeerde dingen: geld, een mooi huis, status.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Ramon Roks is priesterstudent van het bisdom Den Bosch. Op deze Roepingenzondag vertelt hij wat het voor hem betekent om 'geroepen worden'. En wat kan hij betekenen voor gelovigen in deze tijd?
«
»
10:00 Eucharistieviering
Eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk. Celebrant: Carlos Ivan MartŪnez.
«
»
11:04 Nederland zingt op zondag
Jezus die als een herder voor ons zorgt, is een beeld dat veel mensen van plaatjes in de kinderbijbel kennen, maar wat betekent Jezus als 'Goede Herder' nu echt? Dr. Ilse Visser spreekt hierover.
«
»
11:30 EO Metterdaad
In Cambodja leven Channa, Oun en hun kinderen in een klein hutje dat lekt en overstroomt bij de eerste de beste regenbui. Maar er is hoop: EO Metterdaad-partnerorganisatie stichting De Brug geeft het gezin een nieuw huis.
«
»
11:40 De Verandering
Rivelino Rigters is vijf jaar oud als hij zijn vader verliest en op zijn dertiende zit hij al in de gevangenis voor straatroof. De negatieve trend lijkt zich alleen maar te versterken.
«
»
11:55 Adieu God?
Een klap die acteur Huub Stapel op zijn twaalfde als misdienaar van de pastoor kreeg, maakte een einde aan zijn betrokkenheid bij de katholieke kerk. Sindsdien weet hij zeker dat God niet bestaat.
«
»
12:20 Wilde Ganzen
Op vier basisscholen steunen we de bouw van toiletten, de aanleg van kranen en groentetuinen. Zo verbeteren we het onderwijs en de gezondheid van 226 kinderen.
«
»
12:27 In de voetsporen van D-Day
Philip Freriks treedt in de voetsporen van D-Day en reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Hij reconstrueert de voorbereidingen.
«
»
13:19 Frysl‚n Dok
Er is een groeiende zorg over het mentale welzijn van boeren. Jaren van onzekerheid lijken hun wonden te slaan in de motivatie en kracht van boeren. Hoe kunnen ze geholpen worden?
«
»
13:54 Gort over de Grens
Ilja kruipt in de huid van Henri IV, de boerenkoning, trekt met een kudde ezels de bergen in en is getuige van een doop ŗ la Bťarn, waarbij een baby met knoflook en zoete wijn wordt gedoopt.
«
»
14:48 Zin in morgen
Anita Witzier bezoekt Lucinda in haar zelfgebouwde bloemenyurt en krijgt een bijzondere bloemenlezing. In Rotterdam heeft bewegingsagoog JoŽl ťťn missie: de dementerende bewoners in de verpleeghuizen spelenderwijs weer laten bewegen.
«
»
15:16 De Boeddhistische Blik
Een portret de veelzijdige Antwerpse therapeut, schrijver, performer en boeddhistisch meditatieleraar Tom Hannes. Acht boeken heeft hij op zijn naam staan met speelse titels als 'Zen of het konijn in ons brein'.
«
»
16:24 Sami Yusuf - When Paths Meet
Concertregistratie van When Paths Meet, het concert dat de wereldwijd succesvolle zanger, componist en muzikant Sami Yusuf gaf tijdens Holland Festival 2022. Hiervoor werkte hij nauw samen met kamerkoor Cappella Amsterdam.
«
»
16:50 Socutera
Stichting Vluchteling verleent directe hulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio, komt in Nederland op voor hun belangen en geeft voorlichting over hen.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Tussen de vele demonstranten die blokkades opwerpen op de A12 blijkt ook een groep bevlogen christenen te zijn. Met gezamenlijk gebed willen ze de urgentie van de klimaatcrisis laten zien.
«
»
17:42 Wildernis onder Water
Zodra de koude wintermaanden in zicht zijn, komt de waternatuur massaal in actie. Waterplanten ontwikkelen slimme tactieken om de kou te overleven en sommige insecten maken zelfs `antivries' aan.
«
»
18:16 Podium Klassiek
Violist Sergey Khachatryan en zijn zus Lusine brengen Armeense muziek. Het Groot Omroepkoor, pianist Nicolas van Poucke en harmoniumspeler Dirk Luijmes voeren o.l.v. Benjamin Goodson een deel uit van Rossini's Petite Messe Solennelle.
«
»
19:26 Vroege Vogels
De Waterwinbossen: er zijn bonte spechten en alpenwatersalamanders, er is zandgrond en bos. Menno Bentveld ziet bladrozetten ontluiken en natuurfilmer Stijn geniet van baltsende patrijzen.
«
»
20:17 Dwars door de Lage landen
Arnout Hauben, Philippe Niclaes en Ruben Callens beginnen aan hun reis van Lauwersoog naar De Panne. Onderweg ontmoeten ze eigenzinnige Friezen en zoeken ze in Dokkum naar een stukje schedel.
«
»
21:07 Metropolis
Beter een goede buur: in MaleisiŽ gebruiken ze paarden om hun buurt veiliger en leuker te maken. In het Spaanse Coria del Rio zijn inwoners heel blij met de muziek van Juan, die de boel opvrolijkt.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:09 2Doc
Lucky Boy is een term die wordt gebruikt voor de mythe dat een man altijd zin heeft in seks. Lucky Boys vertellen voor het eerst hun verhaal over hun ongewenste, seksuele ervaring.
«
»
22:44 De SociŽteit
Inclusieve talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek.
«
»
23:31 Adieu God?
Tijs van den Brink gaat in gesprek met zijn voormalige EO-collega Renze Klamer. Het verhaal van het christendom vond Renze lange tijd aantrekkelijk, maar nu voelt hij zich buiten de kerk gelukkiger.
«
»
00:05 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:42 Buitenhof
Te gast: oud-strafrechtadvocaat Inez Weski, demissionair minister van FinanciŽn Steven van Weyenberg en fotograaf Ilvy Njiokiktjien.
«
»
01:37 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Wanneer de uitgehuwelijkte prinses Jasmine uit verveling haar paleis in het koninkrijk Agrabah ontvlucht, ontmoet ze de dappere straatjongen Aladdin en zijn ondeugende aapje Abu. De vonk slaat meteen over, maar Jasmine mag zich niet inlaten met jongens die niet van koninklijke afkomst zijn. Ondertussen schakelt de sluwe Jafar, de adviseur van de sultan, Aladdin in om voor hem een magische lamp te vinden in de grot der wonderen. Hiermee hoopt Jafar sultan te worden. Wanneer Aladdin de wonderlamp in handen krijgt en ontdekt dat er een Geest in woont, wenst hij dat die hem in een prins verandert zodat hij indruk kan maken op prinses Jasmine.

'Aladdin', film uit 2019 met oa. Will Smith, om 20.30 uur op VTM.

Dossiers