MNM Start To DJ 2018: zes van de zeven finalisten zijn bekend

woensdag 18 juli 2018

Deze zomer zoekt MNM opnieuw jong dj-talent in Start To DJ, de dj-wedstrijd van de jongerenzender. Voor het achtste jaar op rij gaat MNM op zoek naar een straffe, jonge dj die met enkele platen een feest in brand kan steken.

De winnaar van MNM Start To DJ 2018 treedt in de voetsporen van Nico Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK en Spynex én wordt een jaar lang het uithangbord van MNM. Als kers op de taart mag de winnaar op Ibiza in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike draaien.

Jonge dj’s konden hun eigen set en een video van zichzelf insturen en zich zo inschrijven voor de nieuwe editie van de wedstrijd. Begin augustus barst de muzikale strijd los. Tussen maandag 30 juli en zaterdag 4 augustus vechten zeven geselecteerde kandidaten voor de felbegeerde titel van Start To DJ 2018 in surfclub De Kwinte in Westende. Op zaterdagnamiddag nemen de twee sterkste dj's het tegen elkaar op in een bijzonder spannende finale en kennen we dé grote winnaar van Start To DJ 2018.

Zes van de zeven finalisten zijn bekend
Vanaf 4 juli maakt MNM-dj Laura Govaerts elke woensdag in De Avondshow twee nieuwe finalisten bekend. Vorige week werden Jordi Dhooge uit Waarschoot en Felix Blieck uit Brugge voorgesteld aan het grote publiek. Op 25 juli zal Dorianne Aussems de laatste finalist bekendmaken, maar eerst is het vandaag de beurt aan een volgend vers duo: Robbe Vercauteren en Emiel Van den Bogaert.

Finalist 5: ROVER
De vijfde finalist is Robbe Vercauteren (alias ROVER, 19) uit Zottegem. Robbe is een student aan de UGent en heeft net zijn tweede jaar economische wetenschappen achter de rug. Hij is niet alleen gebeten door economie, maar weet ook hoe hij de dansbenen van zijn publiek losgooit. Robbe startte zijn dj-carrière door met software 'kortere edits' van lange nummers te maken. Oorspronkelijk was hij grote fan van stevigere dance muziek, maar begon breder te draaien toen hij Freaquency zag dj'en.

Finalist 6: Emillion
Emiel Van den Bogaert (alias Emillion, 20) uit Bouwel is de zesde finalist in het rijtje. Emiel volgde een bachelor toegepaste economische wetenschappen (TEW) aan de UA en begint nu aan zijn master. Hij ziet zichzelf later de financiële kant opgaan, maar leeft zich nu enorm graag uit op zijn dj-set. Emiel begon al op 12-jarige leeftijd te draaien: hij vond het altijd jammer wanneer de liedjes op zijn iPod stopten, dus begon hij ze aaneen te mixen. Zijn grote held is Oliver Heldens omdat die ook vaak in de schaduw blijft.

'MNM Start To DJ', van maandag 30 juli t.e.m. vrijdag 3 augustus van 19.00 tot 22.00 uur op MNM.
'Finale MNM Start To DJ', zaterdag 4 augustus van 16.00 tot 18.00 uur op MNM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Tijdens de 39e uitreiking van The Brit Awards treden onder anderen George Ezra, Dua Lipa, Rag'n'Bone Man, Sam Smith en Jess Glynne op. Dua Lipa en Anne-Marie zijn beiden vier keer genomineerd. 'Shotgun'-zanger George Ezra drie keer. Wie kan zijn nominaties verzilveren?

'The Brit Awards', om 22.30 uur op Q2.

Dossiers