
TVgids - njam!
Andere zender »
01:50 | De Gastentafel |
Michaël Vrijmoed bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
02:30 | Loïc: Zot van Koken |
De klassieke cheesecake uit New York wordt 'verbelgischt'. Het wordt de Moorsel cheescake. Loïc vervangt de koekjesbodem door speculoosjes en maakt er een heerlijke aardbeiencaramel bij.
«
»
02:45 | Vlaamse Klassiekers |
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
03:25 | Sarah's Sweet Table |
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
03:45 | Foodies & The City |
Foodies Lynn, Tess en Maud stranden in het centrum van West-Vlaanderen, in Roeselare. Ze ontdekken er de lokale likeur én de lokale natuur op een prachtige plukboerderij. De meiden maken ook hun eigen houten tapasplanken.
«
»
04:20 | Loïc: Zot van Koken |
De klassieke cheesecake uit New York wordt 'verbelgischt'. Het wordt de Moorsel cheescake. Loïc vervangt de koekjesbodem door speculoosjes en maakt er een heerlijke aardbeiencaramel bij.
«
»
04:30 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley reist naar Palermo op het Italiaanse eiland Sicilië en bereidt zeevruchtenpasta op het strand, met vers gevangen tonijn. Ainsley proeft lokale delicatessen zoals gebakken calamares, gevulde sardines en het recept voor pesto van het eiland.
«
»
05:20 | Peppe's Toscane |
Peppe gaat samen met Roberto en zijn hond voor het eerst in zijn leven op zoek naar truffels.
«
»
05:40 | Bal National Zomereditie |
Wim Ballieu toont hoe je indruk kan maken met de lekkerste koude schotels. Hij maakt onder andere een traag gegaarde porchetta met mosterd en platte peterselie die geserveerd wordt als een carpaccio met verse aardappelsalade.
«
»
06:05 | Hidden Gems |
Het verhaal van Michelin Cotton Candy, dat slechts twee keer per maand verkocht wordt.
«
»
06:50 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag op het weekmenu: een stevige portie girlpower en een heerlijk visgerecht van chef Francesca Sterckx. Ze maakt een gerecht klaar van puree met venkel, gerookte paling en sla.
«
»
07:20 | De Gastentafel |
Michaël Vrijmoed bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
08:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Francesca maakt vandaag parelcouscous met zoete ui, tomaten, courgettes en een smeuïge bol burrata.
«
»
08:35 | Loïc: Zot van Koken |
De klassieke cheesecake uit New York wordt 'verbelgischt'. Het wordt de Moorsel cheescake. Loïc vervangt de koekjesbodem door speculoosjes en maakt er een heerlijke aardbeiencaramel bij.
«
»
08:55 | Open Vuur |
Vandaag maken Nick en Kevin het zich gemakkelijk met een 'curanto', een culinair avontuur uit Zuid-Amerika. Het gerecht wordt een hele dag langzaam gegaard onder de grond. Ondertussen genieten de mannen van een reeks Waaslandse drankspecialiteiten.
«
»
09:35 | Hidden Gems |
Het verhaal van Michelin Cotton Candy, dat slechts twee keer per maand verkocht wordt.
«
»
10:25 | Sarah's Sweet Table |
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
10:50 | De Zomerkeuken |
Welkom in de Zomerkeuken van Jord, de grootste barbecuër van de Lage Landen. Zomer is dus grillen bij Jord. Vandaag legt hij longhaas op hete kolen die hij combineert met chimichurri en maïs. Zelfs zijn appeldessert gaat op de BBQ.
«
»
11:20 | Foodies & The City |
Foodies Lynn, Tess en Maud stranden in het centrum van West-Vlaanderen, in Roeselare. Ze ontdekken er de lokale likeur én de lokale natuur op een prachtige plukboerderij. De meiden maken ook hun eigen houten tapasplanken.
«
»
12:00 | Ainsley Eats The Streets |
In Barbados proeft Ainsley pittige sauzen, bezoekt hij rumwinkels en probeert hij indruk te maken op Barbadanen met zijn kookkunsten.
«
»
12:50 | Ellemieke's KIDchen |
Kinderen en vis zijn niet altijd een goede match. Ellemieke toont met dit favoriete gerecht van Zenna hoe je kinderen op een leuke manier vis kan laten eten. Er is gelukkig ook nog tijd genoeg om een lekkere granita van aardbei te maken.
«
»
13:05 | Loïc: Zot van Koken |
De klassieke cheesecake uit New York wordt 'verbelgischt'. Het wordt de Moorsel cheescake. Loïc vervangt de koekjesbodem door speculoosjes en maakt er een heerlijke aardbeiencaramel bij.
«
»
13:25 | De Sterrenkaart - Nederland |
Restaurant RIJKS werd in 2016 bekroond met een Michelinster. Met zijn lokale keuken brengt Joris Bijdendijk een ode aan de Nederlandse eetcultuur. De chef vertelt over de harde weg richting de top en laat zijn favoriete tips en tricks zien.
«
»
14:00 | Het Weekmenu |
Dagný Rós Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
14:40 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Meer vis op het weekmenu is een no-brainer voor topchef Bert Meewis. Hij maakt vandaag in geen tijd vlaswijting met prei, verse dijonaisesaus en aardappeltjes klaar.
«
»
15:00 | Loïc: Zot van Koken |
De klassieke cheesecake uit New York wordt 'verbelgischt'. Het wordt de Moorsel cheescake. Loïc vervangt de koekjesbodem door speculoosjes en maakt er een heerlijke aardbeiencaramel bij.
«
»
15:20 | Open Vuur |
De dag start vandaag alla Italiana met Bistecca Fiorentina en pizza van Sarah. West-Vlaamse boys Tom en Dominique proberen ondertussen hun schaapjes op een rij te houden in de schaapskooi en bereiden nog een lam Asado style op Open Vuur.
«
»
15:55 | Sarah's Sweet Table |
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
16:20 | De Zomertafel |
Dagny Ros Asmundsdottir en Jeroen De Pauw maken samen zomerse gerechten. Op het menu staan onder andere lamsvlees op de BBQ met bulgursalade, tzatziki met tomaatjes, radijzen in de oven, volledige zalmfilet op de BBQ en gegrilde witte asperges.
«
»
16:50 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag is het visje op het weekmenu van de Italiaanse chef Peppe Giacomazza. Hij maakt zwaardvis alla pizzaiola klaar en doet dat bovendien snel, makkelijk en lekker.
«
»
17:15 | Panklaar |
Chef Jan Buytaert laat zien hoe je in geen tijd en met maar één pan smakelijk en afwisselend kan koken. Vandaag bereidt hij een lekkere Pastaparty met een Franse saus van Italiaanse kaas.
«
»
17:30 | Loïc zot van koken weekmenu |
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
18:25 | Foodies & The City |
Foodies Lynn, Tess en Maud stranden in het centrum van West-Vlaanderen, in Roeselare. Ze ontdekken er de lokale likeur én de lokale natuur op een prachtige plukboerderij. De meiden maken ook hun eigen houten tapasplanken.
«
»
19:00 | De Smaaktoerist |
Jeroen de Pauw trekt erop uit in Vlaams-Brabant en ontdekt er ambachtelijk gemaakte jenever, heerlijke Belgische chocolade en topkoffie. De perfecte ingrediënten voor een stevige chocolademelk.
«
»
19:40 | BBQ Vanavond?! |
Chef Bart Desmidt bereidt gegrilde makreel met kropsla, varkensribbetjes met boontjes en frambozen en courgette gevuld met spinazie, ricotta en ei.
«
»
19:55 | BBQ Vanavond?! |
Bart Desmidt bereidt kip citroen, aubergine tomaat en een gevuld brood met Parmaham op de barbecue.
«
»
20:20 | BBQ Vanavond?! |
BBQ-meester Bart Desmidt rolt zijn mouwen op en maakt heerlijke gerechte klaar. Hij bereidt zalmforel met aardappeltjes, gegrilde komkommer met ansjovis en opgerolde worst met groentjes en burrata.
«
»
20:40 | Loïc zot van koken weekmenu |
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
21:35 | Vlaamse Klassiekers |
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
22:20 | Panklaar |
Jan Buytaert maakt vandaag Magret van eend in een Oosters jasje.
«
»
22:35 | Beach Barbecue |
Michaël Vrijmoed steekt de grill aan op het strand en legt er gemarineerde varkensribbetjes en verse zeebaars op. Naast al dat gegrilde lekkers gebruikt hij de barbecue ook om een heerlijke ragout van rundsvlees met een Oosterse saus klaar te maken.
«
»
23:00 | Loïc zot van koken weekmenu |
Met elke keer een nieuw weekmenu.
«
»
23:55 | Toasted on wheels! |
Dagny en Dominique serveren geitenkaas met rabarber op de Grote Markt van Mechelen.
«
»
00:25 | Sarah's Sweet Table |
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
00:50 | Puur Oosters - Japans |
Chef Ivan maakt één van de populairste éénpansgerechten uit Japan klaar: Tara Chiri Nabe, wat staat voor een éénpansgerecht met kabeljauw of skrei die in een hete pot op tafel wordt bereid, door hem te garen in een smakelijke bouillon.
«
»
01:10 | Veldvers |
Het is al lang geen vergeten groente meer, de pastinaak. En daar is de beste groentechef van België Nicolas Decloedt blij om. Hij verrast met pastinaak, want hij maakt er een bijzonder dessert mee en ook een leuke plantaardige dipsaus.
«
»
01:35 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Jeroen De Pauw een vegetarisch gerecht op het weekmenu. Hij mixt een hummus van witte bonen voor bij zijn zuiderse groentestoverij. Met een stukje brood om zalig mee te dippen. Veggie, Snel, Makkelijk & Lekker!
«
»