TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
01:14 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
08:04 Petrus in het land
Dominee Harmke Heuver van de protestantse kerk in Lexmond vindt in haar gemeenteleden schoonheid, liefde en licht. We zien Anton, die schuldhulpmaatje is, en Irene, die de nieuwe paaskaars maakt.
«
»
08:31 De verwondering
Paul van Geest is theoloog en hoogleraar kerkgeschiedenis. Hij is een liefhebber van Augustinus. "God is te vinden in relatie met de ander", zegt Paul zijn held Augustinus na. Hij heeft de waarheid van deze woorden volop in zijn eigen leven ervaren.
«
»
09:02 Ik mis je
Jacqueline Visser mist haar vader, een man die het leven vierde en genoot van zijn gezin. Ondanks moeilijke perioden bleef zijn geloof rechtovereind. Jacqueline ziet uit naar een weerzien.
«
»
09:19 Bid, bedank, bewonder
Bram Maarleveld verhuisde als vrijgezel uit zijn ouderlijk huis naar de pastorie aan de rand van Numansdorp. Hij vertelt aan Jurjen hoe hij daar zijn weg vindt.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Straatpastor Kitty Mul werkt in het Stadsklooster Den Haag. Dat betekent arme mensen samenbrengen en een veilige haven bieden. "Onze samenleving gaat met deze mensen om alsof het vliegen zijn die we van ons af mogen meppen."
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.
«
»
11:06 Nederland zingt op zondag
Spreker Gor Khatchikyan is in zijn vaderland ArmeniŽ. Vanaf een locatie in de bergen staat hij stil bij het thema 'Houd vol'. Verder klinken er veel bekende samenzangliederen, waaronder een zeer speciale versie van het lied 'Hoe groot zijt Gij'.
«
»
11:32 EO Metterdaad
Gor Khatchikyan gaat terug naar zijn geboortegrond in ArmeniŽ. Hij ontmoet Maria Goris, een Nederlandse hulpverlener die zich al ruim twintig jaar inzet voor vluchtelingen in ArmeniŽ.
«
»
11:43 De Verandering
De Haagse Hazes, ofwel Mario Mulder, voert van jongs af aan al een gevecht, waardoor hij later aan de drugs gaat. Welke pijn verbergt Mario en hoe diep moet hijj gaan om tot herstel te komen?
«
»
11:59 De Kist
Na een traumatiserende gebeurtenis in haar jeugd besluit schrijfster Saskia Noort zichzelf het zwijgen op te leggen. Pas tientallen jaren later vertelt ze haar verhaal. Dit voelt als een herrijzenis.
«
»
12:25 Wilde Ganzen
Een goedlopende vakopleiding in Mozambique wil graag investeren in de kwaliteit van hun onderwijs, met de bouw van een cafetaria, kinderdagopvang en investeringen in het laboratorium en software.
«
»
12:33 Jan Janszoon, Piraat van de wereld
Jan Janszoon kijkt terug op zijn leven. Hij is gouverneur in Oualidia aan de kust van Marokko. Zijn dochter Liesbeth wil hem graag terugzien en reist in 1640 met een diplomatieke missie naar Marokko. Het weerzien is hartverscheurend.
«
»
13:29 Frysl‚n Dok
Winters met sneeuw en ijs worden zeldzamer en de kans op een Elfstedentocht wordt steeds kleiner. We verliezen niet alleen een natuurverschijnsel, maar ook een stukje cultuur. Wat doet dat met ons?
«
»
13:56 Nu te Zien!
Artistiek directeur van het Amsterdam Museum Margriet Schavemaker bekijkt in het Joods Museum 'wall drawings' van de Amerikaans-Joodse kunstenaar Sol LeWitt en zijn band met de Nederlandse kunstscene.
«
»
14:08 Verborgen verleden
Presentator en programmamaker Janine Abbring gaat op zoek naar haar verborgen verleden. Ze ontdekt al snel dat de lijnen tussen heden en verleden erg sterk zijn, hoe ver terug in de tijd ze ook reist.
«
»
14:58 Zin in morgen
Sosha vaart over de grachten en praat over het migratieverleden van Amsterdam met Noami en Yusuf. Annemarie is blind ťn zelfstandig keramist. De Rotterdamse Poetsqueen geeft schoonmaaktips.
«
»
15:27 De Boeddhistische Blik: Kan ik de wereld veranderen?
Als we het natuurlijk evenwicht van onze aarde kunnen verstoren, dan zouden we dat toch ook weer kunnen herstellen? Inzicht in de samenhang van planeet, natuur en bewoners kan ons aanmoedigen verantwoordelijkheid voor de situatie te nemen.
«
»
16:25 Suhoor Stories
Een livestream van een radioprogramma met zeven Islamitische vrouwen. Tijdens de show komen actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste ogenblikken voor het vasten aanbreekt aan bod.
«
»
16:51 Socutera
Jantje Beton wil dat alle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Want spelen is het belangrijkste en leukste onderdeel van een gezond leven. Stop nooit met spelen.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
De Abdij van Berne biedt sinds 2021 onderdak aan mensen met autisme. Zij wonen in het Bernehuis, achter de abdij. Net als de broeders hechten de bewoners aan de rust en stilte van deze plek.
«
»
17:41 VPRO Boeken
Lisa Weeda over 'Dans dans revolutie', waarin gedanst moet worden om oorlogsslachtoffers tot leven te wekken. Philipp Blom blaast in 'Dieven van het licht' leven in figuren van de Italiaanse renaissance.
«
»
18:15 Podium Klassiek
Contrabassist Dominic Seldis speelt met Cor Bakker de 'Ballade Solitaire' van Neil Sedaka. Holland Baroque en sopraan Jeanine De Bique voeren muziek uit van Hšndel ťn een calypso uit Trinidad en Tobago.
«
»
19:25 Groenteman op zondag
Vijf jaar na zijn debuutalbum Man in nood komt Willem de Bruin met de opvolger Spuug van God. Yeliz «iÁek en Anke de Jong, recenseren de fototentoonstelling Express Yourself en de solocabaretvoorstelling Saman Amini's Integratieplan.
«
»
20:22 De wereld van de Chinezen
De mondiale expansiedrift van China is in Suriname goed zichtbaar. Van diep in het ondoordringbare Surinaamse oerwoud tot aan natuurreservaat Brownsberg, overal ontmoet Ruben Chinese winkeliers, Chinese goudzoekers en Chinese goudhandelaren.
«
»
21:06 Metropolis
In de nacht valt altijd wat de beleven. De buurtwinkel van Sadam is 24 uur per dag een veilige haven voor de buurt, terwijl Kamran in Pakistan de nacht trotseert met gevaar voor eigen leven.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:09 VPRO Tegenlicht
De Europese grenzen zijn opgeheven, er ligt een treinnetwerk en toch blijkt het moeizaam om met de trein Europa te doorkruisen. Verschillende treindromers en -doeners hebben oplossingen.
«
»
23:07 De SociŽteit
Inclusieve talkshow waarin met open blik de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen.
«
»
23:54 De Kist
Lingo-presentatrice en oud-Kamerlid Lucille Werner groeit op in een warm gezin, met een vader die haar letterlijk op handen draagt als gevolg van haar handicap. Maar dan stapt haar vader onverwachts uit het leven.
«
»
00:27 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reŁnie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers